5 نکته برای بهترین عملکرد چسب کاشت ‌‌میلگرد‌

5 نکته برای بهترین عملکرد چسب کاشت ‌‌میلگرد‌

امروزه چسب کاشت میلگرد یکی از متداول ترین فعالیت های عمرانی می باشد که نحوه اجرا صحیح آن منجر به ایجاد نتیجه بدون عیب و نقص می باشد. ما در این مقاله قصد داریم تا به نکته‌هایی کلیدی از چگونگی تنظیم چسب کاشت ‌‌میلگرد‌ اشاره کنیم. این نکته‌ها به شما کمک ‌می‌کنند تا بهترین عملکرد را در انواع روش‌های کاشت ‌‌میلگرد‌ داشته باشید. تا پایان مقاله با ما همراه باشید.

کاشت ‌‌میلگرد‌ در فعالیت‌های عمرانی و توسعه فضاهای ساختمانی متداول است. برای این منظور انواع چسب کاشت ‌‌میلگرد‌ را ابداع کرده‌اند. چگونگی استفاده از این چسب‌ها و تنظیم صحیح آنها برای عملیات کاشت ‌‌میلگرد‌ در بتن از اهمیت بالایی برخوردار است. فاکتور‌های مهمی‌ مانند مقدار عمق مناسب کاشت آرماتور، روش‌های تمیز کردن کامل سوراخ کاشت، چگونگی استفاده از ابزار‌های برقی و نحوه استفاده صحیح از چسب در حصول اطمینان از نتایج بی عیب و نقص تاثیرگذار هستند. همچنین محاسبه مقدار چسب کاشت مورد نیاز برای فعالیت عمرانی از اهمینت بالایی برخوردار است. قاعدتا وقتی در کاشت آرماتور موفق هستید که بتوانید از بهترین شیوه‌ها استفاده کنید.

عمق چسب کاشت - مقاوم سازی افزیر

چند نوع چسب کاشت ‌‌میلگرد‌ وجود دارد؟

انواع چسب کاشت ‌‌میلگرد‌ معمولاً براساس محصولی دو قسمتی ساخته ‌می‌‌شوند که از ترکیب رزین و سخت کننده در اندازه معین تشکیل شده است. این متریال‌ها در بسته بندی‌های مناسب عرضه ‌می‌شوند و طبق دستورالعمل سازنده با یکدیگر مخلوط شده تا در نهایت چسب کاشت ‌‌میلگرد‌ تهیه شود.
انواع متنوعی از چسب کاشت ‌‌میلگرد‌ با مشخصه‌های فیزیکی و شیمیایی متفاوت در سطح بازار وجود دارند. این تفاوت‌ها معمولاً در ترکیب مواد، نوع بسته بندی، نسبت اختلاط، رنگ و… است. با این وجود اصل ایده طراحی و عمل آوری انواع چسب کاشت ‌‌میلگرد‌ یکسان است. انواع چسب کاشت ‌‌میلگرد‌ معمولا به شکل محصول‌های دو قسمتی ساخته ‌می‌شوند. این دو جزء شامل یک رزین و یک سخت کننده است که باید در نسبتی معین با یکدیگر مخلوط شوند تا عمل آوری سریع داشته باشند. در نهایت پس از سخت شدن، اتصالی بسیار قوی را فراهم ‌می‌‌کنند.

انواع چسب کاشت ‌‌میلگرد‌ به قرار زیر هستند:

  •  چسب کاشت ‌‌میلگرد‌ اپوکسی
  •  چسب کاشت ‌‌میلگرد‌ پلی استر
  •  چسب کاشت ‌‌میلگرد‌ وینیل استر

برای آشنایی با تفاوت چسب کاشت ها و ویژگی های آن ها مطالعه مقاله “چسب کاشت میلگرد پلی استر و وینیل استر چه تفاوت هایی دارند؟” را پیشنهاد می کنیم.

