آشنایی با توری مش فایبرگلاس از ساختار شکلگیری تا ویژگیهای فنی و کاربرد از الزامات دنیای مهندسی عمران در ساختوسازهای نوین میباشد. در این گفتمان نیز به تحلیل مفصلی از تمام جزئیات فنی و کاربردی انواع توری مش فایبرگلاس میپردازیم.
کامپوزیتهای الیافی از متریالهای متداول در فضاهای عمرانی هستند. این کامپوزیتها به شکل پوششهایی مقاوم برای تکمیل ساختار نهایی سازه تا تقویت مقدار مقاومت ساختار اعضای متنوع سازه کارایی دارند. توری فایبرگلاس یکی از همین کامپوزیتهای شناخته شده است که تماماً از الیاف شیشهای تهیه میشود.
در حال حاضر از توری فایبرگلاس در مقاوم سازی ساختمانهای بنایی، صنعت ساختمانسازی، تولید سرامیک و کاشی، مقاومسازی ساختارهای بتنی و همچنین ترمیم سازههای فرسوده خصوصاً در بازسازی سازههای آبی مانند استخرها و کولینگ تاورها و… استفاده میشود. اهمیت مش فایبرگلاس در ایجاد ساختارهای سبک و مقاوم با حجم کم قابل توجه است. تا جاییکه حالا مهندسین نوین عمرانی به استفاده از این متریال کامپوزیتی شکل نگاه ویژهتری دارند.
فایبرگلاس چیست؟
اگر لغت Fiber Glass را تحت لفظی به زبان فارسی ترجمه کنید، با واژه ملموس فیبر شیشهای مواجه هستید. در همین نگاه نخست میتوانیم دیدگاه فنی مناسب و کاملی از ماهیت فایبرگلاس که فیبرهای تهیه شده از شیشه است را داشته باشیم. اما جزئیات فنی این محصول میتواند خیلی عمیقتر از توضیح مختصری درباره فیبر شیشهای باشد. ما در حال صحبت از یک نوع کامپوزیت با درجه مقاومت فیزیکی و شیمیایی بسیار بالایی هستیم که در عین سبک بودن قابلیتهای فنی منحصر به فردی دارد.
فایبرگلاس یک ساختار کامپوزیتی است که از الیاف شیشهای در کنار مواد پلیمری تهیه میشود. در این ساختار از الیاف شیشهای و یا پشم شیشه به عنوان پایه کامپوزیت استفاده شده است. مواد پلیمری که میتوانند رزینهای مخصوص باشند، به عنوان شکل دهنده ساختار نهایی کامپوزیت فایبرگلاس استفاده میشوند. این رزینها از انواع مختلف مانند رزین پلی استر، رزین وینیل استر، رزین اپوکسی و… میباشند.
هر کدام از این رزینهای پلیمری خواص فیزیکی و شیمیایی خاص خودشان را دارند. به عنوان مثال پلی استرها در مقابل خوردگی ضعیف هستند؛ اما مقدار مقاومت فیزیکی بالایی دارند. در مقابل وینیل استر سطح مقاومت شیمیایی مناسبی دارد و رزین اپوکسی در مقابل هر گونه تهاجم شیمیایی و یا مواجه شدن با دمای بسیار زیاد مقاوم است.
الیاف نازک شیشهای، استراکچر اصلی در ساختار نهایی کامپوزیت فایبرگلاس است. این الیاف به شکل رشتههای بسیار نازک با قطر معمولی 5 الی 25 میکرون تولید میشوند. هر ورق فایبرگلاس مقدار مشخصی از الیاف شیشهای آغشته به رزینهای پلیمری دارد. در این ساختار، چگالی الیاف شیشهای و همچنین نوع الیاف تا قطر و طول هر رشته در کنار نوع رزین پلیمری، مقدار مقاومت فیزیکی را تعیین خواهد کرد.
صفحات فایبرگلاس مقدار مقاومت کششی و فشاری بسیار خوبی دارند. هر چند این صفحات تحت تأثیر فشارهای عمودی، مقاومت مناسبی ندارند. لذا در هنگام استفاده از فایبرگلاس توصیه شده است تا به شکلی باشند که هیچ نیروی کمانشی برای فشردهسازی صفحات فایبرگلاس وجود نداشته باشد.
