وال مش را می توان راهکاری امروزی و موثر دانست که در مهاردیوارهای غیر سازه ای کاربرد داشته که تا به امروز توانسته مزایای زیادی را به همراه داشته باشد. کاهش هزینه ها، امکان اجرا در کوتاه ترین زمان ممکن و همچنین کاهش نیاز به نیروهای کار متخصص از جمله مزایای اجرای وال مش در ساختمان ها محسوب می شوند. همین موضوع باعث شده تا شرکت افزیر، امکان اجرای وال مش را برای ساختمان های بنایی، ساختمان های فولادی و ساختمان های بتنی فراهم کند. در صورت نیاز به کسب اطلاعات بیشتر در مورد اجرای وال مش و همچنین اصول آن، می توانید پس از مطالعه مقاله با کارشناسان شرکت در ارتباط باشید.
مزایای اجرای وال مش در ساختمان چیست؟
سیستم وال مش سبب اجرای اصولی دیوارها شده و در زمان ظهور رویدادهای طبیعی مثل زلزله، مانع از تخریب و ضرر و زیان های سنگین خواهد شد. مهار لرزه ای یکی از مهمترین اثرات ناشی از اجرای وال مش محسوب می شود. وال مش با تکیه بر تکنولوژی کامپوزیت سیمانی مسلح به الیاف شیشه، تولید گشته و مزایای بسیاری را به دنبال داشته است. در این بخش به بررسی این مزایا خواهیم پرداخت:
-
افزایش انسجام دیوار در ساختمان بتنی و فولادی
یکی از مزایای ناشی از اجرای وال مش، افزایش یکپارچگی و انسجام دیوارهای غیر سازه ای است. بارهای جانبی ای که در اثر زلزله به دیوار وارد می گردند، در اثر این انسجام، مهار گشته و اثرات منفی خود را آشکار نخواهند کرد. انسجام بالای دیوار در اثر اجرای وال مش، در محیط های آزمایشگاهی و توسط میز لرزان، کاملا تست شده و به اثبات رسیده است.
-
حذف مراحل اضافی در اجرای وال پست سنتی
در اجرای والمش، مراحل اضافی و هزینه بردار حذف گردیده و در نتیجه، مراحل اجرایی، کوتاه تر خواهند بود. به دنبال آن، هزینه های مازاد نیز حذف شده و بخش اعظمی از هزینه، صرف امور ضروری خواهد گردید. برای مثال مراحلی مانند نصب پلیت در بتن، اجرای لایه ضد زنگ، سوراخ نمودن بتن و جوشکاری، همگی حذف شده و نیاز به اجرای هیچ یک از آنها نخواهد بود.
-
عدم نیاز به ادوات اضافی در اجرای وال پست مش
در اجرای وال مش، نه تنها مراحل غیر ضروری حذف می گردند، بلکه ادواتی که هیچ ضرورتی در این روش ندارند نیز قابل حذف اند. ادواتی نظیر بست های U-شکل و وادارها حذف شده و در این مراحل حضور نخواهند داشت. نتیجه این کار، چیدمان سریع دیوارها در محل تقاطع و سپس یکپارچه سازی آنها توسط نوارهای وال مش است.
-
افزایش سرعت دیوارچینی
در اثر حذف مراحل و ادوات اضافی در زمان اجرای وال مش، سرعت دیوار چینی افزایش یافته و کار با سهولت بیشتری صورت می پذیرد. در این روش، صفحات فلزی، تیرک ها و هر آنچه که از سرعت دیوارچینی می کاهند، وجود نداشته و در نهایت، فواید بیشتری به وقوع خواهند پیوست.
-
نازک کاری ساختمان ترک نمی خورد
در اثر اجرای وال مش، هیچگونه ترکی رخ نداده و مراحل نازک کاری نیز با موفقیت به پایان می رسند. این در حالی است که در سیستم وال پست، نازک کاری منجر به ظهور ترک در زمان های آتی خواهد شد.
