چرا باید از خمیر کاشت میلگرد در بتن استفاده کنیم؟

چرا باید از خمیر کاشت میلگرد در بتن استفاده کنیم؟

کاشت میلگرد در بتن جریانی متداول برای توسعه زیرساخت‌‌های عمرانی است. برای این توسعه از روش‌‌های متنوع مانند کاشت قطعات یا استفاده از اتصالات شیمیایی استفاده می‌شود. اما اغلب استفاده از اتصالات شیمیایی کمتر مورد توجه کاربران برای راه حلی مناسب در تعمیر و توسعه ساختار‌های بتنی است. عموم مهندسین و مجریان بازسازی سازه‌‌های عمرانی از خمیر کاشت میلگرد دوری می‌‌کنند. این عده ظاهرا اعتمادی اساسی به استحکام و کارایی اتصالات شیمیایی ندارند. برای آشنایی بیشتر با این روش تا پایان مقاله با ما همراه باشید.

اگر چه خمیر کاشت میلگرد برای برقراری اتصال شیمیایی در بتن طراحی شده است؛ اما چندان مورد توجه اهل فن قرار نمی‌گیرد. لکن در عمل به راحتی می‌توانیم از اتصالات شیمیایی به جای روش‌های سنتی در عملکردی سریعتر با ثبات فیزیکی بهتر و کاملا استثنایی استفاده کنیم.
برخلاف اتصالات انبساطی و یا پلاک‌های پلاستیکی که کاملاً متداول هستند، اتصالات شیمیایی برای پرداختن به زیر لایه‌های بتن طراحی شد‌ه‌اند تا در نهایت اتصالی جدایی ناپذیر را برقرار نمایند. اتصالات انبساطی و پلاستیکی نمی‌‌توانند ارتباطی جدایی ناپذیر با سطوح بتنی داشته باشند. اما اتصالات شیمیایی مانند خمیر کاشت میلگرد در فضای حفره سطح بتن به طور کامل پخش می‌شود و باعث از بین رفتن تنش در زیر لایه اتصال بتن خواهند شد. به شکلی که در نهایت با ساختاری کاملا یکدست و جدایی ناپذیر مواجه هستیم.

خمیر کاشت - مقاوم سازی افزیر

تاثیر خمیر کاشت میلگرد در شرایط حفاری بتن

از آنجایی که اتصالات شیمیایی مانند خمیر کاشت میلگرد به داخل سوراخ حفر شده سطح بتن جریان پیدا می‌کنند، شرایط ترکیب شدن و تطبیق پیدا کردن نامتناهی با هر مقدار قطر حفره را دارند. در عین حال به راحتی می‌توانیم عمق کاشت را تنظیم کنیم. به این ترتیب سطح بسیار زیادی از جداره حفره داخل بتن در تماس با قطعات اتصال شده هستند. در عین حال بار وارد شده از اتصال در شرایطی کاملاً یکنواخت پخش می‌‌شود که در تثبیت ناحیه کاشت و تقویت مقاومت فیزیکی آن کاملاً تاثیرگذار است.
اتصالات شیمیایی معمولاً به شکل محصولی دو قسمتی ساخته می‌شوند. این بخش‌ها شامل رزین و سخت کننده است. رزین نوعی چسب پلیمری با درجه استحکام زیاد است. سخت کننده نیز برای تکمیل ساختار نهایی رزین پس از سخت شدن در هوای آزاد استفاده می‌شود. در مراحل اجرای کاشت لازم است تا این دو بخش را با نسبت‌‌های معین در یکدیگر ترکیب کنیم تا مراحل عمل آوری سریع چسب آغاز شود. برای این منظور معمولاً از نسبت ۱۰ به ۱ برای مخلوط کردن رزین و سخت کننده استفاده می‌کنند.
برای تزریق خمیر کاشت میلگرد از تجهیزی به نام کارتریج استفاده می‌‌کنند. این کارتریج یک ساختار مکانیکی شبیه به لوله تفنگ با طراحی پیستونی هم محور بدنه کارتریج است. در طراحی کارتریج از یک نازل میکسر گونه استفاده شده است که دو بخش جدا از هم چسب کاشت میلگرد را قبل از رسیدن به انتهای نازل با هم ترکیب می‌کند.

