مصالح پلیمری به دلیل خواص منحصر به ‌فردی که دارند در صنایع مختلفی کاربرد دارند. پلیمرها خواص فیزیکی و مکانیکی نسبتا خوبی دارند. وزن مخصوص پایین و پایداری خوب در برابر مواد شیمیایی و همچنین عایق الکتریسیته بودن آنها باعث کاربرد فراوان این محصولات شده است. از جمله این کاربردها، ساخت لوله های آب و فاضلاب و یا نفت و گاز است. علی­رغم برتری ­های زیادی که لوله های پلیمری نسبت به لوله های فولادی دارند، بازهم تحت شرایط خاصی همچون حرارت و یا پرتو فرابنفش یا زمین لرزه دچار آسیب­ می ­شوند. بنابراین تامین کارایی آن­ها در برابر آسیب و خوردگی لوله های پلیمری از طریق روش های مختلف مقاوم سازی لوله پلیمری بسیار حیاتی است. به­ منظور اینکه علاوه بر حفظ و بهبود عمل­کرد لوله های پلیمری، روش انتخابی مقاوم سازی اقتصادی نیز باشد، نیاز است تا بهترین روش توسط متخصصین مقاوم سازی لوله پلیمری انتخاب گردد.

لوله های پلیمری به علت مقاومت بالا در برابر خوردگی­ های شیمیایی، نسبت مقاومت مکانیکی به وزن بسیار بالا و … مورد توجه مهندسین در صنعت نفت و گاز و نیز آب و فاضلاب می­ باشند. برخلاف لوله های فولادی، این نوع از لوله ­ها دچار خوردگی نمی ­شوند بلکه علت اصلی خرابی آن­ها پدیده خزش می ­باشد.

از جمله مهترین مصالح پلیمری به کار رفته در ساخت لوله های صنعت نفت و گاز یا آب و فاضلاب می­توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • لوله های پی وی سی (PVC)
  • لوله های پلی­ اتیلن (PE)
  • لوله های فایبرگلاس (GRP)
  • لوله های پنج جداره یا سوپرپایپ
مقاوم سازی لوله پلیمری نفت و گاز
لوله پلیمری نفت و گاز

انواع آسیب­ و خوردگی لوله های پلیمری

آسیب­ و خوردگی لوله های پلیمری را می­ توان به صورت زیر دسته­ بندی کرد:

  • نصب و طراحی نامناسب (درنظر نگرفتن انبساط، تماس لوله با مواد مضر و …)
  • اجرای غلط (اجرا در مناطق سردسیر بدون استفاده از پوشش ­های ضدسرما، اعمال فشار بیش از حد، ضربات ناشی از فشار آب و …)
  • آلودگی (داخلی یا خارجی)
  • خطای ساخت لوله
  • نقص در رزین
  • اشتباهات توزیع کننده (قراردادن لوله در زیر نور خورشید، حمل نادرست و …)

متخصصین شرکت افزیر با تلفیق دانش و تجربه فراوان در زمینه مقاوم سازی لوله های پلیمری، برای انواع آسیب و خوردگی لوله های پلیمری ذکرشده، راهکار و محصول متناسب با نیاز شما را ارائه می­ کنند. برای کسب جزییات بیشتر در زمینه مقاوم سازی لوله های پلیمری، با متخصصین و مشاوران ما در تماس باشید.

روش های مقاوم سازی لوله پلیمری

اهمیت انتخاب روش درست، دقیق و متناسب مقاوم سازی لوله پلیمری در رعایت نکات فنی-مهندسی، مدیریت بهینه ریسک و مدیریت هزینه و کاهش بار مالی پروژه است. به عبارت بهتر، یک متخصص لوله های پلیمری باید بتواند راهکارها و محصولاتی را ارائه و پیشنهاد کند که در عین حفظ و بهبود کارایی و کارآمدی لوله ها در برابر انواع آسیب و خرابی لوله های پلیمری، جنبه ­های اقتصادی طرح را نیز لحاظ کرده ­باشد.

به طور خلاصه مهم­ترین روش های مقاوم سازی لوله پلیمری عبارت است از:

  • تزریق Urethan در ترک ها
  • تزریق اپوکسی
  • جوشکاری
  • تعمیرات انبساطی اتصالات
  • تقویت با پوشش اپوکسی
  • پوشش های پلیمری

واحد مقاوم سازی لوله پلیمری شرکت افزیر آماده ارائه جزییات بیشتر و ارائه راهکار متناسب با نیاز شما می ­باشد.

بررسی روش های مقاوم سازی لوله پلیمری به کمک محصولات کامپوزیت پلیمری FRP

روش تر (Wet Layup)

در روش رایج نصب انواع کامپوزیت­های پلیمری FRP که به نام Wet-layup مشهور است، نیاز به نیروهای متخصص است تا ابتدا فیبرهای کربن (CFRP) یا شیشه (GFRP) را به رزین­(Resin) هایی مانند اپوکسی (epoxy) آغشته می­کنند و به سطح بیرونی لوله چسبانده می­شود. این فن نیازمند نیروی کار ماهر هست تا اطمینان حاصل شود که فیبرها به صورت صحیح قرار گرفته و هیچ­گونه حباب هوایی در زیر این پوشش­ ها وجود ندارد و اجرای مقاوم سازی لوله های پلیمری به کمک محصولات کامپوزیت پلیمری FRP به درستی صورت بگیرد.

استفاده از محصولات پیش ­عمل آوری ­شده (Precured)

محصولات پیش­ عمل­ آوری شده (Precured) با کنترل کیفیت و یکنواختی بیشتری تولید می­ شوند. تاحدودی به دلیل نسبت فیبر به رزین بیشتر، این محصولات در مقایسه با همتایان خود که به روش تر (Wet-layup) تولید می­گردند، مقاومت وسختی بیشتری را نشان می­ دهند.