اما در عمل میتوانیم از روی هم قرار دادن لایههای مختلف فایبرگلاس در جهتهای مختلف مقدار مقاومت و سختی ساختار نهایی را به مقدار قابل توجهی گسترش بدهیم.
کاربردهای فایبرگلاس کدام است؟
مقاومت فیزیکی بالا، تحمل شیمیایی مناسب، وزن سبک و تطبیقپذیری از جمله ویژگیهایی است که باعث شده تا از صفحات فایبرگلاس در زمینههای گوناگون صنعتی استفاده شود. این نوع کامپوزیت برای اولین بار مناسب طراحی قایقها و دیگر سازههای آبی مورد استفاده قرار گرفت. اما در نیمه دوم قرن بیستم قابلیتهای کاربردی فایبرگلاس توسعه چشمگیری پیدا کرد. حالا از کامپوزیت الیاف شیشهای برای کاربردهای متنوع استفاده میشود. برخی کاربردهای فایبرگلاس عبارتاند از:
- سازههای آبی مانند استخرها، کانالها و لولههای انتقال آب
پیشنهاد برای مطالعه
- مخازن ذخیره سازی
- جداره ضدآب برای طراحی سازه های آبی مانند سونا
- نورگیر سالنهای سقف بلند مانند سولههای صنعتی
- کابین اتومبیل
- جداره سبک در طراحی فضاهای گلخانهای
- وال پست با مش فایبرگلاس
- مقاوم سازی و بازسازی سازههای بتنی
- طراحی و ساخت انواع لوله برای مصارف اطفاء حریق، انتقال آب آشامیدنی، فاضلاب و انتقال گاز
کلاسهای مختلف فایبرگلاس و کاربرد آنها
کلاسهای مختلف فایبرگلاس را براساس نوع متریال به کار رفته در طراحی آنها دستهبندی میکنند. اما برای این دستهبندی دو کلاس متفاوت و در موازات هم وجود دارد. این دو دستهبندی براساس نوع فیبر شیشهای و نوع رزین پلیمری طبقهبندی میشوند. در ادامه این دو دسته به طور عمیق و مجزا، مورد بررسی قرار گرفته است.
الف) کلاسهای فایبرگلاس براساس نوع الیاف شیشهای
الیاف شیشهای استراکچر اصلی صفحات فایبرگلاس است و بخش پررنگی در ایجاد ساختار مقاوم این کامپوزیت ها میباشد. برای تهیه انواع فایبرگلاس از سه نوع الیاف شیشهای استفاده میشود.
الیاف سوزنی: نمونه الیافهای ارزان قیمت بازار هستند که وزن سبکی نیز دارند. اما مقدار مقاومت فیزیکی آنها از نمونههای دیگر کمتر است.
الیاف حصیری: مقاومترین گونه الیاف شیشهای است که باعث ایجاد کامپوزیت فایبرگلاس با درجه مقاومت فیزیکی بسیار زیادی خواهد شد. این نوع الیاف شیشهای از دیگر گونهها سنگین وزنتر و گرانتر است.
الیاف سوزنی حصیری: ترکیبی از ساختار الیاف شیشهای سوزنی و حصیری است. این الیاف ویژگیهای مثبت هر دو نوع سوزنی و حصیری را با هم دارد. اما در کل سبک وزن، مقاوم و به نسبت ارزان قیمت است. در حال حاضر عمده نمونههای متداول از کلاس طراحی کامپوزیتهای فایبرگلاس از این نمونههای الیاف سوزنی حصیری هستند.
ب) کلاسهای فایبرگلاس براساس نوع رزین پلیمری
رزین پلیمری برای ایجاد شکل هندسی کامپوزیتهای فایبرگلاس استفاده میشود. این رزینها در مقدمات ساخت صفحات فایبرگلاس فرم سیال گونه دارند و به شکل چسب پلیمری برای آغشته شدن الیاف شیشهای استفاده میشوند. پس از قالبزنی کامپوزیت این رزینها سخت شده و فرم نهایی صفحات فایبرگلاس شکل میگیرد. برای رزین در طراحی انواع صفحات فایبرگلاس از سه نوع پلیمر استفاده میشود.
