راهکارهای تخریب بتن به روش فیزیکی و شیمیایی

راهکارهای تخریب بتن به روش فیزیکی و شیمیایی
  • تحریریه مقاوم‌سازی افزیر
  • بتن
  • مدت زمان خواندن مقاله: 4 دقیقه
  • 0 نظر
  • شناسه مقاله: 26718

تخریب بتن به دو روش فیزیکی و شیمیایی انجام می‌گیرد. در روش فیزیکی بتن با استفاده از پیکور تخریب شده و در روش شیمایی از کتراک و راکتن جهت تخریب بتن استفاده می‌گردد.

تخریب بتن با پیکور

از پیکور برای تخریب بتن قدیمی، از بین بردن روسازی و تخریب بسیاری از سطوح دیگر در پروژه‌ها استفاده می‌شود. خود دستگاه سنگین است، بنابراین فقط پرسنل مناسب باید از ابزار استفاده کنند تا خطر حوادث را کاهش دهند. ابزاری پنوماتیک یا الکترو مکانیکی است. پیکور دستی به طور کلی از هوای فشرده تغذیه می شوند، اما برخی از آن‌ها با موتورهای الکتریکی نیز تغذیه می شوند. پیکورهای بزرگتر، مانند پیکور‌های نصب شده در ماشین آلات ساختمانی، معمولاً دارای نیروی هیدرولیکی هستند. این ابزارها معمولاً برای شکستن سنگ، روسازی و بتن استفاده می شوند. پیکور با بالا و پایین کشیدن یک چکش داخلی کار می‌کند. این ماده معمولاً مانند چکش برای شکستن سطح سخت یا سنگ در کارهای ساختمانی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

انواع پیکور

پیکور پنوماتیک که از هوای فشرده به عنوان منبع تغذیه استفاده می‌کند. منبع تغذیه هوا معمولاً از یک کمپرسور هوای قابل حمل که توسط موتور دیزلی کار می‌کند تامین می‌شود. بعلاوه، برخی از کاربران پیکور پنوماتیک ممکن است از روان کننده پنوماتیک استفاده کنند.

concrete-breaker -afzir-co

پیکور هیدرولیکی، عموماً بسیار بزرگتر از قابل حمل، ممکن است در بیل مکانیکی نصب شود و به طور گسترده ای برای کار در جاده‌ها، معادن و تخریب عمومی یا ساخت و سازهای زمینی مورد استفاده قرار می گیرد. از ابزارهای پنوماتیک یا هیدرولیکی به ویژه در معادنی که خطر انفجار وجود دارد (مانند معادن ذغال سنگ زیرزمینی) استفاده می‌شود، زیرا آن‌ها فاقد هرگونه مدار الکتریکی با قدرت بالا هستند که باعث ایجاد جرقه محرک شود.

concrete-demolition-Picor-machine-afzir-co

آشنایی با تخریب کننده بتن (کتراک یا راکتن و یا اسید)

روش‌های شیمیایی می تواند جایگزین مناسب روش های فیزیکی جهت تخریب بتن باشد. کتراک که نام دیگر آن راکتن می‌باشد، نوعی سیمان انبساطی هست که از مواد معدنی تشکیل شده است. در اوایل دهه1970 معرفی شدند. به سادگی با ایجاد یک سوراخ در سنگ، ساروج یا بتن که برای تخریب هدف گذاری شده و پر کردن آن با مخلوطی از کتراک و آب، می توان ترک‌هایی را به صورت آرام و سیستماتیک برای تخریب ایجاد کرد. همچنین می‌تواند کار تخریب را در مواردی انجام دهد که به دلیل مجاورت با امکانات ایمنی و به دلیل مشکلات لرزش و سر و صدا، امکان انفجار وجود ندارد. تخریب کننده بتن با بهره گیری از پیشرفته ترین سطح و اندازه مولکولی کوچک، به عمق بتن نفوذ می کند و از داخل واکنش می‌دهد. از طریق این فناوری، بتن ویرانگر به سیمان پرتلند حمله می کند و آن را نرم می‌کند. راکتن می‌تواند همانطور که در حفره‌های بتن به صورت پودری ریخته شده، تخریب را شروع کند اما هنگامی که آب را در حفره‌های هدف اضافه می‌کنیم در مدت زمان بسیار کوتاهی به حداکثر فشار انبساط برای تخریب مواد شکننده می‌رسد.

مواد تشکیل دهنده کتراک

کتراک ماده تخریب انبساطی استاتیک، از یک ترکیب پودری شامل اکسید کلسیم به عنوان جز ایجاد کننده فشار عرضی، یک سیمان آلومینیوم و یک نمک فلز قلیایی یا فلز قلیایی و اسید بوریک تشکیل شده است. اگرچه در ترکیب این ماده از مواد شیمیایی استفاده شده است اما این ماده زیست تخریب پذیر می‌باشد.

روش‌ استفاده از راکتن

  1. مش بندی و سوراخ کاری: در اولین قدم باید محل دقیق سوراخ‌ها را قبل از شروع حفاری مشخص کرد که تعداد و عمق و قطر آن‌ها به نوع و سختی بتن وابسته است، ایجاد سوراخ روی بتن با استفاده از پیکور می‌باشد.
  2. آماده کردن محلول: آب و پودر را به نسبت مشخص شده روی بسته بندی با یکدیگر مخلوط کنید و برای این کار موارد ایمنی از قبیل دستکش و ماسک ضروری می‌باشد.
  3. ریختن کتراک به درون حفره‌ها: برای ریختن مواد داخل سوراخ‌ها حداکثر 5 دقیقه زمان دارید. پس از یک دوره خاص (معمولاً کمتر از 24 ساعت)، مواد درجا به اندازه کافی ترک می‌خورند.

تخریب کننده کتراک- مقاوم سازی افزیر

قیمت تخریب بتن

تخریب بتن طیف گسترده ای از هزینه‌ها را دارد، بسته به ضخامت بتن، محل قرارگیری آن و این که آیا شما یک قطعه یا کل آن را تخریب میکنید قیمت آن متفاوت می‌باشد.

معمولا تخریب کننده‌ها شامل سه مرحله است:

  1. شکستن بتن: این کار میتواند با استفاده از پیکور یا ماشین آلات مینی حفاری باشد.
  2. از بین بردن زباله‌ها: این کار معمولآ به صورت دستی انجام می‌شود اما در برخی پروژه‌های بزرگتر نیاز به استفاده از ماشین‌آلات است.
  3. بردن از سایت: مرحله آخر بردن بتن از محل، با استفاده ازتریلر یا کامیون است.

هزینه تخریب بتن به عوامل زیر بستگی دارد:

  1. ضخامت بتن چقدر است.
  2. روش حمل و نقل
  3. مقدار کار یا ماشین آلات مورد نیاز
1/5 - (1 امتیاز)
به اشتراک بگذارید:
تیم تحریریه افزیر

این محتوا توسط تیم مجرب تولید محتوا افزیر تولید و منتشر شده است.

پرسش و پاسخ


بدون دیدگاه

دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Insert math as
Block
Inline
Additional settings
Formula color
Text color
#333333
Type math using LaTeX
Preview
\({}\)
Nothing to preview
Insert