انواع چسب کاشت ‌‌آرماتور چیست؟

انواع چسب کاشت ‌‌آرماتور چیست؟

چسب کاشت ‌‌آرماتور، رزین ها و چسب هایی با کارایی بالا می باشند که برای اتصال پیچ‌ها و بولت‌ها به بستر‌های بتنی استفاده ‌می گردند. ترکیبات این رزین ها انواع متفاوتی دارند که بر اساس نوع ماده و کاربرد مورد نظر چسب کاشت میلگرد را انتخاب می نمایم. برای آشنایی با تفاوت های اساسی انواع چسب کاشت تا پایان مقاله با ما همراه باشید.

تفاوت انواع چسب کاشت ‌‌آرماتور چیست؟

چسب کاشت ‌‌آرماتور از جمله رزین ها و چسب های با کاربری بالا هستند که برای اتصال پیچ‌ها و بولت‌های فولادین در بستر‌های بنایی و بتنی استفاده ‌می‌شوند. چسب کاشت میلگرد نوعی سیستم جهت اتصال قطعات فولادی داخل المان بتنی است. در شرایط کلی از انواع چسب کاشت ‌‌آرماتور برای اتصالات تحت بار بسیار سنگین استفاده ‌می‌‌شود. پیوندی که از طریق چسب کاشت بتن ایجاد می‌شود، پیوندی بسیار قوی خواهد بود که مقاومت چسبندگی مورد نیاز را برای اتصال فراهم می‌نماید.
از آنجایی که چنین سیستم‌هایی متکی بر اتصال شیمیایی هستند، هیچ تاثیر فیزیکی مانند تنش وزنی بر سطح پایه وارد نمی‌کنند. حتی مانند روش کاشت مکانیکی که اتصال منبسط شونده هستند، باعث وارد شدن بار‌های جانبی به بستر بتنی و بنایی نمی‌‌شوند. بنابراین کاملاً برای کاشت آرماتور در لبه بتن، کاهش ظرفیت کاشت در مرکز بتن، استفاده گروهی در کاشت تعداد زیاد ‌‌میلگرد‌‌ها و یا کاشت ‌‌میلگرد‌ در بتن با سطح کیفیت نامشخص و حتی کاشت آرماتور در بتن با مقاومت فشاری کم مناسب هستند.

چسب کاشت میلگرد

در حال حاضر انواع متفاوتی از چسب کاشت ‌‌میلگرد‌ در سطح بازار وجود دارد. همگی این چسب‌ها مخصوص اتصال بخش‌های فلزی در عمق بتن طراحی شده‌اند. همگی آنها براساس مواد اولیه مانند رزین عمل ‌می‌‌کنند و برای آماده سازی نیاز به جزء دو‌می‌ با عنوان ماده سخت کننده دارند. تما‌می‌ این چسب‌ها از ترکیب دو جزء رزین چسباننده و ماده هاردنر (سخت کننده) بدست می‌آید و پس از خشک شدن سریع در هوای آزاد کاربری خود را ارائه می‌نمایند. همگی آنها پس از عمل آوری در داخل بتن و در جوار ‌‌میلگرد ها و دیگر قطعات فولادین تزریق ‌می‌‌شوند تا پس از خشک شدن اتصالی بی‌اندازه محکم و ماندگار پدید آورند. به این متریال اصطلاحاً چسب کاشت ‌‌آرماتور ‌می‌گویند. رشد بازار چسب کاشت با افزایش تقاضا برای استفاده در صنعت ساختمان به علت عملکرد برتر آن در مقایسه با مهار مکانیکی آرماتور مشخص شده است.

