ترمیم ترک خوردگی بتن سقف

ترمیم ترک خوردگی بتن سقف
  • تحریریه مقاوم‌سازی افزیر
  • بتن
  • مدت زمان خواندن مقاله: 6 دقیقه
  • 0 نظر
  • شناسه مقاله: 32128

آیا تا به حال ترک هایی که در سقف های بتنی که به تازگی اجرا شده است مشاهده نموده اید؟ در این موقعیت‌ها به طور قطع دو عامل کاربران را دچار نگرانی می نماید.
در اولین نگاه قطعا شما از ظاهر نامطلوبی که ترک‌ها در سقف های بتنی ایجاد می نمایند نگران خواهید شد. در نهایت به این فکر خواهید افتاد که آیا این ترک ها در بنا دائمی هستند و از بین نخواهند رفت. این امر می تواند در دراز مدت سلامت سازه را نیز به خطر بیندازد.
در این مقاله به بررسی ترمیم ترک سقف و علت اصلی ایجاد ترک در سقف های بتنی پرداخته شده است. در نهایت با هم این موضوع را بررسی خواهیم نمود که چرا باید این ترک‌ها را در همان هنگام ظاهر شدن آنها تعمیر نمود. در ادامه به بررسی این موضوع می پردازیم که در آینده چگونه بنا را از ایجاد ترک های جدید در سقف های بتنی محافظت نماییم. بیایید در ابتدا با هم به بررسی برخی دلایل ایجاد ترک در سازه های بتنی بپردازیم.

بررسی علل ایجاد ترک بتن سقف در دال بتن های مسلح

ترمیم ترک بتن سقف نیاز به عوامل گوناگونی دارد. عوامل متعددی مانند کیفیت ضعیف بتن، طراحی ساختاری نامناسب، فاصله نامناسب میله های فولادی برخی از دلایل ایجاد ترک بتن سقف می باشد. پوشش ناکافی بتن، دهانه بزرگ دال، سنگدانه نامناسب و روش‌های نامناسب تهیه بتن از عوامل عمده ایجاد ترک در بتن مسلح می باشد.

ملات خود تراز

 

کیفیت ضعیف بتن و علت ایجاد ترک بتن سقف

از دلایل عمده ای که می توان برای ایجاد ترک سقف بتنی نام برد کیفیت پایین مواد سازنده‌ی این سقف ها می باشد. ترک بتن سقف در اثر کاهش کیفیت بتن های به کار رفته در سازه می تواند عوارض مخربی را برای سازه به همراه داشته باشد. برای مثال کاهش کیفیت بتن سبب کاهش مقاومت های ضروری در بتن می شود. از مهمترین مقاومت هایی که کیفیت بتن بر روی آن تاثیرگذار می باشد مقاومت کششی بتن می باشد. در نهایت زمانی که بتن از نظر مقاومت کششی به حداکثر میزان خود نزدیک شود در سقف بتن ترک هایی ایجاد خواهد شد.

طراحی نامناسب سازه دلیل مهمی در ایجاد ترک بتن سقف

یکی از دلایل ایجاد ترک بتن سقف خطای انسانی می باشد که در زمان طراحی سازه به وجود آمده است. برای مثال طراح با محاسبه اشتباه از میزان آرماتورهای به کار رفته در سازه می کاهد همین امر یکی از دلایل اصلی ایجاد ترک در سازه می باشد. در نتیجه هر چقدر میزان آرماتورهای سازه کمتر باشد در نهایت پایداری در سازه و تحمل آن نسبت به بارهای وارده به سازه کاهش خواهد یافت. در نتیجه به طور قطع دال های بتن مسلح در بارهای کمتر ترک خواهد خورد.

محاسبه اشتباه در فاصله میلگردهای فولادی در سازه

هنگامی که بین تقویت کننده اولیه و فاصله بقیه میلگردهای توزیع شده در سازه بیشتر شود به احتمال زیاد ما شاهد وقوع ترک بتن سقف در دال های بتن مسلح خواهیم بود.

پوشش بتنی ناکافی

در صورتی که بر روی آرماتورهای فولادی به کار رفته در سازه از پوشش بتنی نامناسب و ناکافی استفاده شود، حفاظت مناسب برای سازه به اندازه کافی اعمال نخواهد شد و پدیده ترک خوردگی بتن سقف رخ خواهد داد. در نتیجه در حضور مواد شیمیایی خورنده مانند کلرید ها مقاومت بتن به تدریج کاهش می یابد. در اکثر موارد ترک‌های ناشی از عمل آوری نامناسب بتن دارای ظاهری موازی و به صورت کاملا کم عمق می باشند.