-
کاهش چشمگیر هزینه اجرای وال پست در ساختمان
مهمترین نتیجه حاصل از اجرای وال مش، کاهش هزینه هاست. روش های سنتی نه تنها معایب بسیاری به دنبال داشتند، بلکه بسیار پرهزینه بودند؛ اما در این روش جدید و امروزی، کاهش هزینه ها، حرف اول را می زند. شاید به همین دلیل است که مجریان ساختمانی، تاکید بسیاری بر اجرای این روش دارند، چرا که اجرای این سیستم به نفع آنها خواهد بود.
-
اجرا پس از پایان دیوارچینی
اجرای وال مش پس از پایان مرحله دیوارچینی صورت می گیرد. این کار سبب مقاومت بیش از پیش دیوارها شده و منجر به ظهور عملکرد مثبت آنها در زمان ورود بارهای جانبی خواهد شد.
-
تغییر ناپذیر
یکی از مهمترین مزایایی که پس از اجرای این سیستم رخ خواهد داد، عدم تغییر شکل است. هیچ یک از شرایط محیطی نظیر حرارت و رطوبت، تاثیری بر نحوه اجرای وال مش نداشته و قدرتی نیز برای تغییر آن ندارند. در نتیجه، وال مش تا سال های سال بدون تغییر باقی مانده و سبب ظهور اتفاقات مثبت در زمان وقوع رویدادهای خارج از کنترل خواهد شد.
-
عدم افزایش وزن سازه
سیستم های سنتی و قدیمی همراه با معایب بسیاری بودند. یکی از این معایب، افزایش وزن سازه بود. این امر، پیامدهای منفی همچون رفتارهای لرزه ای مخرب را به دنبال داشت. در مقابل، وال مش با وزن سبک و بسیار کم خود، دیوارهای غیر سازه ای را دچار عملکرد مثبت نموده و وزن سازه را نیز در جهت مثبت، تغییر می دهد.
پیشنهاد برای مطالعه
آیا مراحل اجرای وال مش نیاز به یک اکیپ تخصصی دارد؟
در پاسخ به این سوال باید گفت خیر. خوشبختانه صفرتا صد اجرای وال مش به عنوان جایگزین وال پست فلزی، حتی بدون نیاز به حضور یک اکیپ تخصصی نیز امکان پذیر می باشد. علت این کار را می توان در سادگی این روش و غیر پیچیده بودن آن جستجو کرد. در روش های سنتی همچون وال پست، پیچیدگی و دشواری زیادی وجود داشت که بالطبع، نیاز به حضور نیروهای متخصص را افزایش می داد. مازاد بر اینکه این نیروها با توجه به مهارت و تخصص بالای خود، انتظارات زیادی بابت دستمزد داشته و به دریافت دستمزد کم، راضی نبودند. در مقابل با حضور نیروهای نیمه ماهر، این انتظار کاهش یافته و آنها حتی با دستمزدهایی بسیار کمتر نیز حاضر به انجام کار هستند. این موضوع کاملا طبیعی است که یک فرد متخصص نسبت به یک فرد نیمه ماهر، دستمزد بیشتری را مطالبه نماید؛ چرا که چنین فردی به توانایی های خود واقف بوده و برای اجرای تخصصی کار نیز سختی ها و مصائب بیشتری را به جان می خرد.
