40 درصد از بافت‌های فرسوده تهران نوسازی شده است / بازآفرینی پاسخی برای بافت‌های ناکارآمد شهری

40 درصد از بافت‌های فرسوده تهران نوسازی شده است / بازآفرینی پاسخی برای بافت‌های ناکارآمد شهری
  • تحریریه مقاوم‌سازی افزیر
  • اخبار
  • مدت زمان خواندن مقاله: 3 دقیقه
  • 0 نظر
  • شناسه مقاله: 18179
مدیرعامل سازمان نوسازی شهرداری تهران بابیان اینکه اقدامات قابل‌توجهی در دولت‌های یازدهم و دوازدهم و همچنین دولت‌های سابق در خصوص اصلاح بافت فرسوده انجام‌شده است،گفت: از اواسط دهه 80 مداخله در بافت‌های فرسوده و ناکارآمد همواره یکی از اولویت‌های حاکمیت بوده و در این خصوص دستاوردهایی قابل‌توجهی به‌دست‌آمده است و در طول یک دهه گذشته حدود 40 درصد از بافت‌های فرسوده تهران نوسازی شده است.
کاوه علی‌اکبری بابیان مطلب فوق به «صما» گفت: بازآفرینی به مجموعه برنامه‌ها، سیاست‌ها و اقداماتی اطلاق می‌شود که برای مواجه و رویاروی با این شرایط اتخاذ می‌شود و شامل کارهای اجتماعی، اقتصادی، کالبدی،محیطی، حقوقی و مدیریتی است که درنهایت منجر به برون‌رفت عرصه شهری از فرسودگی و ناکارآمدی می‌شود.
مدیرعامل سازمان نوسازی شهرداری تهران بابیان اینکه بازآفرینی شهری پاسخی به مهم‌ترین مشکل شهری تحت عنوان فرسودگی و ناکارآمدی است؛گفت: بخشی از عرصه‌های شهری در طول زمان، بنا بر دلایل مختلف کار آرایی و کارآمدی خود را از دست می‌دهند و کیفیت زندگی در این مناطق کاهش‌یافته و شهروندان رضایت که درگذشته به این محیط‌ها داشتند را ندارند و این مورد باعث می‌شود بافت دچار افول و تنزل شده و به اصلاح بافت فرسوده یا ناکارآمد شناخته شوند.
علی‌اکبری بابیان دلایل این مسئله که چرا اقدامات با آفرینی با شتاب و کیفیت که انتظار داریم پیش نمی‌رود اظهار کرد: چند دلیل برای این صورت‌مسئله وجود دارد. دلیل اول مربوط به ماهیت پیچیده و چندوجهی مشکلات فرسودگی این بافت‌ها است نباید فراموش شود فرسودگی با ابعاد و ریشه‌های مختلف با علت‌های تودرتو مواجه است.
به گفته مدیرعامل سازمان نوسازی شهرداری تهران مسئله دوم مربوط به گستردگی است. در حال حاضر حدود 70 هزار بافت فرسوده و 60 هزار سکونت‌گاه غیررسمی در کشور ما وجود دارد که این بافت‌ها حدود 20 میلیون نفر جمعیت را در خود جا داده است؛ بنابراین بافت فرسوده مفهومی است که دامنه و مقیاس گسترده‌ای دارد.
وی گفت: مشکل سوم بافت‌های فرسوده مربوط به چند دستگاهی و بین بخشی بودن بازآفرینی است. در تمامی کشورها حتی در کشورهایی که با ساختار مدیریت شهری یکپارچه مواجه هستند بازآفرینی به‌عنوان امری تلقی می‌شود که نیازمند همکاری و هماهنگی کنش‌گران، دستگاه‌ها و مراجع مختلف است و از آنجایی برقراری هماهنگی بین دستگاه‌ها سخت زمان برو پیچیده است اقدامات با سرعت مورد انتظار پیش نمی‌رود. البته دلایل مختلفی نیز می‌توان برای عدم سرعت و شتاب اصلاح بافت‌های فرسوده متصور شد.
مدیرعامل سازمان نوسازی شهرداری تهران همچنین در خصوص نخستین نمایشگاه بازآفرینی شهری در 23 الی 25 دی‌ماه نیز گفت: به‌طورکلی نمایشگاه‌ها اثرات مختلفی دارند. در گام اول این نمایشگاه‌ها در انتقال تجربه دستگاه‌ها، دخیلان و کنش گران اثرگذار بوده و تمامی مسئولان یک حوزه می‌توانند تلاش‌های خود را به اشتراک بگذراند و به یک هم‌افزایی برسند و در ثانی کسانی که به دنبال شرکای کاری خود در حوزه‌ها و برنامه‌ریزی، طراحی، اجرا و سرمایه‌گذاری هستند می‌توانند با افراد مرتبط در این نمایشگاه ارتباط برقرار کنند.
منبع: صما
5/5 - (1 امتیاز)
به اشتراک بگذارید:
تیم تحریریه افزیر

این محتوا توسط تیم مجرب تولید محتوا افزیر تولید و منتشر شده است.

پرسش و پاسخ


بدون دیدگاه

دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Insert math as
Block
Inline
Additional settings
Formula color
Text color
#333333
Type math using LaTeX
Preview
\({}\)
Nothing to preview
Insert