رزین پلی استر: مقاومت فیزیکی زیادی دارد؛ اما در مقابل حملات شیمیایی و اثرات خورنده محیط ضعیف است.
رزین وینیل استر: مقاومت شیمیایی بالایی دارد و در مقابل هر نوع تهاجم اسیدی و محیطی که منجر به خوردگی شود، مقاومت میکند.
رزین اپوکسی: یمتداولترین نوع پلیمر برای طراحی کلاسهای مختلف فایبرگلاس است که مقاومت فیزیکی، شیمیایی و حتی تحمل دمایی بالایی دارد.
خواص عمومی فایبرگلاس
کامپوزیتهای فایبرگلاس در تمامی کلاسهای متنوع طراحی الیاف شیشه و یا نوع رزین پلیمری از خصوصیات فیزیکی و شیمیایی برجستهای برخوردار هستند. این کامپوزیت ها به خاطر مقاومت بالا، وزن سبک و ماندگاری در مواجه با حملات شیمیایی محیط شناخته میشوند. قاعدتاً ویژگیهای منحصر به فرد فایبرگلاس آنچنان است که کاربرد آن را متداول کرده است. از جمله خواص برجسته انواع کامپوزیت فایبرگلاس میتوانیم موارد زیر را مطرح کنیم.
- استحکام فیزیکی بالا : مقدار مقاومت ویژه فایبرگلاس از فولاد بالاتر است. هر چند میتوانیم سری کامپوزیتهای مقاومتری نیز معرفی کنیم؛ اما این مقدار استحکام برای ساخت سازهها با کارایی زیاد کفایت میکند.
- عایق بسیار خوب جریان برق : فایبرگلاس تماماً از متریالهای نارسانا ساخته شده است. این کامپوزیتها حتی در ضخامتهای خیلی باریک نیز سطح عایقبندی کاملی دارند.
- مقاومت حرارتی زیاد با شرایط نسوز بودن : کامپوزیت فایبرگلاس غیر قابل اشتعال است. صفحات فایبرگلاس باعث پخش شدن شعلههای آتش نمیشوند. در عین حال کاملاً نسوز است و در مواجه با شعله مستقیم آتش دود نمیکند.
- ثبات در ابعاد : هر گونه تنش دمایی و یا رطوبتی در ساختار کامپوزیت فایبرگلاس بدون تأثیر است. ابعاد این ساختارها در مواجه با تغییرات دمایی کم و یا زیاد نمیشوند.
- با مواد آلی سازگار است : رزینهای پلیمری که همگی از مواد آلی هستند، ماهیت اصلی هر نوع کامپوزیت فایبرگلاس است. این همراهی فیبر شیشه با رزینهای پلیمری مقدار سازگاری بالای فایبرگلاس در مواجه با مواد آلی را نشان میدهد.
- ماندگار است و به سختی پوسیده میشود : ماندگار بودن از ارکانهای اصلی در ویژگیهای فایبرگلاس است. تمام ساختار این کامپوزیت چه از جانب الیاف شیشهای و چه از جانب رزینهای پلیمری ترکیبات با طول عمر زیادی هستند که هرگز تحت تأثیر شرایط محیط فرسوده نمیشوند.
ساختار توری مش فایبرگلاس چگونه است؟
توری مش فایبرگلاس نوعی ساختار مشبک تهیه شده از کامپوزیت های فایبرگلاس است. از این توریها برای مسلح سازی سطوح عمرانی و ایجاد پوششهای مضاعف استفاده میشود. ساختار توری شکل مش فایبرگلاس به عنوان پایه نگهدارنده متریال اصلی در ایجاد ساختارهای بتنی و یا سیمانی و گچی طراحی شده است. هر توری مش فایبرگلاس یک صفحهی مشبک شده از متریال کامپوزیتی الیاف شیشه است. در تشریح فایبرگلاس توضیح دادیم که این کامپوزیت از کنار هم قرار گرفتن فیبر شیشه در رزینهای پلیمری تهیه میشود. حالا برای طراحی توری یا مش فایبرگلاس از ساختاری مشبک تهیه شده با همین کامپوزیت الیاف شیشه استفاده شده است. به شکلی که هر توری مجموعهی بافته شده از تار و پودی است که تمام رشتههای آن متریال فایبرگلاس هستند. به این ترتیب از یک ساختار که کاملاً سبک وزن و در عین حال بسیار مقاوم است، برخوردار هستیم. این توری ها به عنوان پایه نگهدارنده در مسلح سازی سازههای عمرانی مورد استفاده قرار میگیرند.