پیشنهاد برای مطالعه

درباره خمیر کاشت میلگرد چه می دانید؟

چگونه از خمیر کاشت میلگرد استفاده می‌کنند؟

در ابتدا باید سوراخی را در سطح بتن و یا بنایی حفر کنید. قطر این سوراخ کاملا وابسته به قطر میله رزو‌ه‌ای مورد استفاده در بارگذاری و اتصال بتن دارد. برای این منظور و محاسبه دقیق قطر سوراخ جداولی تنظیم شده است. جداول کامل اندازه‌‌های قطر سوراخ براساس قطر میلگرد و میزان ومقدار بارگذاری معمولاً از طریق برگه‌های فنی محصولات بسته بندی کاشت ارائه می‌‌شوند. اما برای مثال می‌توانیم به پروسه فنی حفر سوراخ با قطر ۲۲ میلیمتر اشاره کنیم. این سوراخ‌ها معمولاً برای کاشت میلگرد‌های رزوه دار تا قطر ۱۶ میلیمتری مناسب هستند. در کل قطر سوراخ باید آنقدر بزرگتر از قطر میلگرد باشد تا از جریان یافتن خمیر کاشت میلگرد به طور کامل در فضای اطراف میلگرد‌ها اطمینان داشته باشیم. البته برای حفاری با قطر بیشتر نیز محدودیت‌‌هایی وجود دارد. همچنین برای آشنایی بیشتر با مراحل خمیر کاشت مطالعه مقاله “چسب کاشت میلگرد و تمام آنچه که باید در مورد آن بدانید” را نیز پیشنهاد می کنیم.

نحوه کار با خمیر کاشت - مقاوم سازی افزیر

از خمیر کاشت میلگرد در چه مکان‌هایی استفاده می‌کنند؟

خمیر کاشت میلگرد ترکیبی شیمیایی است که مخصوص اتصال قطعات فلزی و قرارگیری میلگرد در داخل بتن ساخته شده است. این ماده شیمیایی راه حل ‌کاملا تاثیرگذار با سطح استحکام بالایی در بسیاری از کاربرد‌های ساختمانی است.

از خمیر کاشت میلگرد برای اتصال موارد زیر استفاده می‌شود:

  •  رولپلاک کردن و اتصال میلگرد‌ها
  •  نصب بیس پلیت‌ها
  •  اتصالات بلوک‌های توخالی
  •  اتصالات قطعات فلزی بر روی سطوح بنایی

خمیر کاشت برای دیوار بنایی - مقاوم سازی افزیر

انواع خمیر کاشت میلگرد کدامند؟

در سطح فعالیت‌های عمرانی و برای اتصال قطعات فولادین در سطوح بتنی از انواع خمیر کاشت میلگرد استفاده می‌‌شود که به قرار زیر هستند.

  •  رزین اپوکسی:

فرمولاسیون اپوکسی از بهترین متریال‌های شیمیایی کاشت میلگرد است. این ترکیب پیوند شیمیایی بسیار قوی ایجاد می‌کند که سطح مقاومت مکانیکی و شیمیایی بسیار بالایی نیز دارد. ویژگی‌های فیزیکی اپوکسی مناسب تزریق در سوراخ‌های عمیق حفر شده در سطوح کاملاً صاف است. در عین حال مقدار انبساط رزین اپوکسی بسیار کم است. لذا کاملا مناسب کاشت قطعات فولادین در سوراخ‌ها با قطر بزرگ و یا جاسازی عمیق هستند. چرا که به طور کامل شکاف‌‌های حلقوی را پر می‌کنند و پس از سخت شدن به خاطر انقباض کم باعث فشار بر جداره داخلی بتن حفره‌ها نمی‌شوند. البته اتصالات شیمیایی در حین نصب و طی شدن فرآیند سخت شدن نسبت به محدوده دمای پایین حساس هستند. چرا که در دما‌های خیلی پایین پروسه سخت شدن طولانی و گاها ناقص دارند. بنابراین معمولا برای دماهای کمتر از ۵ درجه سانتیگراد توصیه نمی‌شوند.

  •  رزین پلی استر:

پلی استر نوعی رزین مقرون به صرفه برای کاربرد‌های عمومی‌ است که بر پایه ترکیبات استایرن ساخته شده است. البته ماهیت ترکیبات شیمیایی این نوع خمیر کاشت میلگرد خطرناک است. لذا عموماً برای حضور در مکان‌های خارجی ساختمان توصیه نمی‌شوند. رزین پلی استر نوعی خمیر کاشت میلگرد با عملکردی نسبتا مقاوم است که معمولاً برای اتصال قطعات فلزی در کاربرد‌های متوسط استفاده می‌شود. پروسه سخت شدن رزین پلی استر کوتاه است. این رزین خیلی سریع در مدت زمان کمتر از ۶ دقیقه سخت شده و پس از گذشت ۳۰ دقیقه کاملا مناسب تحمل بار کامل است. البته در نهایت رزین جان سختی برای تحمل بازو‌های مکانیکی خیلی زیاد نیست. لذا معمولاً به ندرت ظرفیت تحمل کششی آن‌ها به فراتر از ۶۷ کیلو نیوتن روی میله رزوه دار M12 در داخل بتن جامد می‌رسد.