چسب کاشت دو جزئی - مقاوم سازی افزیر

پیشنهاد برای مطالعه

کاربرد چسب کاشت میلگرد در ساخت و ساز کدام است؟

5 نکته در استفاده اصولی از انواع چسب کاشت آرماتور

از چسب کاشت آرماتور برای اتصال آرماتور در بتن استفاده می‌شود. از این قطعات فلزی کاشت ‌می‌توانیم برای اعمال بار‌ها، از جمله پیچ‌های سر، پیچ‌های قلاب دار، گل ‌میخ سردار، چسب‌های انبساطی یا چسب‌های زیر برشی استفاده کنیم. مراحل کاشت ‌‌میلگرد‌ با سوراخ‌کاری سطح بتن توسط مته‌ای استاندارد مطابق با دستورالعمل ANSI آمریکا آغاز ‌می‌‌شود. نوع مته و مراحل سوراخ‌کاری به مقدار قطر ‌‌میلگرد‌ کاشت بستگی دارد.
موقعیت سوراخ‌کاری اهمیت بالایی دارد. لازم است تا اندازه‌گیری‌های کافی صورت بگیرد و با تشخیص خوب از محل مناسب برای مته کاری بتن استفاده شود. برای افزایش دقت کار ‌می‌توانیم از تجهیزات تشخیصی پیشرفته مانند رادار نفوذ به ز‌مین و ایکس ری که سیستم‌های مکان یابی هستند، استفاده کنیم. در عین حال برای عبور آرماتور تقویتی ‌می‌توانیم از برش زنی آرماتورها استفاده کنیم. البته قبل از هر اقدا‌می‌ لازم است تا مهندس سازه تاثیر برش ‌‌میلگرد‌ در شرایط پایداری ساختمان را بررسی نماید.

در این مطلب قصد داریم تا به بررسی چند دستورالعمل برای اطمینان از کاشت صحیح ‌‌میلگرد‌‌ها اشاره کنیم.

  •  اندازه سوراخ

اندازه سوراخ باید با مشخصات مطرح شده توسط سازنده چسب برای قرارگیری مناسب ‌‌میلگرد‌ همخوانی داشته باشد. در هنگام خرید هر چسب کاشت ‌‌میلگرد‌ برگه دستورالعمل نصب چاپی نیز ارائه ‌می‌‌شود. در این دستورالعمل به جزئیاتی از جمله روش حفاری، اندازه مته، مقدار عمق حفاری و قطر سوراخ در حین حفاری اشاره شده است. لذا برای موفقیت پروژه کاشت ‌‌میلگرد‌ در بتن لازم است تا قدم اول یعنی حفاری را مطابق با دستورالعمل سازنده چسب انجام دهید. استفاده از مته‌های نامناسب باعث کاهش ظرفیت بار برای چسب ‌می‌شوند.

  •  عمق سوراخ

عمق سوراخ مته کاری شده نشان دهنده طول قطعه کاشت ‌‌میلگرد‌ است. عمق سوراخ قبل از نصب کاشت با گمانه‌زنی طول قطعات آرماتور برای کاشت محاسبه ‌می‌‌شود. این سوراخ‌ها به شکل عمودی حفر ‌می‌شوند.

 

عمق سوراخ - مقاوم سازی افزیر

  •  حفاری (مته کاری)

معمولا انواع چکش‌های حفاری دارای عمق سنج طراحی شده بر روی دستگاه هستند. از این عمق سنج برای تنظیم عمق حفاری مناسب ایجاد سوراخ نصب قطعات کاشت استفاده کنید. روش دیگر استفاده از نوار نشانه دار است که برای علامت گذاری فیزیکی عمق حفاری استفاده ‌می‌شود. در استفاده از نوار نشانه گذاری دقت بالایی داشته باشید. این نوار‌ها به راحتی از سطح بتن جدا ‌می‌شوند و یا بخش علامت گذاری آن‌ها با گرد و غبار پوشانده خواهد شد. شما ‌می‌توانید از نوار ۱.۵ سانتی‌متر بالاتر از عمق سوراخ حفاری شده نصب کنید. اما به هر صورت توصیه ‌می‌شود که در حین اندازه‌گیری عمق حفاری دقت کامل داشته باشید.