پیشنهاد برای مطالعه
هر توری مش فایبرگلاس تحمل فشارهای هیدرولیکی بسیار بالایی را دارد و در مواجهه با انواع تهاجمات شیمیایی و فرسایشی محیط کاملاً مقاوم است. طول عمر این توری ها که از میلههای فایبرگلاس بافته می شوند بسیار زیاد، حتی فراتر از مصالح متداول عمرانی است. در عین حال این توریهای سبک وزن مقدار استحکام و مقاومت کششی و فشاری و خمشی بسیار بالایی دارند. انعطافپذیری از مشخصههای کاربردی این توری های کامپوزیتی است. زیرا به راحتی میتوانند فرم هر کنج و یا زاویه محدود در اعضای سازه عمرانی را پذیرا باشند. از طرفی این توریها با ضخامت کمی طراحی میشوند تا پس از اعمال شدن بر هر عنصر سازهی بتنی باعث افزایش حجم و یا افزایش وزن سازه نشوند.
ویژگیهای توری مش فایبرگلاس کدام است؟
ساختار فیزیکی توری مش فایبرگلاس صفحاتی با شبکههای مربعی شکل است. این خانههای مربعی شکل را به عنوان مش میشناسیم. اندازهی مش در انواع توری متفاوت است و ابعاد آن قابلیتهای کاربردی تا خصوصیات فیزیکی توری را تعیین میکند. زمانی که قرار است سطوح عمرانی مانند فضاهای ساختمانی را از عایقها و یا هر نوع ملات سطحی مانند ملاتهای مقاوم سازی بپوشانند، از این توری برای نگهدارنده ملات استفاده میشود. به این ترتیب که با اعمال توری در سطح خارجی عضو سازه یک لایه میانی برای حد فاصل مصالح قدیمی و ملات جدید ایجاد میشود. توری فایبرگلاس از بهترین ایدهها برای مسلح شدن پوشش سطحی سازههای عمرانی است. اما چرا این توری ساده ساخته شده از نوارهای نازک کامپوزیت فایبرگلاس چنین کاربردی دارد؟ برای درک این قابلیت بهتر است دور نمایی از ویژگیهای منحصر به فرد توری فایبرگلاس داشته باشید.
-
- این توری ها مقاومت شیمیایی بسیار بالایی دارند. لذا در مقابل هر نوع تهاجم اسیدی، بازی و یا فرسایش عوامل محیطی مقاوم است. در این صورت میتواند ساختار ماندگاری برای مسلحسازی پوششهای عمرانی باشد.
پیشنهاد برای مطالعه
- طول عمر مفید توری مش فایبرگلاس زیاد است و حتی فراتر از طول عمر مفید متریال پوششی است. به این ترتیب استفاده از این توری ها ساختار پوشش ماندگاری را میسازد.
- مش فایبرگلاس در مقابل رطوبت مقاوم است. این توری ها تحت تأثیر رطوبت متورم نمیشوند و فضای زیر لایهی پوششی اعضای سازه را تبدیل به مکانی امن برای تجمع و تکثیر انواع قارچ، باکتری و یا حشرات نمیکنند. در عین حال با وجود رطوبت زیاد نیروی مکانیکی آن برای حفظ لایه پوششی کاهش پیدا نمیکند. این ویژگی کاملاً مناسب طراحی سازههای آبی است.
- مش فایبرگلاس عایق الکتریکی بسیار قوی است. لذا برای طراحی سازههای آبی که نیاز به دیوارههای عایقی دارند، مناسب است.
- مقدار استحکام کششی و الاستیسیته این توریها زیاد است.
- مقاومت حرارتی توری مش فایبرگلاس عالی است. این توریها در مواجهه با تنشهای حرارتی تغییر شکل نمیدهند. از طرفی ساختار توری ضد حریق است که برای مقاومت سازه در مقابل آتشسوزیها مناسب است.
