از چسب کاشت بتن و انواع آن چه می دانید؟

از چسب کاشت بتن و انواع آن چه می دانید؟

علت کاشت میلگرد در بتن

چسب کاشت بتن چیست و علت کاشت میلگرد در بتن کدام است؟ در برخی از موارد خاص لازم است مقاومت بتن و سازه بتنی افزایش یابد. کاشت میلگرد در بتن یکی از روش های مورد استفاده برای تقویت بتن و افزایش مقاومت آن است. این روش؛ یکی از پرکاربردترین و همچنین اقتصادی ترین روش های تقویت بتن و سازه های بتنی است. در ضمن در صورت استفاده از روش چسب کاشت میلگرد؛ امکان اعمال تغییرات و همچنین برطرف کردن نواقص وجود دارد. همچنین استفاده  و بازار چسب کاشت میلگرد و بولت نسبت به کاشت مکانیکی در صنایع مختلف رواج یافته است و بیش از دو سوم درامد جهانی را به خود اختصاص داده است. مزیت عمده‌ی روش کاشت میلگرد در بتن؛ امکان افزایش مقاومت بناها و سازه های قدیمی است. به این معنی که بناهایی که از قبل ساخته شده‌اند را نیز می توان با این روش تقویت و مقاوم سازی کرد.

چسب کاشت میلگرد

نحوه اجرا، نصب و کاربرد چسب کاشت بتن

چسب کاشت بتن نوعی چسب است که بر پیوندهای شیمیایی متکی می باشد. با این روش می توان انواع پیچ و مهره های فولادی را با استفاده از مواد شیمیایی و رزین در یک بستر محکم و ثابت نگه داشت. این بستر اغلب یک سطح بتنی می‌باشد.
در این مقاله با انواع چسب کاشت میلگرد در بتن، نحوه کار، روش نصب، تفاوت چسب کاشت بتن و روش های مکانیکی و کاربردهای آن آشنا خواهید شد.

انواع چسب کاشت آرماتور کدام است؟

انتخاب نوع چسب کاشت بتن انتخاب شده به زیرلایه، مقاومت مورد نیاز و شرایط عمل آوری بستگی دارد.

چسب کاشت میلگرد پلی استر

چسب کاشت میلگرد و بولت پلی استر، روش استفاده ساده‌ای داشته و کاربرد وسیعی در فناوری کاشت تزریقی میلگرد و تقویت بتن دارند. چسب کارتریج تزریقی دوگانه به صورت دو جزئی بوده و در اندازه های مختلف پر می شوند. این چسب یک رزین واکنشی است که یک ملات تزریقی دو جزئی را برای کاشت آرماتور می سازد.

چسب کاشت میلگرد پلی استر غیر اشباع

این رزین واکنش پذیر سنتی برای ساخت ملات تزریقی دو جزئی استفاده می شود. این نوع خمیر کاشت میلگرد شامل هر دو رزین پلی استر غیر اشباع حل شده در استایرن (نوع رزین اصلی) و رزین‌های پلی استر غیراشباع بدون استایرن است. اما دارای مونومرهای مرتبط با استایرن به عنوان حلال واکنشی نیز می باشد. ملات های تزریقی دو جزئی ایجاد شده از این نوع رزین‌ها خیلی سریع و ساده عمل کرده و با مقاومت شیمیایی کمی (در محیط های قلیایی و سایر مواد) مورد استفاده قرار می گیرند.

چسب کاشت میلگرد اپوکسی اکریلات

چسب کاشت میلگرد اپوکسی اکریلات؛ یک رزین دو جزئی اپوکسی اکریلات بدون استایرن است که برای استفاده در بتن و بنایی به کار می رود. این نوع چسب کاشت بتن به عنوان یک تثبیت کننده‌ی رزین؛ خیلی سریع عمل کرده و برای مقاومت در برابر بارهای زیاد بسیار مناسب بوده و از ثبات بالایی برخوردار است. این نوع چسب به ویژه در شرایط خورنده (اسیدی و قلیایی) و یا مرطوب به خوبی عمل می کند. بر اساس فناوری وینیل استر بدون استایرن با واکنش پذیری بالا، برای بارهای سنگین و با کارایی بالا و عمل آوری سریع مناسب بوده و همچنین رزین کاملا بدون بو می باشد.