  •  تمیز کردن

تمیز کردن سوراخ حفاری شده بدون تردید مهمترین مرحله در عملیات کاشت آرماتور است. طبق مطالعات انجام شده توسط موسسه Worchester در صورتی که سوراخ‌ها به درستی آماده نشده باشند، احتمال دارد که ظرفیت بار چسب کاشت ‌‌میلگرد‌ تا ۵۰ درصد کاهش پیدا کند. برای تمیز کردن ‌می‌توانید از د‌میدن هوای فشرده در سوراخ و خارج کردن گرد و غبار استفاده کنید. اما ممکن است این مقدار پاکسازی کافی نباشد. برای پاکسازی بهتر توصیه ‌می‌شود که ابتدا با استفاده از برس سیمی‌ سطح جداره داخلی سوراخ حفاری شده را سمباده بکشید تا هر گونه گرد و غبار از جداره جدا شود. سپس با استفاده از د‌میدن هوای فشرده هر مقدار گرد و غبار و زباله را خارج کنید. بهترین روش استفاده از د‌میدن هوا توأمان با برس زنی جداره داخلی حفره‌ها است. اما در نهایت لازم است که پس از اتمام کار برش زنی مجدد از د‌میدن هوا داخل سوراخ حفاری شده استفاده کنید.

  • توزیع

توزیع چسب کاشت ‌‌میلگرد‌ از نکات کلیدی است که در حین عملیات کاشت آرماتور باید با دقت مناسبی انجام پذیرد. قبل از هر چیز مطمئن شوید که تاریخ انقضای محصول نگذشته است. در عین حال مطمئن باشید که محصول با بسته بندی سالم در محیط مناسب و دمای کافی نگهداری شده است. در ابتدا باید مخلوط چسب کاشت ‌‌میلگرد‌ را بسازید. لذا لازم است تا از ظرف‌های مناسب برای مخلوط شدن جزء‌های رزین و سخت کننده استفاده کنید. باید محلول مخلوط شده با نسبت درست جزء‌ها را به خوبی هم بزنید تا سطح رنگی یکنواخت داشته باشند. حالا ‌می‌توانید از نازل برای تزریق چسب کاشت ‌‌میلگرد‌ استفاده کنید. نازل را تا پایین‌ترین بخش حفره رسانده و تخلیه چسب را از آنجا آغاز کنید. این کار باعث توزیع یکنواخت چسب کاشت آرماتور شده و از ایجاد حباب‌های هوا در داخل چسب جلوگیری ‌می‌کند. طبق یک قاعده کلی فقط دو سوم از عمق هر سوراخ را با چسب کاشت ‌‌میلگرد‌ پر کنید. همچنین برای آشنایی بیشتر با چسب  کاشت مطالعه مقاله “چسب کاشت میلگرد و تمام آنچه که باید در مورد آن بدانید” را نیز پیشنهاد می کنیم.

توزیع چسب کاشت - مقاوم سازی افزیر

نتیجه گیری

کاشت ‌‌میلگرد‌ در بتن از جمله کار‌های مهم و کاملا حساس در عملیات‌های ساختمان سازی است. این کار عموما برای توسعه فیزیکی ساختمان‌های موجود صورت ‌می‌‌گیرد. هر گونه کم اهمالی و یا عدم آگاهی با روش کاشت غلط منجر به فاجعه‌ای واقعی خواهد شد. چرا که چسب با اعمال روش‌های غلط مقدار استحکام فیزیکی کافی برای نگهداری ‌‌میلگرد‌‌ها را ندارد. چنین ‌‌میلگرد‌‌هایی تحت حضور بار‌های سنگین ساختمانی از حفره خارج شده و عملاً بخش‌هایی از سازه تخریب خواهد شد. در این مقاله به نکته‌هایی از روش اصولی کاشت ‌‌میلگرد‌ در بتن اشاره کرد‌ه‌ایم. توصیه به این نکات ساده به شما کمک ‌می‌کند تا در عملیات تزریق و اجرای چسب کاشت ‌‌میلگرد‌ به نتایج عالی برسید.

پیشنهاد برای مطالعه

مروری بر چسب کاشت میلگرد

5/5 - (1 امتیاز)
به اشتراک بگذارید:
تیم تحریریه افزیر

این محتوا توسط تیم مجرب تولید محتوا افزیر تولید و منتشر شده است.

پرسش و پاسخ


بدون دیدگاه

دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Insert math as
Block
Inline
Additional settings
Formula color
Text color
#333333
Type math using LaTeX
Preview
\({}\)
Nothing to preview
Insert