از کدام مصالح جهت اجرای وال مش استفاده می شود؟
مصالحی که جهت نصب و اجرای وال مش استفاده می شوند عبارتند از:
-
مش فایبرگلاس دیوار
یکی از مصالح مورد نیاز جهت اجرای وال مش در ساختمان، مش فایبرگلاس می باشد. این عنصر که نام دیگری همچون نوار وال مش را نیز به خود اختصاص داده، به شکل توری، ظهور یافته است. توری متشکل از کامپوزیت شیشه که در مقابل مواد قلیایی، نفوذ ناپذیر است. انعطاف پذیری بالای مش فایبرگلاس سبب عملکرد مناسب آن حین اجرا شده است. افزون براین می توان به چسبندگی بالای این مصالح اشاره کرد، به طوری که کار را بر مجریان ساختمانی، آسان نموده است. مقاومت کششی کم نظیر این مصالح را نیز می توان به جمع ویژگی های مثبت آن اضافه کرد. لازم به ذکر است دیوارهای چیده شده در ساختمان های فولادی و بتنی، نیازمند حضور مش فایبرگلاس می باشند. دیوارهای غیرباربر در اثر حضور مش فایبرگلاس، دچار ترک خوردگی نشده و همچنان سالم باقی خواهند ماند. این عنصر ساختمانی نه تنها دارای مجموعه ای از ویژگی های سازنده و مثبت می باشد، بلکه یک محصول مقرون به صرفه نیز محسوب می شود. محصولی که همراه با صرفه اقتصادی بسیاری بوده و مدیریت هزینه ها را به دنبال داشته است.
-
پلاستر وال مش
پلاستر وال مش که یکی از مصالح بسیار مهم در اجرای وال مش در ساختمان به شمار می آید، در دو نوع سیمانی و گچی موجود است. ابتدا توضیحاتی را در رابطه با پلاستر سیمانی ارائه خواهیم داد. پلاسترهای سیمانی بسیار باکیفیت بوده و از نظر دوام و عمر طولانی نیز کاملا ثابت شده اند. این مصالح به شکل یک لایه پوششی ظاهر شده و منجر به نصب صحیح مش و توری فایبرگلاس خواهند شد. دیوارهایی که از نوع بلوکی یا آجری هستند، بهترین بستر جهت اجرای پلاستر را دارند. همچنین سطوح بتنی نیز بستر لازم برای اجرای پلاستر را پیدا کرده اند. انواع سطح های خارجی و داخلی، قابلیت استفاده از پلاستر سیمانی را دارند. دیوارهای مش بندی شده به روش ماله کشی، از این مصالح بهره مند گشته و مقاومت کافی در برابر رطوبت و سایر عوامل محیطی را پیدا خواهند کرد.
بپردازیم به پلاستر وال مش گچی که سبب نصب سریع مش فایبرگلاس خواهد شد. گچ، ماسه، آهک و سیمان از جمله مصالحی هستند که در شکل گیری این عنصر نقش دارند. یکی از ویژگی های بارز پلاستر گچی، چسبندگی بالای آن است که سهولت و سرعت در روند اجرا را به دنبال داشته است. پلاستر گچی را می توان نوعی پوشش موثر دانست که سبب پوشش دهی کامل ستون، دیوارهای داخلی و سقف می گردد. این مصالح را می توانید در قالب پودر خشک آماده مشاهده نمایید. اگر هدف، استحکام بسیار در یک بازه زمانی کوتاه و در سطح بالا باشد، قطعا پلاستر گچی در تحقق آن، موثر خواهد بود.
پیشنهاد برای مطالعه
-
اسپایک والمش
اسپایک وال مش (گل میخ پلاستیکی) نیز از جمله مصالح کاربردی جهت اجرای وال مش به شمار می آید. این مصالح به شکل پین های پلاستیکی ظهور یافته اند. پین هایی که حاوی وزن کم بوده و نقش مهار کننده را بازی می کنند. مش ها جهت مهار به این مصالح نیاز داشته و توسط آن، وضعیت بهتری را خواهند یافت. ایجاد سوراخ حداقلی در سطح، یکی از کارکردهای اصلی اسپایک است که مانع از تغییر یا تخریب ساختار اصلی سطح خواهد شد. یکی از مزایای ناشی از اسپایک های ثابت، نصب سریع و راحت است.
-
نبشی
نبشی منقطع (ناودانی) مهمترین نقش را در مسلح نمودن دیوار ایفا می کند. این مصالح که طبق آیین نامه 2800، الزامی گردیده است، منجر به مقاوم سازی دیوار شده و در زمان بروز زلزله، مقاومت آن را مشخص می سازد. عضو قائم، عضوی است که دیوار برای اتصال به آن، نیازمند نبشی می باشد. طرفین دیوار، هر یک از نبشی سرد نورد فولادی بهره مند گشته و بدین ترتیب، مقاومت سازه ای را به وجود خواهند آورد.