- مقدار انبساط حرارتی توری مش فایبرگلاس کم است. در نتیجه در صورت اعمال شدن به عنوان زیرلایه در صورت مواجه شدن با تغییرات دمایی باعث ایجاد ترک و یا شکستگی لایه پوششی نمیشوند.
توری مش فایبرگلاس در کجا استفاده می شود؟
توری یا مش فایبرگلاس برای ایجاد ساختار یکپارچه در اضافه کردن ملاتهای ساختمانی بر روی اعضای سازه طراحی شده است. به طور کلی تجسم کنید که بخواهید یک لایه ملات با ضخامت قابل توجه را بر سطوحی از اعضای مختلف سازه بگسترانید. قاعدتاً بدون حضور یک پایه نگهدارنده نمیتوانید این عملیات را با دقت و ظرافت مناسب انجام دهید. از طرفی شما به پایهای سبک وزن، کم حجم با شرایط نصب ساده که مقاومت فیزیکی و شیمیایی بالایی نیز داشته باشد، نیاز دارید. مش فایبرگلاس بهترین ایده در چنین فعالیتهایی است. با این مقدمه به تحلیل قابلیتهای کاربردی این توریها برای فعالیتهای متنوع عمرانی میپردازیم.
پیشنهاد برای مطالعه
تسلیح سطح دیوار گچی و سیمانی
از توری مش فایبرگلاس میتوانیم برای پوشش سطوح بزرگ در اجرای دیوارهای نازک کاری شده استفاده کنیم. در روشهای کلاسیک برای گچکاری و یا سیمانکاری دیوارها از متریالهای گرانقیمت و البته سنگین وزن مانند توری مرغی و یا توری فلزی رابیتس استفاده میشود. اما توریهای فایبرگلاس مناسب گچکاری و همچنین مش فایبرگلاس مناسب سیمانکاری در نهایت سادگی و سبکی با روش اجرای سریع و قیمت ارزانتر میتوانند پایه مناسبی برای خلق لایههای گچی و سیمانی باشند. خصوصاً که نسبت به توری های فلزی مقدار انعطافپذیری بالاتر و مقاومت کششی بهتری دارند.
تسلیح عایقهای رطوبتی
سازههای آببندی شده از الزامات در طراحی بسیاری از فضاهای عمرانی است. از عایقکاری حمام و سرویسهای بهداشتی منازل تا عایقکاری کف و جداره استخرها، پشتبامها و مخازن و… نیاز به چنین شرایطی دارند. برای عایقکاری رطوبتی سطوح از متریالهای آب گریز استفاده میشود. اما در نهایت شرایط به گونهای است که باید یک لایه عایق بندی رطوبتی را بر روی سطوح اصلی سازه بگسترانیم. برای عایقبندی بهتر میتوانیم از نگهدارندهها مانند توری مش فایبرگلاس استفاده کنیم. انعطافپذیری عالی برای پوشش زوایای متنوع، مقدار مقاومت کششی بالا مناسب تحمل ضربات و فشارهای زیاد سازه تا چسبندگی خود با متریال ضدآب از جمله ویژگیهایی است که انواع توری مش فایبرگلاس مناسب برای عایق بندی رطوبتی کرده است.
تقویت سنگهای ساختمانی
سنگهای برش خورده در سطوح بزرگ از بهترین متریالهای ساختمانسازی هستند. از این سنگها به شکل گسترده برای نماسازی و یا کفسازی ساختمانها استفاده میشود. اما شکننده بودن مشکل بزرگ سطوح سنگی است که تقویت سنگ به وسیله توری فایبرگلاس مناسب پشت سنگ، میتواند آن مشکل را برطرف نماید. معمولاً در پشت سنگها که سطوح برش خوردن بزرگی دارند، از تقویت سیمانی توسط توری مش فایبرگلاس استفاده میشود. با وجود این توریهای تقویتکننده، وزن سنگ و یا ضخامت آن بیشتر نخواهد شد؛ اما مقاومت فیزیکی آن به شکل قابل توجهی افزایش پیدا میکند. تا جاییکه حتی با وجود سنگ شکسته شده به علت حضور توری همچنان میتوانیم از ساختار یکپارچه آن در نماسازی و کفسازی استفاده کنیم.