چسب کاشت میلگرد اپوکسی خالص

چسب کاشت بتن اپوکسی خالص و استاندارد یک سیستم چسب دو جزئی با پیوند اپوکسی خالص با نسبت 1:1 را ارائه می دهد. اپوکسی خالص در سخت ترین کاربردهای ساختمانی و اتصالات میلگرد به سطوح بتنی استفاده می شود. به این ترتیب، مقاومت بسیار بالایی دارد و با در نظر گرفتن نوع کاربرد آن در پروژه های ساختمان؛ تهیه می شود.

چسب کاشت میلگرد هیبریدی

سیستم هیبریدی شامل یک چسب کاشت میلگرد دو قسمتی است که به سرعت عمل می کند و اجازه می دهد تا اتصال خیلی زودتر از چسب اپوکسی بارگیری و آماده شود. این نوع چسب در هر جایی که میله رزوه‌ای یا میلگرد باید در بتن نصب شود، مورد استفاده قرار می گیرد. علاوه بر اتصالات فولادی به سازه های بتنی، سیستم هیبریدی برای اجرای انواع قفسه بندی، موانع صوتی و یا حصارها نیز کاربرد وسیعی دارد.

چگونگی کار با چسب کاشت میلگرد

برای به حداکثر رساندن استحکام پیوند رزین شیمیایی، ابتدا باید مطمئن شوید که سوراخ های مناسبی را برای کاشت میلگرد ایجاد کرده اید. در ضمن شما باید مطمئن شوید که عمق سوراخ های ایجاد شده مناسب بوده (بر اساس طول کاشت و وزن اتصالات) و اینکه نباید به طور مستقیم بتن را سوراخ کنید. در این حالت چسب کاشت بتن کاربری خود را از دست می‌دهد.
اجرای چسب کاشت میلگرد شامل تزریق رزین به سوراخ قبل از قرار دادن میلگرد یا آرماتور است. در نتیجه، این ماده شیمیایی تمام عیوب و نواقص سطح را پر خواهد کرد و سوراخ را به خوبی می‌پوشاند. همچنین حفره را در مقابل نفوذ هوا و نشت آب و رطوبت مقاوم نموده و چسبندگی 100 درصدی را ایجاد خواهد کرد.

چسب کاشت میلگرد

پیشنهاد برای مطالعه

روش کاشت بولت و روش کاشت میلگرد در تیر بتنی با استفاده از مواد اپوکسی

مراحل اجرای چسب کاشت میلگرد

مراحل نصب و اجرای چسب کاشت شیمیایی با استفاده از رزین و چسب در ادامه شرح داده شده است. برای به دست آوردن چسبندگی بهینه برای یک سطح بدون آسیب، هر گونه گرد و خاک و مواد زائد را از سوراخ خارج کنید. برای این کار از یک برس سوراخ رزین یا سیستم پنوماتیک برای ورود هوای پرفشار به داخل سوراخ استفاده کنید.
چسب کاشت بتن را با تفنگ مخصوص تزریق به داخل سوراخ تزریق کنید. قبل از تزریق، مطمئن شوید که مواد دو جزئی به درستی مخلوط شده اند. سپس، دوباره بررسی کنید که عرض و طول نازل درست باشد و نازل را به آرامی بیرون بیاورید تا از گیر افتادن حباب های هوا جلوگیری شود. برای ایجاد سوراخ ‌های عمیق ‌تر، از یک لوله گسترش نازل رزین در انتهای نازل مخلوط‌کن استفاده کنید.
میلگرد را در حین وارد کردن آن به سوراخ چند بار بچرخانید تا هرگونه حباب هوای موجود در حفره خارج شود. به علاوه رزین به هر حفره ای که در محل باشد با فشار وارد می شود. اگر با وجود چرخاندن باز هم میلگرد و آرماتور به بیرون رانده شد، ممکن است لازم باشد آن را چند بار دیگر بچرخانید. تمام حفرات باید به طور مساوی پوشانده شوند. در صورت لزوم، چسب کاشت میلگرد اضافی وارد حفره ها کنید.
وقتی میلگردها محکم شدند، آنها را به حال خود رها کنید تا استحکام لازم را کسب نمایند. زمان گیرش چسب به نوع رزین و همچنین دمای محیط بستگی دارد. میلگردها را تا وقتی که مدت زمان لازم برای آماده سازی کامل نشده؛ بارگذاری نکرده و مورد استفاده قرار ندهید. در ادامه برای آشنایی بیشتر با مراحل اجرا چسب کاشت میلگرد به مطالعه مقاله “اجرای کاشت میلگرد و آرماتور” بپردازید.

