هدف از این کتاب، ارائه به روزترین دیدگاهها، در زمینه جدیدترین مصالح شناخته شده ای است که ممکن است اثرات مفیدی بر زیرساختهای موجود داشته و یا قابل استفاده در ساخت سازههای جدید باشند. در این کتاب، دو حوزه مهم از اولویت اساسی برخوردارند؛ نخست، تمرکز در مفهوم طرح موادی است که با ترکیب سازندههایشان با هم دیگر، منجر به تولید کامپوزیتهای پیشرفته شوند. و دوم، گنجاندن مثالهایی از کاربردهای عملی در داخل هر فصل، که نشاندهنده کاربری مناسب این مواد هستند.
در فصل 1 این کتاب، بتن پیشرفته عمرانی معرفی شده است. پس از ارائه توضیحی کوتاه در مورد این مصالح، به انواع بتنهای پیشرفته از جمله بتن با مقاومت بالا، بتن با الیاف FRP، بتن خودتراکم، بتن با دوام بالا، بتن سبز، بتن پلیمری اصلاح شده و دیگر انواع آن اشاره ای شده است.
در فصل 2، فولاد پیشرفته عمرانی معرفی شده است. در این مورد هم مشابه فصل قبل، پس از تشریح مشخصات و برخی نقاط ضعف فولادهای معمولی، به معرفی انواع فولادهای پیشرفته مانند فولادهای مقاوم در برابر آتش، فولادهای مقاوم در برابر خوردگی، انواع سیستمهای جدید مثل لولههای فولادی پر شده با بتن و سیستمهای کامپوزیتی و هیبریدی پرداخته شده است.
فصل 3، درمورد کامپوزیتهای سیمانی پیشرفته در مهندسی عمران است. پیشرفتهایی که از تسلیح با الیاف FRP حاصل شده اند، مهندسی کامپوزیت و کامپوزیتهای سیمانی پیشرفته از مطالب مطرح شده در این فصل اند.
فصل 4، کامپوزیتهای سازه ای FRP پیشرفته در مهندسی عمران را معرفی میکند. فرآیند پالتروژن، طراحی و تحلیل سیستماتیک و رفتار مکانیکی اشکال مختلف FRP، در این فصل مورد بحث قرار گرفته اند.
فصل 5، به مقاوم سازی سازههای عمرانی با استفاده از کامپوزیتهای پلیمری پیشرفته میپردازد.
در فصل 6، کامپوزیتهای چوب پیشرفته که در مهندسی عمران کاربرد دارند، تشریح شده اند. بیان مشخصات و ویژگیها، نقش FRP در این کامپوزیتها و مثالهای گسترده، در این بخش به تفصیل انجام شده است.
در فصل 7، به بحث مصالح پایدار و محیط زیست پرداخته شده است. کاهش اثرات زیست محیطی این تکنولوژی و اکو-سیمانها به عنوان تولیداتی بسیار سازگار، محل بحث در این فصل اند.
بدون دیدگاه