پیشنهاد برای مطالعه
ترمیم ترک در انواع سطوح
ترک از مشکلات متداول در عموم سازههای عمرانی است که در صورت کم اهمالی شرایط توسعه دارد. ترک میتواند با گذشت زمان عمیقتر شده و ماهیت فیزیکی و شرایط کاربردی ساختارهای عمرانی را تهدید کند. برای تقابل با ترک در اعضای سازه راهحلهای متعددی وجود دارد که در تمامی آنها نیاز به ایجاد یک لایه ساختاریافته برای پوشش سطوح آسیب دیده داریم. توری مش فایبرگلاس ترک گیر یکی از بهترین ایدهها برای ایجاد چنین لایه ساختاریافته ای است تا با نصب شدن، مقدمات استفاده مؤثر از ملاتهای پوشاننده ترک را فراهم سازد.
وال پست
مقاوم سازی ساختمان با استفاده از ساختارهای کامپوزیت FRP از روشهای متداول تقویت و مقاوم سازی سازه های عمرانی می باشد. کامپوزیت های FRP از ترکیب الیاف شیشه و یا الیاف کربن در رزین که میتواند نوعی چسب پلیمری باشد، تهیه میشود. توری مش فایبرگلاس در اصل از دسته انواع ساختار کامپوزیت FRP است. از توری فایبرگلاس میتوان برای اجرای روشهای مقاوم سازی FRP مانند پایدارسازی دیوارها استفاده نمود. کامپوزیتهای FRP، تنوع بسیار بالایی دارند. بدین منظور، نوین وال پستها به سه دسته وال پستهای FRP، وال پست مش فایبرگلاس و وال پست مش الیاف کربن تقسیم میشوند. هرکدام از این وال پستها میتوانند کاربرد و مشخصاتی منحصر به فرد را ارائه دهند. استفاده از وال پست مش فایبرگلاس، علاوه بر مشخصات مکانیکی و ویژگیهای خوب، مقرون به صرفگی چه از نطر زمان اجرا و از نظر اقتصادی را به دنبال خواهد داشت.
برای شناخت تفاوتهای وال پست مش فایبرگلاس با وال پست FRP، میتوانید مقاله ” تفاوت وال پست مش فایبرگلاس با FRP ” را مطالعه فرمایید.
پیشنهاد برای مطالعه
تفاوت توری مش فایبرگلاس با توری فلزی
توری فلزی از ایدههای سنتی برای تسلیح سطوح در ایجاد لایههای مقاوم سازی و یا عایقبندی شده است. این توریها به شکل شبکههای سیمی با مشهای بزرگ فلزی طراحی میشوند که با نصب شدن بر ورودی سطوح عمرانی مناسب نصب ملاتهای متنوع برای اهداف گوناگون هستند. در حال حاضر ایدهای استفاده از توری مش فایبرگلاس در تقابل با توری های فلزی مورد توجه قرار گرفته است. تفاوت این دو نوع توری قابل توجه است. برخی از تفاوتها عبارتاند از:
- مش فایبرگلاس به مراتب از توری های فلزی سبکتر است.
- روش نصب توری مش فایبرگلاس از مراحل اجرا و نصب توری فلزی سادهتر است.
- توری مش فایبرگلاس انعطاف بهتری به نسبت از توری فلزی برای پوشاندن سطوح زاویهدار، کنج دار و یا منحنی شکل دارد.
- مقاومت شیمیایی توری فایبرگلاس از توری فلزی بهتر است. توری مش فایبرگلاس در مواجهه با رطوبت زنگ نمیزند.
- مقاومت فیزیکی مش فایبرگلاس از توری های فلزی بالاتر است.
- تأثیر حجمی بر سازه توسط توری مش فایبرگلاس کمتر از توری های فلزی است.