  •  رزین وینیل استر:

از رزین وینیل استر به عنوان اپوکسی آکریلات نیز شناخته می‌‌شود. این رزین کاملا مقاوم ترکیبی شیمیایی تهیه شده از اپوکسی و پلی استر است. به نوعی در تداوم بهره‌مندی از مزایای رزین اپوکسی در کنار رزین پلی استر این نوع خمیر کاشت میلگرد را با نام وینیل استر طراحی کرده‌اند. رزین وینیل استر از آستری کردن و بهبود رزین اپوکسی با اسید‌های اکریلیک یا متاکریلیک تولید می‌شود. برای همین است که گاها از این رزین به عنوان اپوکسی آکریلات یاد می‌‌کنند. رزین‌های وینیل استر از ترکیب بهترین عناصر اپوکسی و پلی استر تهیه شده و در کل پارامتر‌های عملکردی بهتر و بهبود یافته‌تری به نسبت از آنها دارند. این رزین‌ها از مدت زمان سخت شدن سریع برخوردار هستند. در عین حال برای حضور در دما‌های پایین از عملکرد مناسبی برخوردار می‌باشند. از رزین وینیل استر برای ایجاد مقاومت چسبندگی و اتصالی بالاتر و هم‌چنین مقاومت کامل در مواجه با محیط‌ها در PH زیاد استفاده می‌کنند. از طرفی مقاومت فیزیکی رزین وینیل استر خیلی زیاد است. لذا کاملا مناسب کاربرد‌های سنگین برای اتصال کاشت‌های پرفشار با تحمل بار زیاد هستند.

در ادامه برای آشنایی بیشتر با انواع خمیر کاشت میلگرد و ویژگی های آن ها مطالعه مقاله “چسب کاشت میلگرد پلی استر و وینیل استر چه تفاوت هایی دارند؟” را پیشنهاد می کنیم.

انواع خمیر کاشت - مقاوم سازی افزیر

 

سخن پایانی

استفاده از خمیر کاشت میلگرد راه حل کلیدی و مقرون به صرفه در اتصالات قدرتمند برای توسعه و یا بازسازی بتن است. اما همیشه مطمئن باشید که از مقدار رزین مصرفی مناسب در حین کار استفاده می‌کنید. این محاسبه از طریق محاسبه‌گر آنلاین گروه افزیر امکان پذیر است.
ما در گروه افزیر نسبت به حساسیت کار در استفاده از انواع خمیر کاشت میلگرد آگاه هستیم. لذا ماشین حساب آنلاین محاسبه‌گر چسب کاشت میلگرد را طراحی کرد‌ه‌ایم. این محاسبه‌گر مقدار حجم چسب کافی برای پروژه شما را تخمین می‌زند تا در انجام مراحل کاشت میلگرد با مشکل مواجه نشوید. برای انجام محاسبه، مراحل ساد‌ه‌ای پیش ‌بینی شده است. کافی است محصول مورد نیاز از چسب کاشت میلگرد را انتخاب کنید. سپس لازم است تا اطلاعات کامل از جزئیات پروژه خود را وارد کنید. این اطلاعات شامل قطر میله، قطر سوراخ، عمق جاسازی و تعداد سوراخ‌ها هستند. پس از وارد کردن اطلاعات، محاسبه‌گر آنلاین افزیر را فعال کنید تا به راحتی مقدار چسب مورد نیاز پروژه شما را تخمین بزند. حالا الگوی کاملا واضحی برای تهیه انواع چسب به مقدار کافی دارید.

پیشنهاد برای مطالعه

مهار شیمیایی در مقابل مهار مکانیکی/ تفاوت ها، مزایا و معایب

5/5 - (1 امتیاز)
به اشتراک بگذارید:
تیم تحریریه افزیر

این محتوا توسط تیم مجرب تولید محتوا افزیر تولید و منتشر شده است.

پرسش و پاسخ


بدون دیدگاه

دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Insert math as
Block
Inline
Additional settings
Formula color
Text color
#333333
Type math using LaTeX
Preview
\({}\)
Nothing to preview
Insert