 

ترمیم ترک سقف

دهانه بزرگ دال

زمانی که دهانه دال از استاندارد تعریف شده برای سازه ها بیشتر باشد احتمال ایجاد ترک به ویژه ترک های خمشی در سازه افزایش می یابد. در این شرایط نیاز به ترمیم ترک بتن سقف می باشد.
خطا در اجرای قالب دلیل دیگری برای ایجاد ترک بتن سقف
همچنین نصب نامناسب قالب در سازه های بتنی نیز می تواند از دلایل ایجاد ترک در دال های بتن مسلح باشد. که این عامل مهمی در ایجاد ترک بتن سقف می باشد.

اضافه بار اعمال شده بر بتن

با وجود اینکه بتن دارای ساختاری بسیار قوی میباشد وجود بار اضافه بر یک سازه بتنی باعث ایجاد ترک بتن سقف سازه بر اثر فشارهای وارده بر بتن می شود. یکی از عواملی که نقش تعیین کننده ای در میزان باری که سازه بتنی بدون ترک خوردگی می تواند تحمل نماید میزان ضخامت بتن می باشد.

انواع ترک بتن سقف و روش ترمیم ترک بتن سقف

ترک هایی که در ساختمان ایجاد می شود می تواند ایمنی و دوام ساختمان را به خطر بیندازد. این ترک ها به دلیل عواملی مانند طراحی نادرست، ساخت و ساز معیوب و یا اضافه بار بر روی بتن تشکیل می شود. نوع دیگری از ترک نیز در سازه های بتنی ایجاد می شود که تحت عنوان ترک های غیر سازه ای معرفی می شوند.
ترک بتن سقف غیر سازه ای بیشتر به دلیل تنش های داخلی در مصالح ساختمانی در سازه ها ایجاد می شوند. البته این ترک ها سبب ضعف در سازه های بتنی نمی شوند اما به مرور زمان و در صورتی که این ترک ها توسط کاربران تعمیر نشود راه نفوذی برای عوامل شیمیایی و فیزیکی مانند رطوبت و گرما و سرمای شدید را تسهیل می نماید. این امر در طولانی مدت می تواند سبب ایجاد خسارت به بخش های پایه ای سازه و بالاخص سبب خوردگی آرماتورها می شود. این مشکل به تدریج می تواند یکی از عوامل ناامنی در سازه بتنی شود.

برخی از ترک ها در سازه ها هستند که نسبت به مدل های دیگر نگران کننده تر می باشند. در ادامه برخی از انواع ترک ها و روش های ترمیم ترک سقف را بررسی خواهیم نمود.
یکی از انواع ترک ها ترک های مویی می باشند شما باید ترمیم ترک بتن سقف را در همان ابتدا انجام دهید زیرا این ترک ها به تدریج و با گذر زمان بیشتر می شوند. در نتیجه علاوه بر تخریب ظاهر سازه ایمنی آن را نیز به مخاطره خواهند انداخت.
ترک های انقباضی نیز نوعی ترک می باشد که در زمان عمل آوری بتن در آن ایجاد می شود. شما می توانید با قرار دادن درز مناسب در ساختار بتن ترمیم ترک بتن سقف را با موفقیت مدیریت نمایید و از ایجاد ترک در بتن جلوگیری نمایید.
ترک های سازه‌ای که در سازه نفوذ می نمایند و حتی بخش های دال را نیز درگیر می کنند باید در شرایط ترک خوردگی بتن توسط کاربران تعویض شود.

ترک خوردگی سقف

 

چرا ترمیم ترک بتن سقف در دال های ترک خورده اهمیت دارد؟

بتن یکی از پرکاربردترین و بادوام ترین مصالح ساخته شده توسط بشر در جهان می باشد. سازه‌های ساخته شده با بتن دارای مزایای بی شماری هستند. برای مثال این سازه ها در برابر خسارات ناشی از آتش سوزی مقاوم می باشند و وجود این سازه ها در محیط خسارات زیست محیطی در طبیعت ایجاد نمی نمایند.
ترک های ایجاد شده در بتن علاوه بر تغییر در ظاهر سازه می تواند ساختار سازه بتنی را به تدریج تخریب نماید. در نتیجه بهتر است در همان ابتدا ترمیم ترک بتن سقف را انجام دهید. این ترک ها در اغلب موارد به مرور زمان رشد می کنند و به ساختمان شما آسیب جدی وارد می نمایند در نتیجه بهتر است در سریعترین زمان پروژه ترمیم ترک بتن سقف را به مرحله اجرا درآورید.

5/5 - (2 امتیاز)
به اشتراک بگذارید:
تیم تحریریه افزیر

این محتوا توسط تیم مجرب تولید محتوا افزیر تولید و منتشر شده است.

پرسش و پاسخ


بدون دیدگاه

دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Insert math as
Block
Inline
Additional settings
Formula color
Text color
#333333
Type math using LaTeX
Preview
\({}\)
Nothing to preview
Insert