Categories: ویدئوها

آب بندی سقف

آب بندی سقف چیست ؟

آب بندی سقف ها موضوع بسیار حیاتی برای یک خانه محسوب می شود. زیرا از منازل در برابر آسیب های احتمالی ناشی از نفوذ آب محافظت می کند. بام بعنوان سرپناهی برای اموال ما در خانه و همچنین اعضای خانواده عزیزمان است که با عدم حضور آن با مشکلات بزرگی مواجه خواهیم بود. بنابراین، باید مطمئن شد که سیستم آب بندی مناسبی برای سقف انتخاب و به درستی اجرا می شود.
اگر سیستم آب بندی سقف مناسب نباشد در هنگام بارندگی، آب باران می تواند روی پشت بام جمع شود و بواسطه درزهای ریز آب به داخل سازه نفوذ کند و در نتیجه دردسر ایجاد نمایید و به مرور ساختمان را فرسوده کند. چراکه چنین رطوبتی باعث ایجاد قارچ و کپک گشته و مسبب جذب حشرات، زنگ زدگی فلزات، پوسیدگی چوب و خراب شدن سقف و مبلمان خانه می گردد. نصب یک سیستم ضد آب قابل قبول این اطمینان را به ساکنان می دهد که از اموال و ارزش های آنها در خانه محافظت کند. علاوه بر رفاه اعضای خانواده، قارچ و کپک می تواند منجر به مشکلات سلامتی شود که بر سیستم تنفسی ساکنین تأثیر گذاشته و علائم آلرژی را ایجاد می کند.

 

چگونه نشتی در سقف را شناسایی کنیم ؟

در ابتدا باید به طور دقیق ساختار سقف را بررسی کنیم، اولین علائم نشت رطوبت از سقف باید بسیار مورد توجه قرار گیرند، معمولاً بهتر است شناسایی را از اتاق زیر شیروانی شروع کنیم. نقاط چکه‌کننده، رطوبت، لکه‌های آب، اثرات پوسیدگی مانند لکه‌های برآمده روی سقف یا دیوارها و حباب های رنگی را باید دنبال کرد. در مرحله بعد باید نمای بیرونی سازه را بررسی کنیم که مثلا بتن R.C سقف، آیا ترک، درز اتصال ، مواد خمیده یا حتی درزپوش شکسته وجود دارد یا نه ؟ نمونه ای از لکه های ایجاد شده ناشی از نفوذ رطوبت در سقف را مشاهده می کنید.

برای داشتن یک پوشش خوب برای سقف، باید انواع سقف و ویژگی های آنها مانند سقف کاشی، سقف فلزی یا سقف تخت بتنی را بشناسیم. پس از شناسایی نوع سقف، می توانیم هرگونه نشتی را بررسی و تعمیر کنیم.

انواع مختلفی از مواد ضد آب برای سقف وجود دارد. رایج ترین آنها شامل پوشش سیمانی، عایق رطوبتی غشای قیری، عایق رطوبتی شفاف و بسیاری موارد دیگر برای عایق رطوبتی سقف است.

 

پوشش سقف سیمانی (Cementitious Roof Coating)

آب بند سیمانی سقف همانطور که در انواع عایق های رطوبتی نوشته شده است یک آب بند بر روی سازه های بتنی ایجاد می کند و عایق رطوبتی بادوامی ایجاد می کند که تا چند سال دوام می آورد. پوشش سیمانی، پودری است که از ماسه، مواد شیمیایی آلی و معدنی و بر پایه سیلیس تشکیل شده است. با داشتن مهارت و تکنیک کافی آسان است.

پوشش سیمانی برای عایق رطوبتی سازه های بتنی داخلی و خارجی ، عرشه ها و سقف ها به منظور افزایش دوام بتن مسلح مفید هستند.

عیب این پوشش، انعطاف ناپذیری آن در برابر خم شدن، فشرده شدن و کشیدگی می باشد. محصولات عایق رطوبتی سیمانی بصورت اسپری کردن یا مایع عرضه می شوند. همچنین پوشش های سیمانی مقاومت در برابر خوردگی را برای بستر فراهم می آورد. این پوشش چسبندگی بالایی هم به بتن و هم به فولاد می دهد و از بتن در برابر سطوح آلوده محافظت می کند.

