- تغییر مشخصات سازه
- نقایص اجرا
- شرایط بهره برداری
- تغییرات در نقشه اجرایی
- راحتی اجرا و …
امروز انواع مختلفی از چسبهای کاشت بولت در بتن توسط شرکتهای تولید کننده گوناگون ارائه میشود. این چسبهای کاشت بولت دارای ترکیبات شیمیایی و مشخصات مقاومتی و شیمیایی مختلفی میباشند.
روش کاشت آرماتور با استفاده از مواد پایه سیمانی
در پروژههای ساختمانی به دلیل فراموشی در تعبیه ریشههای ستون یا دیوار برشی، اجرای ستون در محلهایی غیر از محل استقرار ستون در نقشه، رفع خطا در محل میلگردهای انتظار و بالاخره عملیات بهسازی و مقاوم سازی ساختمان از روش کاشت پایه سیمانی استفاده میشود (در جاهایی که مقاومت کششی زیادی در میلگردهای کاشت شده نیاز نیست). در روش کاشت آرماتور و بولت در بتن سوراخی به قطر 5 میلیمتر بزرگتر از قطر میلگرد و به طول مهاری آن و یا بیشتر با استفاده از دستگاه مغزهگیر، در بتن ایجاد میشود و داخل آن با حجم دو سوم حفره، ملات روان پر میگردد. ملات روان دارای مواد منبسط شونده و روانسازمیباشد. پس از پر نمودن سوراخ، آرماتور و یا بولت به کمک جک هیدرولیک با فشار به داخل سوراخ رانده شود. مواد داخل حفره در مدت زمان لازم عملآوری میگردد تا ملات به مقاومت مورد نیاز برسد. بدیهی است اگر آرماتور یا بولت کاشت شده آجدار بوده و محیط سوراخ مضرس شده باشد مقاومت کششی آن رضایت بخشتر خواهد بود.
روش کاشت بولت و روش کاشت آرماتور با استفاده از مواد اپوکسی
روش کاشت آرماتور و بولت با استفاده از مواد پایه اپوکسی همانند روش کار کاشت با مواد پایه سیمانی است که در آن به جای سیمان از رزین اپوکسی یا چسب کاشت آرماتور و بولت استفاده میشود. با توجه به چسبندگی فوقالعاده زیاد چسبهای کاشت اپوکسی بتن، بدیهی است که قطر سوراخ و طول مهاری کوچکتر خواهد شد، در نتیجه عملیات سوراخکاری سهل تر میگردد. اما قیمت مواد کاشت اپوکسی گرانتر از مواد پایه سیمانی است. چسبهای کاشت آرماتور اپوکسی قدرت گیرش فوقالعاده زیادی به سطح بتن و فولاد دارند.
مراحل روش اجرای کاشت آرماتور و بولت عموماً به شرح زیر است:
- محاسبه ابعاد سوراخ برای استقرار آرماتور و یا میلگرد
- ایجاد سوراخ مورد نیاز با ابزار مناسب،
- تمیز نمودن گرد و غبار ناشی از حفاری با استفاده از دستگاه مکنده یا برس موئی،
- زدودن هرگونه چربی و مواد روغنی، دانههای سست و یا سطوح فاقد استحکام و رطوبت از سطوح داخلی سوراخ،
- ترکیب نمودن اجزا چسب کاشت میلگرد درون نازل،
- تزریق چسب کاشت آرماتور تا میزان دو سوم حجم حفره،
- نصب رول بولت به صورت چرخشی داخل سوراخ کاشت بولت،
- تمیز نمودن مواد اضافی بیرون ریخته از دهانه سوراخ با کاردک و یا ابزار دیگر،
- زمان عملآوری بر اساس درجه حرارت محیط میباشد که پس از گذشت این زمان، بارگذاری قابل اعمال است.