Categories: ویدئوها

مقاوم سازی دال بتنی برش خورده جهت عبور تاسیسات ساختمان با FRP

مقاوم سازی دال بتنی دارای بازشو در ساختمان‌ها از جمله بحث‌هایی است که در سال‌های اخیر بسیار مورد توجه قرار گرفته است. در ابتدا مقاوم سازی با استفاده از ورق‌ها و اجزای فولادی صورت می‌گرفت ولی به تدریج استفاده از الیاف FRP از اواخر دهه 80 میلادی شروع شد. از آن جایی که مقاوم سازی بازشو‌ها در ساختمان‌های بتنی با الیاف FRP پدیده ای نو و تازه در مقاوم سازی ساختمان است، لازم است این کار با دقت بسیار بالا انجام شود تا کیفیت و رفتار مطلوب در زمان بهره برداری از ساختمان حاصل شود.

مقاوم سازی دال بتنی دارای بازشو

مزایای زیاد دال‌های بتن آرمه سبب کاربرد وسیع و بسیار زیاد این نوع از المان‌ها شده است. در این بین بنا به دلایلی نظیر تغییر کاربری، محدودیت‌های معماری، عبور لوله‌های تاسیساتی و غیره از بازشو در سطح دال استفاده می‌شود. وجود بازشو در یک دال دو طرفه ممکن است مسائلی را در ارتباط با ظرفیت خمشی اجزای دال، کنترل خیز و نیز کنترل برش در دال ایجاد کند.
آیین نامه‌های بتن وجود بازشو با هر اندازه را در یک دال دو طرفه مجاز می‌داند مشروط بر این که با یک تحلیل مناسب نشان داده شود که مقاومت طراحی معادل حداقل مقاومت مورد نیاز بوده، و تمام شرایط بهره برداری و ازجمله محدودیت‌های مربوط به خیز کنترل می‌شوند.
بازشوها نه تنها سختی و مقاومت دال را کاهش می‌دهند بلکه ممکن است مودهای گسیختگی را نیز تغییر دهند. میزان تاثیر بازشو بر رفتار سازه ای دال به شکل، اندازه و محل قرارگیری آن در دال بستگی دارد. در مورد بازشوهایی که پس از ساخت در دال ایجاد می‌شوند، موضوعاتی وجود دارد که باید مورد بررسی قرار گیرد. اول، چنین بازشوهایی ممکن است مسیر اصلی انتقال بار را از بین ببرند و مسیر ثانویه نیز در اغلب موارد ناکافی است. دوم، مقاومت خمشی دال‌های با بازشو با لنگر‌های ایجاد شده به علت بارهای داخلی متفاوت است. مقاوم سازی چنین دال‌هایی به تبع مشکل تر است. خوش بختانه تکنیک مقاوم سازی با FRP راهی برای افزایش مقاومت خمشی و ساخت مسیر انتقال بار مورد نظر را در اختیار ما می‌گذارد. ویژگی‌های ممتازی چون نسبت بالای مقاومت به وزن، دوام در برابر خوردگی، سرعت و سهولت در حمل و نصب باعث شده است که استفاده از مصالح FRP به سرعت گسترش یابد.

5/5 - (1 امتیاز)
به اشتراک بگذارید:
jalayi

مطالب اخیر

توری وال مش چیست؟

مهار دیوار پیرامونی و داخلی به روش وال مش از آن جا که پایداری عناصر…

3 ماه ago

طراحی و محاسبات وال مش چگونه انجام می شود؟

چالش طراحی و محاسبات وال مش نوین ترین روش مهار دیوار در ساختمان اجرای وال…

3 ماه ago

آیا اجرای وال مش در پروژه‌های ساختمانی مورد تایید نظام مهندسی است؟

سازمان نظام مهندسی ساختمان، جایگاه و مسئولیت واقعی آن پیش از پرداختن به مقوله تاییدیه…

3 ماه ago

فروش وال مش جایگزین وال پست فلزی و میلگرد بستر

چرا امروزه فروش وال مش بعنوان جایگزین وال پست در ساختمان افزایش چشمگیری پیدا کرده…

3 ماه ago

معایب وال مش چیست؟

آیا سیستم وال مش دارای معایبی است؟ سیستم وال مش به دلیل داشتن برتری های…

5 ماه ago

خاک نسوز چیست و چه کاربرد هایی دارد؟

خاک نسوز چیست؟ خاک نسوز که به آن گل آتشخوار و خاک رس نسوز نیز…

5 ماه ago