تفاوت چسب کاشت میلگرد در مقابل کاشت‌های مکانیکی

روش مهار مکانیکی و روش مهار با چسب کاشت بتن کاربرد وسیعی در مهندسی عمران و صنعت ساخت و ساز دارند. کاشت‌های مکانیکی و چسب کاشت میلگرد در چند اصل کلیدی متفاوت هستند. این تفاوت‌ها در ادامه شرح داده شده است. در ضمن قیمت چسب کاشت میلگرد در مقایسه با روش کاشت مکانیکی به صرفه و اقتصادی است.

ثبات و استحکام

روش مهار مکانیکی نتیجه نهایی خوبی را فراهم می کنند. با توجه به یک بستر قابل قبول، معمولا عملکرد ثابتی دارد و به حفظ نیرو و ثبات اتصالات برای مدت زمان طولانی موثر است. عملکرد چسب کاشت بتن در درجه اول به عملکرد چسب های شیمیایی بستگی دارد. در نتیجه، انتخاب یک چسب شیمیایی مناسب بسیار مهم است.

عملکرد لرزه‌ای چسب کاشت میلگرد در مقابل روش مهار مکانیکی

مواد اتصال دهنده‌ی چسب کاشت بتن نسبت به روش مهار مکانیکی دارای استحکام، مقاومت کششی و برشی کمتری بوده و مقاومت لرزه ای را کاهش می دهند.

چرخه ساخت و ساز

روش مهار شیمیایی که از طریق چسب‌ کاشت میلگرد محکم و ثابت می‌شوند، به عمل آوری نیاز دارند، مخصوصا در دماهای پایین این امر ضروری است. در محیط های سرد و در زمستان، زمان عمل آوری رزین کمی بیشتر خواهد بود. بنابراین دوره ساخت نیز طولانی تر خواهد شد. اما کاشت های مکانیکی به محض خشک شدن سطح بتن آماده استفاده و بارگذاری سازه ها هستند.

فرآیند اجرای چسب کاشت میلگرد

چسب کاشت بتن، معمولاً ترکیبی از رزین و هاردنر (سخت کننده) هستند که در یک حفره‌ی از پیش سوراخ شده تزریق می‌شوند و سپس با میلگرد پر می شوند. هنگامی که ماده شیمیایی خشک شد، سفت می شود و میلگرد کاشته شده را به ماده پایه می چسباند.
در صورت استفاده از مهار مکانیکی، میلگرد کاشته شده به طور مستقیم در حفره‌ی از پیش سوراخ شده قرار می گیرد. هنگامی که گشتاور لازم داده شد، نیروهای انبساط و اصطکاک را در داخل بتن اعمال می کند که از طریق آن استحکام خود را بدست می آورد و مقاومت لازم را ایجاد می کند. برای آشنایی بیشتر با چسب کاشت میلگرد و فرآیند اجرای آن مطالعه مقاله “چسب کاشت میلگرد و تمام آنچه که باید در مورد آن بدانید” را پیشنهاد می کنیم.