تفاوت انواع چسب کاشت ‌‌میلگرد‌ بر چه اساسی است؟

ترکیبات رزین مختلفی به عنوان چسب کاشت آرماتور در سطح بازار ارائه می‌شوند. ولی ما با توجه به نوع کاربردی که ‌می‌‌خواهیم انجام دهیم و بسته به نوع ماده و همچنین مقدار باری که قرار است اعمال شود، نوع چسب کاشت ‌‌آرماتور را انتخاب ‌می‌کنیم. معمولا درک فنی تفاوت ‌میان چسب کاشت‌های موجود، برای کسانی که برای اولین بار با چنین چسب کاشتی مواجه ‌می‌‌شوند، دشوار است. برای متخصصین و افرادی که در زمینه استفاده از چسب کاشت و مهار شیمیایی فعالیت می‌کنند دانش کافی در زمینه استفاده از چسب کاشت مورد نیاز است و این افراد با نگاهی باز و درک تما‌می‌ مشخصات فنی، نوع چسب مخصوص برای فعالیت مورد نظر را انتخاب کرد‌ه‌اید. انواع چسب کاشت ‌‌میلگرد‌ به قرار زیر هستند:

  • چسب کاشت ‌‌آرماتور بر پایه رزین اپوکسی خالص:

چسب کاشت ‌‌میلگرد‌ با رزین اپوکسی خالص نوعی سیستم پیوند دو جزئی است که مخصوص ترمیم بتن‌های ترک خورده در شرایط عادی و یا لرزه‌ای طراحی شده است. این نوع چسب کاشت آرماتور برای سخت‌ترین کاربرد‌های ساختاری و همچنین اتصال ‌‌میلگرد‌‌ها در داخل بتن توسعه یافته است. این چسب ظرفیت باربری بسیار بالایی را تضمین ‌می‌کند.

  • چسب کاشت ‌‌آرماتور رزین پلی استر:

چسب کاشت ‌‌میلگرد‌ بر پایه رزین پلی استر از جمله متریال‌های محبوب در نزد مبتدیان و همچنین فروشندگان عمده است. زیرا کاربردی عمو‌می‌ دارد و روش فرآوری آن ساده است. در عین حال قیمت چسب کاشت ‌‌میلگرد‌ پلی استر به نسبت دیگر چسب های کاشت ارزان‌تر است و از شرایط مقرون ‌به ‌صرفه تری برخوردار است. این نوع چسب ‌می‌تواند اتصالی با سطح مقاومتی متوسط داشته باشد. از چسب کاشت ‌‌میلگرد‌ رزین پلی استر برای تثبیت میلگرد، ماشین‌های صنعتی، بست های براکتی بر روی سطوح بتنی ترک نخورده استفاده ‌می‌شود.

  • چسب کاشت ‌‌آرماتور رزین وینیل استر:

چسب کاشت وینیل استر سریع ‌ترین چسب اتصال ‌‌میلگرد‌ در بتن است. مدت زمان گیرش این چسب بسیار سریع است و کاملا مناسب اجرای نصب‌های عمودی و یا بالاسری ‌می‌باشد. مدت زمان کوتاه سخت شدن این چسب کاملا مناسب نصب ‌‌میلگرد‌ و یا قطعات فولادین در هوای سرد ‌می‌باشد. در عین حال با افزایش دما مدت زمان گیرش این چسب کوتاه‌تر نیز ‌می‌شود.

  • چسب کاشت ‌‌آرماتور هیبریدی (HY):

چسب کاشت ‌‌میلگرد‌ هیبریدی نوعی چسب دو جزئی است که برای اتصال سریع و بسیار محکم طراحی شده است. این چسب خیلی سریع‌تر از نمونه‌های عادی اپوکسی ‌می‌‌تواند نقطه اتصال را سخت و تثبیت نماید. از چسب کاشت ‌‌میلگرد‌ هیبریدی برای اتصال ‌‌میلگرد‌ها، بولت‌های فولادی، اتصالات سازه‌های فولادین، میله، نما‌ها و دیگر کاربرد‌ها در ساختمان‌های مسکونی، تجاری و عمرانی استفاده ‌می‌شود. از چسب کاشت ‌‌میلگرد‌ هیبریدی ‌می‌توان در اتصال تما‌می‌ بستر‌های بتنی جامد و یا متخلخل مانند بتن معمولی، مشتقات بتن، آجرکاری، بنایی، چوب و سنگ استفاده کرد.