توری یا مش فایبرگلاس را از کجا تهیه کنیم؟
توری فایبرگلاس یا مش فایبرگلاس ابزار تخصصی مهندسین عمران برای اجرای عملیاتهای خاص مقاوم سازی و یا عایق بندی سطوح است. قاعدتاً نمیتوانید چنین متریال تخصصی در مدلهای متنوع و کیفیت مناسب را از هر فروشگاه مصالح در سطح شهرها تهیه کنید. با خواندن مقاله ” روش تشخیص مش فایبرگلاس باکیفیت ” میتوانید به راحتی توری فایبرگلاس با کیفیت را از بیکیفیت تشخیص و آن را خریداری کنید.گاهاً قیمت توری مش فایبرگلاس از چالشهای جدی برای خرید چنین محصولی است. گروه مقاوم سازی افزیر با فعالیت تخصصی در زمینه مقاوم سازی و عایقبندی انواع سازههای عمرانی، مجری مستقیم فروش توری مش فایبرگلاس در سطح کشور است. این گروه توانسته است تا مرزهای فروش توری و مش فایبرگلاس را در سراسر کشور با بهترین قیمت و سریعترین زمان تأمین نماید. برای خرید انواع مش فایبرگلاس میتوانید از خدمات فروش آنلاین سایت افزیر همراه با مشاوره های تخصصی کارشناسان خبره مجموعه استفاده کنید.
سوالات متداول
آیا مش فایبرگلاس نسوز است؟
توری فایبرگلاس، غیرقابل اشتعال است. درواقع، مش فایبرگلاس در مواجه با آتش، باعث پخش شدن شعله نمیشود. مش فایبرگلاس نسوز بوده و با قرارگیری در معرض شعله مستقیم آتش، دود نمیکند. علاوه بر این، در برابر تنشهای حرارتی مقاوم بوده و دچار تغییر شکل ناشی از آن نمیشود. مش فایبرگلاس، برای تقویت سازه در برابر حریق، بسیار مناسب است.
تسلیح دیوار گچی و سیمانی با توری فایبرگلاس، چگونه است؟
توری فایبرگلاس در مسلح سازی انواع دیوار گچی و سیمانی، همچون یک اسکلت تقویت کننده ، اجزای تشکیل دهنده دیوار را درجای خود به صورت با دوام و پایدار نگه خواهد داشت. توری فایبرگلاس با مدفون شدن در پلاستر یا ملات نازک کاری دیوار، از وقوع ترک، پوسته شدگی و دیگر آسیبهای ناشی از عوامل محیطی مخرب، جلوگیری میکند. حضور مش فایبرگلاس در دیوار، علاوه بر بهبود رفتار و عملکرد دیوار، عمر مفید آن را به مراتب افزایش و در پی آن نیز دوره تعمیر و نگهداری را کاهش میدهد.
وال پست مش فایبرگلاس، چیست؟
وال پست مش فایبرگلاس در دسته وال پستهای نوین طبقه بندی میشود. در این نوع از وال پست، توری فایبرگلاس به عنوان یک وادار با کنترل حرکت خارج از صفحه دیوار و تامین مهاری، دیوار را در برابر تغییر شکلهای ناشی از ارتعاشات و جابهجاییهای لرزهایی، مقاوم میسازد. به طوری که دیوار، در حین ارتعاش، بدون ترک خوردگی، فروریزش و... در جای خود باقی میماند.
توری فایبرگلاس با توری فلزی، چه تفاوتی دارد؟
مش فایبرگلاس نسبت به توری فلزی، مشخصات مکانیکی برتری چون مقاوم شیمیایی بالاتر، وزن سبک تر، انعطاف پذیری بیشتر، مقاومت کششی بالاتر، مقاومت حرارتی بالاتر، ماندگاری و عمر مفید بیشتر و... را شامل میشود. مش فایبرگلاس در بسیاری از کاربردها، برتری خود را نسبت به توری فلزی، اثبات نموده است.
ماندگاری و دوام مش فایبرگلاس، چقدر است؟
الیاف شیشه و رزین تشکیل دهنده توری فایبرگلاس، ذاتا از عمر مفید بالایی برخوردار هستند. توری فایبرگلاس، در برابر انواع عوامل و شرایط محیطی مخرب، مقاوم است. بنابراین، هرگز فرسوده و از کار افتاده نمیشود. توری فایبرگلاس، سالیان سال با حفظ مشخصات مکانیکی و فیزیکی خود، پایدار و با دوام عمل خواهد کرد.
بدون دیدگاه