گرچه این نوارهای ورقه­ای (Laminate) نسبت به روش Wet-layup نصب آسان­تر و مقاومت بیشتری دارند اما به دو دلیل زیر، استفاده و کاربرد در مقاوم سازی لوله های پلیمری آن­ها محدود می­شود:

  • یک­ جهته بودن آن­ها سبب شده ­است که فقط در موارد معدودی برای تقویت برشی به­ کار بروند و بیشتر برای تقویت خمشی استفاده شوند.
  • سختی زیاد این نوارهای ورقه­ای (Laminate) سبب­ شده ­است که نتوان آن­ها را به صورت دایره­ هایی با قطر کمتر از 750 میلی­متر درآورد.

هم­چنین روش­ ها و تجهیزات کنونی این اجازه را به ما نمی­دهند تا ورقه­ای (Laminate) با ابعاد بزرگ­تر تولید کنیم که از نظر کاربری متفاوت هستند. بنابراین وجود چنین نقایص و کمبودهایی در مورد ورقه­ای (Laminate) غیرقابل چشم ­پوشی می­نماید.

کامپوزیت پلیمری FRP سوپرلمینت

به مدت دو دهه جامعه مهندسین از پارچه­(Fabric) های کامپوزیتی یا به صورت تر (Wet layup) یا ورقه­ ها (Laminate) برای مقاوم سازی لوله های پلیمری استفاده نموده ­است. این روش­ها دارای نقایصی هستند که سبب می ­شوند مهندسین قادر به ارائه راه­کارهای باکیفیت و درعین­ حال کم ­هزینه برای مقابله با انواع آسیب و خرابی لوله های پلیمری نباشند.

کامپوزیت‌های پلیمری FRP سوپر لمینت نسل جدیدی از محصولات کامپوزیت پلیمری FRP شرکت افزیر هستند که اخیرا برای غلبه بر مشکلات ذکرشده، توسعه داده­شده­ اند. کامپوزیت پلیمری FRP سوپر لمینت نسبت به ورقه (Laminate) های سنتی، سه مزیت مهم دارد:

  • با استفاده از فیبرهای یک یا دوجهته، کامپوزیت پلیمری FRP سوپر لمینت افزیر قادر است هم درجهت طولی و هم درجهت عرضی مقاومت لازم را تأمین کند که این مزیت مهم امکان کاربردهای جدیدی را برای لایه‌های کامپوزیت پلیمری FRP سوپر لمینت فراهم می­کند.
  • کامپوزیت پلیمری FRP سوپر لمینت شرکت افزیر با ضخامتی در حدود 0.66 میلی­متر، از انواع سنتی ورق ه­ها بسیار نازک­تر بوده و بنابراین به­راحتی می­توان آن­ها را به صورت دایره­ای به قطر 300 میلی­متر یا کم­تر نیز درآورد.

اخیرا می­توان تعداد و الگوی لایه ­های فیبر را تنظیم کرد تا بتوان گونه­ های مختلفی از کامپوزیت پلیمری FRP سوپر لمینت سفارشی ­سازی ­شده را تولید کرد که نتیجه آن صرفه ­جویی زیاد در زمان و هزینه خواهدبود.

روش تر (Wet layup) علی­رغم تأمین مقاومت کافی دربرابر تنش­های محوری و حلقوی، زمان زیادی برای اجرای مقاوم سازی لوله های پلیمری می­گیرد؛ به خصوص اگر طول یا تعداد نقاط آسیب­ دیده خط لوله زیاد باشد.

لایه‌های کامپوزیت پلیمری FRP سوپر لمینت شرکت افزیر نسبت به روش تر (Wet Layup) دارای چندین مزیت مهم هستند:

  • خواص مکانیکی لایه‌های کامپوزیت پلیمری FRP سوپر لمینت می­تواند به صورت مستقل و پیش از اجرا در داخل لوله مورد آزمایش قرار گیرد که این امر کارفرما را قادر می­سازد تا هرگونه محصول معیوب را رد کند.
  • به دلیل اینکه زمان­بر ترین قسمت کار (یعنی آغشته­کردن فیبرها و حذف حباب­های هوا) در کارخانه انجام می­شود به جای داخل لوله، اجرای کامپوزیت پلیمری FRP سوپر لمینت صرفه ­جویی زمانی زیادی را به دنبال دارد.
  • می­توان فیبرهای مختلفی را در لایه‌های کامپوزیت پلیمری FRP سوپر لمینت جای داد که سبب کاهش هرچه بیشتر زمان نصب و اجرا می­گردد. به طور مثال هنگامی که لوله های فولادی در برابر خوردگی گالوانیکی نیاز به مقاوم سازی دارند، یک لایه فیبر شیشه قبل از نصب فیبر کربن، روی سطح لوله نصب می­گردد.

شرکت افزیر که از پیشگامان و پیشروان حوزه مقاوم سازی لوله های پلیمری می­باشد، آماده ارائه خدمات موردنیاز شما در سراسر کشور می­باشد. برای دریافت اطلاعات بیشتر، مشاوران ما در هر لحظه آماده پاسخ­گویی به شما می باشند.

هزینه مقاوم سازی لوله های پلیمری  با محصولات کامپوزیت پلیمری FRP شرکت افزیر

برای دریافت اطلاعات جامع درباره قیمت و هزینه انواع روش های مقاوم سازی لوله های پلیمری  با محصولات کامپوزیت پلیمری FRP شرکت افزیر کافی است با متخصصین شرکت افزیر در تماس باشید.

محصولات مرتبط

راهکارهای مرتبط

5/5 - (4 امتیاز)