-
چسب اپوکسی
چسبندگی محکم و انفصال ناپذیر، تنها به لطف حضور چسب اپوکسی رخ می دهد. پیش از استفاده از این چسب، سطح بتن به طور کامل آماده شده و نبشی نیز در مراحل آماده سازی قرار می گیرد. زدودن سطح بتن از هرگونه آلودگی، اعم از روغن، گرد و غبار و …، یکی از اقدامات ضروری جهت پاکسازی آن محسوب می شود. پاکیزه نمودن نبشی ها نیز توسط محلول شستشو صورت می گیرد. پس از پاکسازی، خشک نمودن بتن نیز باید مورد توجه قرار گیرد. هرگونه رطوبت موجود در سطح، حتی به میزان اندک، سبب اختلال در عملکرد چسب خواهد شد.
قرار گرفتن چسب اپوکسی در محیطی با دمای نرمال (20 الی 30 درجه) از 24 ساعت قبل، امری ضروری است. سطوح بتنی نیز باید دارای دمای ایده آل باشند. نکته قابل توجه اینکه چسب اپوکسی جایگزین اتصالات جوشی، پیچی و میخ ها شده و در مقایسه با آنها هزینه کمتری را روی دست مجریان می تراشد. همچنین این چسب، سرعت اجرای کار را افزایش داده و مانع از صدمات احتمالی نظیر ایجاد صدمه به سقف فوقانی یا تیر خواهد شد.
مراحل اجرای وال مش چگونه است؟
به طور عمومی و کلی مراحل اجرای صفر تا صد اجرای وال مش عبارتند از:
اولین مرحله اجرای وال مش: دیوار چینی در ساختمان
اجرای وال مش، نیازمند پیمودن مراحل خاصی است. مراحلی که به تکامل این سیستم کمک کرده و منجر به بروز فواید مختلف از طریق آن خواهند شد. نخستین مرحله برای اجرای این سیستم، دیوار چینی است. این مرحله توسط هر یک از بلوک ها نظیر بلوک سیمانی، بلوک سفالی، بلوک آجری، بلوک لیکا و بلوک هبلکس قابل اجراست. همانطور که پیش تر نیز گفته شد، در وال مش، ابتدا مراحل دیوار چینی به اتمام می رسد، سپس این سیستم اجرا می گردد. درست برخلاف سیستم وال پست. در این سیستم ابتدا مراحل اجرای وال پست صورت گرفته و سپس مراحل دیوارچینی آغاز می گردد.
دومین مرحله اجرای وال مش: اجرای لایه اول پلاستر بر روی دیوار
اجرای لایه اول پلاستر بر روی دیوار، مرحله دوم است که نیازمند اجرا می باشد. منظور از آن، پوشش دهی الیاف توری شیشه ای توسط پلاستر سیمانی یا گچی است. این روش که با عناوین دیگر نظیر «اندود زیرین» نیز مورد خطاب قرار گرفته، برای شاقول کردن دیوار به اجرا درآمده و نتایج فوق العاده ای را رقم خواهد زد. اجرای لایه اول پلاستر بر روی دیوار با استفاده از متدهای دستی یا ماشینی صورت می گیرد. روش های ماشینی که با تکیه بر دستگاه های مخصوص انجام می شوند، زودتر به اتمام می رسند؛ چرا که دستگاه ها سرعت بیشتری دارند. در مقابل، روش های دستی، زمانبر بوده و سهولت کمتری نسبت به روش های ماشینی دارند.