مبنای بارگذاری

در صورت وجود حداکثر نیروی برشی، کاشت های مکانیکی و در صورت وجود نیروی کششی، کاشت های شیمیایی نصب می شوند. کاشت های مکانیکی را با پیچ کردن نوک میلگرد به سطح مورد نظر؛ محکم می‌کنند. کاشت‌های مکانیکی به دلیل عملکرد تداخلی که اجازه حرکت را نمی دهد؛ در برابر برش عملکرد خوبی دارند.
چسب کاشت میلگرد نیاز به سوراخ کردن، تمیز کردن و پر کردن با چسب دارند و سپس می توان میلگرد را وارد کرد. میلگردها و پرکننده های شیمیایی به دلیل چسبندگی مداوم در طول کاشت، در برابر نیروی کششی خیلی عالی عمل می کنند.

کاربردهای چسب کاشت میلگرد

چسب کاشت بتن کاربردهای زیادی دارد، از جمله توانایی نگه داشتن بارهای بزرگ و ضربه‌ای که ممکن است در آن قرار گیرند. با این حال، به کار بردن چسب رزین شیمیایی نیاز به تخصص و مهارت اجرا دارد. برای خرید چسب کاشت میلگرد می توانید با کارشناسان افزیر برای دریافت اطلاعات بیشتر در تماس باشید. چسب کاشت شیمیایی برای سطوحی نظیر صفحه ستون، در دیوارهای حائل، برای انواع پروژه های مقاوم سازی سقف، ستون و تیر و … کاربرد دارد.

پیشنهاد برای مطالعه

کاربرد عمده‌ی چسب کاشت میلگرد

سوالات متداول

علت کاشت میلگرد در بتن چیست؟

کاشت میلگرد در بتن یکی از رپرکاربردترین و همچنین اقتصادی ترین روش های مورد استفاده برای تقویت بتن و افزایش مقاومت آن است. با استفاده از چسب کاشت میلگرد؛ امکان اعمال تغییرات و هم‌چنین برطرف کردن نواقص وجود دارد.

آیا از کاشت میلگرد می‌توان در بازسازی بناهای قدیمی استفاده نمود؟

مزیت عمده‌ی روش کاشت میلگرد در بتن، امکان افزایش مقاومت بناها و سازه های قدیمی است. به این معنی که بناهایی که از قبل ساخته شده‌اند را نیز می‌توان با این روش تقویت و مقاوم سازی کرد.

انواع چسب کاشت آرماتور کدام است؟

خمیر کاشت بر اساس ماده اولیه به پنج مدل پلی استر، پلی استر غیر اشباع، اپوکسی اکریلات، اپوکسی خالص و هیبریدی تقسیم می‌شود.

کاربرد چسب کاشت میلگرد اپوکسی اکریلات چیست؟

بر اساس فناوری وینیل استر بدون استایرن با واکنش پذیری بالا، برای بارهای سنگین و با کارایی بالا و عمل آوری سریع مناسب بوده و همچنین رزین کاملا بدون بو می باشد.

عمق سوراخ کاشت چه تاثیری بر استحکام آن دارد؟

برای به حداکثر رساندن استحکام پیوند رزین شیمیایی، باید سوراخ های مناسبی برای کاشت میلگرد ایجاد کنید. در ضمن شما باید مطمئن شوید که عمق سوراخ های ایجاد شده مناسب بوده (بر اساس طول کاشت و وزن اتصالات) و اینکه نباید به طور مستقیم بتن را سوراخ کنید. در این حالت چسب کاشت بتن کاربری خود را از دست می‌دهد.

5/5 - (5 امتیاز)
به اشتراک بگذارید:
تیم تحریریه افزیر

این محتوا توسط تیم مجرب تولید محتوا افزیر تولید و منتشر شده است.

پرسش و پاسخ


بدون دیدگاه

دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Insert math as
Block
Inline
Additional settings
Formula color
Text color
#333333
Type math using LaTeX
Preview
\({}\)
Nothing to preview
Insert