آب بندی سیمانی سقف

 

عایق رطوبتی سقف قیری (Bituminous Roof Waterproofing)

عایق رطوبتی قیری برای سقف ساختمان های تجاری و مسکونی عالی عمل می کند. قیر با مایع آلی که بسیار چسبنده است ترکیب می شود که باعث می شود مواد برای ضد آب کردن سقف موثر واقع شود.
مقاوم در برابر آب و نفوذپذیری بخار است. همچنین معمولاً برای آب بندی استخر شنا و سازه زیرزمینی استفاده می شود.

با غشای تقویت شده، دوام و انعطاف پذیری آن افزایش خواهد یافت که این اطمینان را ما می دهد، مواد پاره نمی شوند و عمر مفید آن مقدار قابل توجهی افزایش می یابد. این عایق رطوبتی به طور گسترده در سقف بتنی تخت استفاده می شود.

آب بندی قیری سقف

عیب این روش این است که باعث می شود رطوبت از قسمت سقف ساختمان خارج شود. اگرچه این عایق رطوبتی محبوب ترین روش آب بندی سقف برای منازل مسکونی و مقرون به صرفه تر است، اما در طولانی مدت قابلیت اعتماد کمتری دارد. این ماده قابل احتراق است، مقداری بخار آزاد می کند که ممکن است در آینده منجر به مشکلات تنفسی شود. این ماده همچنین در صورت قرار گرفتن در معرض دمای شدید و اشعه ماوراء بنفش طول عمرش کاهش یابد.

 

عایق رطوبتی نافذ شفاف بام (Clear Penetrative Roof Waterproofing Treatment)

روش آب بندی سقف نافذ شفاف، از یک محلول شیمیایی شفاف و نافذ برای عایق رطوبتی سقف استفاده می کند. این ماده بصورت عمقی نفوذ می کند و با زیرلایه واکنش شیمیایی می دهد که سطحی بادوام و ضد آب را تشکیل دهد. همچنین غیر تهاجمی می باشد، برای اطمینان از آب بندی بسترها موثر است. لیکن ماده شیمیایی محلول عایق رطوبتی مایعی است که انعطاف پذیر و بادوام است که از این رو برای عایق رطوبتی پشت بام ایده آل است. همچنین مناسب برای عایق کاری تمام سقف ها مناسب است، که رایج ترین آنها سقف کاشی، سقف فلزی و سقف مسطح بتن مسلح است.

آب بندی سقف- مقاوم سازی افزیر

این روش شیمیایی هیچ آسیبی به سیستم تنفسی انسان وارد نمی کند، دوستدار محیط زیست است. همچنین در رطوبت و بارندگی های زیاد و دمای بسیار گرم ، عمر طولانی و بادوام دارد. این روش آب بندی سقف می تواند در مدت زمان کوتاهی پیاده سازی شود. نیازی به کنده کاری کاشی ها و بتن موجود، نیست. مهمتر از همه، در انجام عایق کاری های رطوبتی سقف مقرون به صرفه است.

 

 

امتیاز دهید
به اشتراک بگذارید:
فاطمه کیانی

مطالب اخیر

توری اسلب و تایل چیست؟

سنگ اسلب چیست؟ سنگ اسلب یکی از انواع سنگ های ساختمانی است که از سنگ…

19 ساعت ago

توری وال مش چیست؟

مهار دیوار پیرامونی و داخلی به روش وال مش از آن جا که پایداری عناصر…

3 ماه ago

طراحی و محاسبات وال مش چگونه انجام می شود؟

چالش طراحی و محاسبات وال مش نوین ترین روش مهار دیوار در ساختمان اجرای وال…

3 ماه ago

آیا اجرای وال مش در پروژه‌های ساختمانی مورد تایید نظام مهندسی است؟

سازمان نظام مهندسی ساختمان، جایگاه و مسئولیت واقعی آن پیش از پرداختن به مقوله تاییدیه…

3 ماه ago

فروش وال مش جایگزین وال پست فلزی و میلگرد بستر

چرا امروزه فروش وال مش بعنوان جایگزین وال پست در ساختمان افزایش چشمگیری پیدا کرده…

4 ماه ago

معایب وال مش چیست؟

آیا سیستم وال مش دارای معایبی است؟ سیستم وال مش به دلیل داشتن برتری های…

5 ماه ago