سومین مرحله اجرای وال مش: نصب مش فایبرگلاس بر روی دیوار
در این مرحله که اهمیت بسیاری دارد، نصب مش فایبرگلاس توسط اسپایک وال پست صورت می گیرد. هدف از این کار، مهار مش فایبرگلاس و اتصال محکم آن به دیوار می باشد. این نوارها، امکان اجرا به شکل الیاف شیشه ای را دارند. مش های فایبرگلاس به صورت عمودی یا ایستاده بر روی دیوار قرار گرفته و از فواصل و عرض تعیین شده برخوردار می باشند. نصب مش فایبرگلاس از اهمیت بالایی برخوردار بوده و باید به صورت صحیح اجرا شود. نتیجه اجرای غلط این روش، ایجاد خسارات مالی سنگین است.
یکی از اشتباهات رایج در زمان نصب توری وال مش ، عدم نصب آن در تمامی نقاط دیوار است. در صورت استفاده از آن برای همه قسمت های دیوار، استحکام صددرصدی حاصل می گردد. در صورتی که این اقدام انجام نگیرد، بخش هایی از دیوار که از مش فایبرگلاس بهره نبرده اند، در زمان بروز وقایع خطرناک، از خود مقاومت کافی را بروز نداده و دچار آسیب دیدگی های عمیق خواهند شد. مقاومت بالای مش فایبر بر روی مقاومت دیوار تاثیر نهاده و از مشکلاتی مانند شکاف دیوار، جلوگیری خواهد کرد.
چهارمین مرحله اجرای وال مش: اجرای لایه دوم پلاستر بر روی دیوار
چهارمین مرحله به اجرای لایه دوم پلاستر بر روی دیوار اشاره دارد. هدف از انجام این کار در زمان اجرای وال مش، پوشش دهی بهینه و کامل است تا هرگونه نواقص احتمالی رفع گردند. در این روش نیز از پلاسترهای سیمانی یا گچی استفاده می شود. این پلاسترها به پوشش مش فایبرگلاس کمک کرده و وضعیت آن را بهبود می بخشند. در واقع این اقدام با هدف محکم کاری صورت گرفته و بیش از پیش بر مقاومت مش خواهد افزود.
مرحله آخر اجرای وال مش: نصب نبشی با چسب اپوکسی بر روی دیوار
نصب نبشی با چسب اپوکسی بر روی دیوار یکی از مهمترین مراحل به شمار می آید. این چسب از 2 جزء تشکیل یافته است. رزین اپوکسی، جزء اول آن به شمار آمده و سخت کننده چسب نیز جزء دوم محسوب می شود. آنچه در این چسب اهمیت دارد، رعایت تناسب است که باید در هنگام اختلاط، به آن توجه شود. اگر این روند به درستی صورت گرفته و نسبت نیز رعایت شود، چسبندگی چسب اپوکسی افزایش یافته و کیفیت بهتری را از آن شاهد خواهید بود. همچنین فرآیند مختلط کردن اجزاء چسب نیز باید به خوبی صورت گیرد، تا جایی که یک ترکیب یکدست و همگن به دست آید. اگر چسب، از پیش به دمای لازم دست یافته باشد، ترکیب بهتری را حاصل می گرداند.
اگر شرایط لازم برای رساندن چسب به دمای مناسب (از 24 ساعت قبل) وجود نداشته باشد، می توان روش های دیگر را برای حصول این نتیجه برگزید. برای مثال می توان سطل های حاوی چسب را در حوضچه های آب سرد یا گرم فرو برد تا چسب به دمای ایده آل برسد. پس از انجام این کار و دستیابی به مخلوط مناسب چسب می توان از آن برای نصب نبشی استفاده نمود. برداشتن چسب و همچنین ترکیب آن توسط کاردک مخصوص صورت می گیرد. توجه داشته باشید که کاردک باید تمیز و فاقد هر نوع کثیفی باشد. برای هر جزء می بایست از کاردک های جداگانه استفاده گردد.