چسب کاشت

پیشنهاد برای مطالعه

انواع چسب کاشت میلگرد

چگونه از انواع چسب کاشت ‌‌میلگرد‌ استفاده ‌می‌کنند؟

مراحل نصب چسب‌های کاشت ‌‌آرماتور بسیار ساده است. کافی است پنج مرحله را با دقت سپری کنید تا این چسب‌ها پس از سخت شدن، اتصالی حتی محکم‌تر از خود بتن ایجاد نمایند.

  • مرحله اول

سطح بتن و یا سطح مصالح بنایی را حفاری کنید: اولین قدم شما ایجاد سوراخ برای سطحی است که باید محل نصب چسب کاشت ‌‌میلگرد‌‌ و بولت باشد. این سوراخ باید از قطر و عمق کافی برخوردار باشد و برای حفاری آن از مته‌های مخصوص استفاده شود. در عین حال لازم است که چسب کاشت آرماتور را با توجه به نوع المان سطح پایه انتخاب کنید. برای این کار کافی است از دفترچه و یا برگه اطلاعات فنی هر چسب استفاده نمود.

  • مرحله دوم

سوراخ حفاری شده را کاملا تمیز کنید: در حین حفاری، سوراخ ایجاد شده پر از گرد و خاک خواهد شد. این گرد و خاک‌ها مقاومت فیزیکی و استحکام محکم چسب کاشت ‌‌میلگرد را‌ ضعیف ‌می‌کنند. لذا باید فضای داخل این سوراخ را به طور کامل تمیز کنید. برای تمیز کردن ‌می‌توانید از برس‌های فلزی به همراه د‌میدن هوای فشرده در داخل سوراخ استفاده کنید. دقت کنید که پایه سطح جداره داخلی هر سوراخ را به طور کامل از هر نوع آلایندگی و گرد و خاک تمیز کرده باشید.

  • مرحله سوم

تزریق رزین: انواع چسب کاشت ‌‌آرماتور به شکل سیستم‌های دو جزئی تولید ‌می‌‌شوند که باید قبل از تزریق، آنها را با یکدیگر مخلوط کنید. مخلوط کردن کامل و یکدست هر دو جزء در یکدیگر از اهمیت بالایی برخوردار است. حتی توصیه شده است که قبل از تزریق رزین در داخل حفره‌ها به مقدار ۵ الی ۱۰ سانتیمتر از محصول را بر روی یک کاغذ و یا پارچه مخلوط کنید. این کار را تا زمان یکدست شدن رزین خارج شده از نازل ادامه دهید. وقتی رزین و سخت کننده به خوبی با یکدیگر مخلوط شده باشند، ترکیب تهیه شده ساختاری کاملا یکدست و همگن دارد. نازل را تا انتهای سوراخ‌ها برده و رزین را از پایین ‌ترین بخش هر حفره تخلیه کنید تا توزیعی یکنواخت و بدون حباب داشته باشند. در عین حال اگر بستر بتنی و یا بنایی ساختار متخلخل و توخالی دارد، باید از یک پوشش نایلونی در داخل سوراخ استفاده کنید تا مانع از حرکت رزین به سمت فضاهای توخالی شود. اما اگر بستر سوراخ شده ساختاری کاملا جامد و یکدست دارد، نیازی به استفاده از مسدود کننده نایلونی ندارید. در چنین شرایطی ‌می‌توانید رزین را مستقیم در داخل سوراخ تزریق کنید.

  • مرحله چهارم

قطعه فلزی مورد نظر برای کاشت مانند رولپلاک و یا هر نوع بست فلزی را وارد کنید: پس از تزریق رزین در داخل سوراخ، باید به سرعت عنصر بست فلزی که ‌می‌تواند پیچ، ‌میله، گل ‌میخ و… باشد را وارد کنید. توصیه ‌می‌شود تا برای اطمینان از اتصال کامل رزین عنصر فلزی را توامان در حال چرخیدن وارد سوراخ کنید. دقت کنید که مدت زمان سخت شدن رزین انواع چسب کاشت ‌‌میلگرد‌ کوتاه است. پس باید بلافاصله پس از پر کردن، سوراخ بست فلزی را در داخل آن قرار دهید.

  • مرحله پنجم

زمان سخت شدن چسب: هر چسب کاشت ‌‌میلگرد‌ زمان عمل‌آوری (سخت شدن) متفاوتی دارد. بنابراین توصیه ‌می‌‌شود تا طبق دستورالعمل‌های سازنده و یا مطالعه دقیق برگه راهنمای محصول اقدام کنید. اجازه دهید تا رزین تزریق شده مدت زمان سخت شدن طبق دستور سازنده را تمام و کمال طی نماید.

شرکت افزیر با فروش چسب کاشت میلگرد و مشاوره در زمینۀ مقاوم سازی در خدمت شماست. در ادامه برای آشنایی بیشتر با نحوه کاشت آرماتور و بولت با استفاده از چسب کاشت میلگرد مطالعه “اجرای کاشت میلگرد و آرماتور” را پیشنهاد می کنیم.

محاسبه گر چسب کاشت ‌‌میلگرد‌ چیست؟

قبل از نصب قطعات کاشت و اعمال چسب کاشت ‌‌آرماتور باید مقدار چسب مورد نیاز محل کار را تخمین بزنید. چسب کاشت ‌‌میلگرد‌ با سرعت گیرایی نهایی خود را بدست می‌آورد. لذا لازم است تا با یکبار پر کردن مخزن کارتریج عملیات تزریق چسب را تمام کنید. در غیر این صورت با تمام شدن کارتریج‌ها اختلال در روند کار نصب ‌‌میلگرد‌‌ها و دیگر قطعات فولادین رخ می‌دهد. در عین حال وقتی توانسته‌اید مقدار چسب مورد نیاز را تخمین بزنید، از ضایعات مواد در تزریق چسب جلوگیری خواهید کرد.
برای محاسبه مقدار چسب مورد نیاز در کاشت آرماتور ‌می‌توانید از ماشین حساب آنلاین سایت افزیر استفاده کنید. افزیر این محاسبه‌گر را برای محاسبه تخصصی مقدار چسب کاشت ‌‌آرماتور در شرایط متفاوت عملیات‌های عمرانی توسعه داده است. این ماشین حساب آنلاین با در اختیار داشتن اطلاعاتی‌ خام که توسط شما ارائه شده است، مقدار چسب مورد نیاز پروژه را پیش بینی ‌می‌کند. محاسبه گر چسب کاشت ‌‌میلگرد ‌برنامه‌ای آنلاین است که براساس پارامتر‌های زیر مقدار مورد نیاز از چسب کاشت ‌‌میلگرد‌ برای کل پروژه را تخمین ‌می‌زند. در عین حال مقدار چسب مورد نیاز هر قطعه فلزی کاشت ‌‌میلگرد‌ را جداگانه محاسبه ‌می‌کند. این پارامتر‌ها به قرار زیر است:

  • نوع لنگر
  • قطر سوراخ
  • عمق جاسازی
  • تعداد قطعات کاشت

چسب کاشت میلگرد

پیشنهاد برای مطالعه

راهنمای کاشت میلگرد در بتن

انتخاب چسب کاشت میلگرد مناسب

انواع چسب کاشت ‌‌میلگرد‌ برای نصب قطعات فلزی در داخل بتن و یا دیگر بستر‌های بنایی شده طراحی شده‌اند تا با استفاده از این تکنیک بتوانیم فضاهای ساخته شده بتنی و بنایی را توسعه دهیم. قاعدتاً طرح ساخت بنا‌های عمرانی متفاوت هستند. لذا با بستر‌های متنوع برای کاشت آرماتور مواجه هستیم. انواع چسب کاشت ‌‌میلگرد‌ برای پوشش این موارد طراحی شده‌اند. اما هر کدام از آنها کاربردی خاص و قابلیت‌های فنی و اجرایی تخصصی دارند.برای آشنایی بیشتر با چسب کاشت میلگرد مطالعه مقاله “چسب کاشت میلگرد و تمام آنچه که باید در مورد آن بدانید” را پیشنهاد می کنیم.