اتصال دیوار هاي غیر سازهاي به یکدیگر در روش وال مش
به هنگام اجرای وال پست های مرسوم و در اتصال دیوارها تو صیه می شود به دلیل امکان بروز تنشهاي کششی در درون صفحه دیوارهای متقاطع، از بست هاي فلزي مشابه آنچه در مورد اتصال به ستون به کار برده شد استفاده شود. و یا براي جدا سازي دیوارها از یکدیگر در محل اتصال دو دیوار متقاطع از وادار استفاده شود. در روش وال مش و هنگام اجراي دیوارهاي متعامد نیازی به استفاده از بست های فلزی و یا وادار نمی باشد. در این حالت مطابق ضوابط نشریه 714 دو دیوار به صورت جداگانه و با مش الیاف مسلح می شوند. در محل تقاطع دو دیوار براي جلوگیري از ایجاد ترك در نازكکاري از یک لایه مش الیاف به صورت ال شکل استفاده میشود و بر روي آن نازكکاري اجرا میگردد. در شکل زیر اتصال دیوار هاي غیر سازهاي به یکدیگر در روش وال مش مطابق ضوابط نشریه 714 نشان داده شده است.
مهار لرزه اي دیوار جان پناه به روش وال مش
در بخش قبل به مراحل عمومی اجرای وال مش در 5 گام اشاره شد. در کنار مهار دیوارهای پیرامونی و داخلی ساختمان، میتوان از سیستم وال مش جهت مسلح نمودن و پایدار سازي دیوار جانپناه استفاده نمود. بنا بر ضابطه 714 ویرایش 1401 تراکم و عرض مش فایبرگلاس باید با طراحی و محاسبه و براساس جنس و مشخصات الیاف و مشخصات و ضخامت دیوار طراحی شود. در این حالت بر روي مش مش فایبرگلاس پلاستر سیمانی ریز دانه با نسبت سیمان به ماسه بادی 1 به 2 و با مقاومت فشاري حداقل 30 مگا پاسکال باید اجرا شود. مش و توری فایبرگلاس باید در دو طرف به کمک تسمه به دال سقف و وجه بیرونی تیر مهار شوند. عرض تسمه اتصال حداقل باید 100 میلیمتر بیش تر از عرض مش و توری فایبرگلاس باشد. جزییات اجراي مهار و پایدارسازی دیوار جان پناه به روش وال مش مطابق جزییات ضابطه 714 در شکل زیر نشان داده شده است.
تسلیح دیوار در مجاورت بازشو با استفاده از وال مش
به جاي ا ستفاده از وادار میتوان در کنارهاي باز شو از مش فایبرگلاس به همراه پلاستر سیمانی از بیرون و پلاستر گچی از داخل ساختمان استفاده نمود. جزییات اجراي مش و توری وال مش بر روي وجه داخلی و خارجی دیوار مطابق ضوابط ضابطه 714 “دستورالعمل طراحی سازهاي و الزامات و ضوابط عملکردي و اجرایی نماي خارجی ساختمانها” در کنار بازشو در شکل های زیر نشان داده شده است. مطابق ضوابط نشریه 714 در این حالت در صورت اجراي قاب پنجره، نیازي به اجراي نعل درگاه نیز نمیباشد و میتوان دیوار را در بالا و پایین بازشو نیز با مش فایبرگلاس مسلح نمود.
حذف میلگرد بستر و وادارهای قائم و افقی مهمترین تفاوت اجرای وال مش با وال پست فلزی
یکی از مهمترین تفاوت های اجرای وال مش با وال پست فلزی، حذف میلگرد بستر، وادارهای عمودی و افقی است. این سیستم با کمترین ادوات، اجرا گشته و راحتی بیشتری نسبت به سایر روش ها دارد. وادارهای قائم و افقی و همچنین میلگرد بستر، نه تنها مراحل کار را سخت تر نموده و بر هزینه نهایی می افزایند، بلکه سبب وارد نمودن بار اضافی بر ساختمان شده و وزن کلی سازه را نیز دچار افزایش می سازند؛ اما با حذف آنها، ضمن وقوع اتفاقات مثبت همچون هزینه های اجرایی کم، وزن سازه کاهش یافته و بارهای اضافی به آن وارد نخواهند شد. این اتفاق باعث ایمن سازی ساختمان شده و عملکرد آن در زمان رخدادهای طبیعی را بهبود می بخشد.