چسب کاشت میلگرد

قیمت چسب کاشت ‌‌آرماتور بسته به نوع المان پایه متغیر است. گاهی قیمت چسب کاشت ‌‌آرماتور به خاطر جانمایی مشکل کاشت بولت‌ها دو چندان ‌می‌شود. در عین حال جریان پیدا کردن چسب در حفره‌‌های خالی بستر‌های بتنی و بنایی مقدار مصرف شما و قیمت کاشت بولت را زیاد ‌می‌‌کنند. از طرفی همیشه لازم است تا از چسب کاشت ‌‌میلگرد‌ با قابلیت‌های مناسب فنی در کاربرد‌های تخصصی استفاده نمایید.
برای خرید انواع چسب کاشت ‌‌میلگرد‌ ‌می‌توانید از خدمات فروش آنلاین و فضای تخصصی گروه افزیر استفاده کنید. سایت افزیر مجری تخصصی پروژه‌های بازسازی و مقاوم سازی فضا‌های ساختمانی است. این گروه انواع تخصصی چسب کاشت ‌‌آرماتور در بتن را با قیمت مناسب ارائه ‌می‌نماید. برای بررسی فنی و تحلیل قابلیت‌‌های کاربردی ‌می‌توانید از خدمات مشاوره تخصصی کارشناسان سایت افزیر استفاده کنید.

سوالات متداول

به چه علت از چسب کاشت برای اتصالاتی که تحت بار سنگین هستن استفاده می‌شود؟

از انواع چسب کاشت ‌‌آرماتور برای اتصالات تحت بار بسیار سنگین استفاده ‌می‌‌شود. پیوندی که از طریق چسب کاشت بتن ایجاد می‌شود، پیوندی بسیار قوی خواهد بود که مقاومت چسبندگی مورد نیاز را برای اتصال فراهم می‌نماید.

چسب کاشت میلگرد و بولت از چه اجزایی تشکیل شده است؟

چسب‌ها از ترکیب دو جزء رزین چسباننده و ماده هاردنر (سخت کننده) بدست می‌آید و پس از خشک شدن سریع در هوای آزاد کاربری خود را ارائه می‌نمایند.

کاربرد چسب کاشت میلگرد رزین وینیل استر چیست؟

این چسب کاملا مناسب نصب ‌‌میلگرد‌ و یا قطعات فولادین در هوای سرد ‌می‌باشد. در عین حال با افزایش دما مدت زمان گیرش این چسب کوتاه‌تر نیز ‌می‌شود. به علت گیرش سریع مناسب اجرای نصب‌های عمودی و یا بالاسری نیز ‌می‌باشد.

زمان کارایی چسب بعد از باز شدن چه مدت می‌باشد؟

مدت زمان سخت شدن رزین انواع چسب کاشت ‌‌میلگرد‌ کوتاه است. پس باید بلافاصله پس از پر کردن، سوراخ بست فلزی را در داخل آن قرار دهید. توصیه ‌می‌شود تا برای اطمینان از اتصال کامل رزین عنصر فلزی را توامان در حال چرخیدن وارد سوراخ کنید.

به چه علت سوراخ های حفاری باید کاملا تمیز شوند؟

گرد و خاک‌ها مقاومت فیزیکی و استحکام محکم چسب کاشت ‌‌میلگرد را‌ ضعیف ‌می‌کنند. لذا باید فضای داخل این سوراخ را به طور کامل تمیز کنید. برای تمیز کردن از برس‌های فلزی به همراه د‌میدن هوای فشرده در داخل سوراخ استفاده کنید. سطح جداره داخلی هر سوراخ را از هر نوع آلایندگی و گرد و خاک تمیز کرده باشید.

5/5 - (10 امتیاز)
به اشتراک بگذارید:
تیم تحریریه افزیر

این محتوا توسط تیم مجرب تولید محتوا افزیر تولید و منتشر شده است.

پرسش و پاسخ


بدون دیدگاه

دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Insert math as
Block
Inline
Additional settings
Formula color
Text color
#333333
Type math using LaTeX
Preview
\({}\)
Nothing to preview
Insert