وال مش بهترین گزینه برای ساختمان ها بدون وال پست
یکی از سوالاتی که در رابطه با اجرای وال مش به وجود می آید، این است که آیا این سیستم، قابلیت اجرا در ساختمان های بدون وال پست را دارد؟ با قاطعیت می توان پاسخ داد بله. وال مش حتی در ساختمان های قدیمی و بنایی که وال پست در آنها اجرا نشده، امکان پیاده سازی دارد. این در حالی است که این امکان در اختیار وال پست نبوده و این سیستم را نمی توان در ساختمان های قدیمی اجرا کرد. به عبارت دیگر، تنها ساختمان هایی که در حال ساخت هستند، می توانند از وال پست استفاده نمایند. وال مش علاوه بر اینکه در ساختمان های قدیمی نیز قابلیت اجرا دارد، در ساختمان های نوساز نیز به خوبی حضور یافته و سبب تقویت دیوارهای غیر سازه ای خواهد شد.
ویژگی های پیمانکار اجرا سیستم وال مش مطابق ضوابط ACI549
یکی از مطالبی که حتما باید بدان پرداخته شود و شاید تا به حال از آن غفلت شده است، ویژگی های پیمانکار دارای صلاحیت جهت اجرای وال مش است. در ادامه مقاله اجرای وال مش به صورت تیتر وار به ویژگی های پیمانکار اجرای وال مش و بر اساس ضوابط ACI549 خواهیم پرداخت. در واقع آیین نامه ACI 549 آیین نامه مرتبط با ضوابط طراحی و اجرای سیستم کامپوزیت FRCM می باشد و از آنجاییکه اساس وال مش بر مبنای سیستم کامپوزیت FRCM می باشد، ویژگی های پیمانکار اجرا سیستم وال مش مطابق ضوابط این آیین نامه معرفی خواهد شد. در فصل یازده این آیین نامه به ویژگی های پیمانکار دارای صلاحید اشاره شده است که به طور خلاصه عبارتند از:
- ارائه مستندات مبنی بر گذراندن دوره های مورد نیاز جهت مسلح کردن دیوار با مش الیاف
- دارا بودن نمونه پروژههای قبلی، از جمله اجراهای مشابه با آنچه برای پروژه فعلی پیشنهاد شده است
- تسلط بر روشهای آزمایش کنترل کیفیت اجرای وال مش
- ارائه گزارشات روزانه به دستگاه نظارت
پیشنهاد برای مطالعه
هزینه اجرای وال مش در ساختمان بتنی و فولادی چقدر است؟
به طور کلی اجرای وال مش، همراه با هزینه اندکی است. بنابراین می توان به این نتیجه دست یافت که این سیستم در ساختمان های بتنی و فولادی نیز چنین نتیجه ای را رقم زده و کاهش هزینه را در پی خواهد داشت. در حقیقت آنچه باعث شده تا این سیستم در کاهش هزینه های اجرایی، تاثیرگذار باشد، ویژگی های مثبت متعلق به آن است. وال مش نه تنها سبک وزن و منعطف است، بلکه حمل و نقل راحت تری داشته و در نتیجه هزینه های حمل و نقل را نیز تحت تاثیر قرار می دهد. این سیستم حتی اگر در ساختمان های بتنی و فولادی نیز اجرا گردد، بادوام خواهد بود. عمر طولانی آن به اضافه نیاز کم به تعمیر و نگهداری سبب شده تا وال مش، هزینه ها را تحت الشعاع قرار داده و تغییرات مثبتی در آنها ایجاد نماید. پیشنهاد می کنیم مقاله “قیمت وال مش (wallmesh) چقدر است؟” را مطالعه کنید.
جمع بندی
هدف از اجرای وال مش در ساختمان، تقویت دیوارهای غیر سازه ای و بروز عملکرد مثبت آنها در زمان وقوع رخدادهای طبیعی همچون زلزله است. تحقیقات نشان می دهد تخریب های ناشی از زلزله در سالهای اخیر به ضعیف بودن دیوارهای غیر سازه ای مربوط بوده است. این ضعف سبب به بار آوردن خرابی های سهمگین در زمان وقوع زلزله گردیده و آسیب های جانی را نیز به دنبال داشته است. لذا جهت جلوگیری از تمامی این اتفاقات ناگوار و تلخ، اجرای وال مش، مورد توجه مجریان ساختمانی قرار گرفته است.
وال مش شیوه ای موثر است که در مقابل روش های سنتی قرار گرفته و در مقایسه با آنها مقرون به صرفه تر است. مهمتر از همه اینکه وال مش سبب کاهش نیاز ساختمان به تعمیر و نگهداری شده و مقاومت بی نظیری را نسبت به رطوبت، خوردگی، زنگ زدگی و … از خود نشان داده است. این سیستم که یک راهکار امروزی محسوب می شود، علاوه بر ایمن نمودن ساختمان، هزینه های اجرایی را کاهش داده و منجر به حذف مصالح اضافی و در نهایت افزایش سرعت و سهولت کار شده است.
سلام
مرسی از مقاله جامع در مورد وال مش. من تجربه شخصی خودم از اجرای وال مش در ساختمان به اشتراک می گذارم. اجرای وال مش کاهش قیمت چشمگیری برای پروژه ما داشت. سرعت اجرای اون هم به نسبت در مقایه با اجرای وادار و میلگرد بستر بالاتر بود. و یک نکته جالب دیگه این که ما برای اجرای وال مش اصلا از پیمانکار وال مش استفاده نکردیم. اجرای اون آنقدر راحت بود که نیروهای اجرای خودمون وال مش اجرا کردن.
سلام
ممنون از شما که تجربهتون رو در اجرای وال مش با ما به اشتراک گذاشتید.
سلام روز بخیر
آیا برای پلاستر کشی هنگام اجرای وال مش باید ضابطه خواستی رعایت بشود.
سلام وقت بخیر خانم مهندس مومنی
پلاستر کشی وال مش هم دارای ضوابط است که به طور خلاصه عبارتند از:
استفاده از مش فایبرگلاس AR هنگام پلاستر کشی با پلاستر سیمانی
پلاستر کشی در دو لایه قبل از اجرای مش و بعد از اجرای مش بر روی دیوار
حداقل ضخامت پلاستر کشی برای دو لایه برابر 200 میلیمتر می باشد
با سلام
بنده ناظر یک ساختمان بتنی هستم که قرار بر استفاده از سیستم مهار دیوار وال مش در طرح اولیه آن دیده شده است. با توجه به اینکه یک نامه ای مبنی بر ممنوعیت اجرای وال مش در فضای مجازی منتشر شده است آیا باید از اجرای وال مش در این ساختمان جلوگیری کنم؟
سلام همکار گرامی
نکته ای که در نامه ممنوعیت اجرای وال مش منشر شده در فضای مجازی وجود دارد عدم ابلاغ نامه توسط مراجع همچون سازمان نظام مهندسی به صورت رسمی به مهندسین ناظر می باشد. با توجه به این که این نامه یک مکتبه درون سازمانی بوده و تا بدین لحظه ابلاغیه رسمی منتشر نشده است به نظر می رسد اجرای وال مش همچنین بلامانع است.
در زمان اجرای وال مش، آیا نیاز به اجرای وال پست فلزی در اطراف بازشوها (مثل درها و پنجرهها) وجود دارد؟ اگر نه، چه جایگزینی برای آن استفاده میشود؟
خیر، در زمان اجرای وال مش نیازی به اجرای وال پست فلزی در اطراف بازشوها نیست. با استفاده از اجرای وال مش نه تنها استحکام دیوارهای اطراف بازشوها تضمین می شود، بلکه اجرای نعل درگاه نیز غیرضروری است.