خانهمشکلات سازه ای و راهکارهای مقاوم سازیترمیم و مقاوم سازی دال دارای خیز

سقف‌ها و دال‌های بتنی از اجزای اصلی هر سازه می‌باشد و دال‌های افقی بتنی مسلح، معمولاً دارای ضخامتی بین ۱۰ تا ۵۰ سانتی‌متر بوده و عمدتاً در سقف طبقات به کار برده می‌شوند. با توجه به اینکه دال‌های بتنی به طور مداوم تحت اثر بارهای مرده و زنده می‌باشند و در طولانی مدت این بارها میتوانند باعث تغییر شکل و انحراف در دال‌ها بشود که این خیز و انحراف عموما در وسط دال به حداکثر خود می‌رسد که ممکن است در هنگام بهره برداری با مشکلاتی همانند خارج شدن پنجره و درها از محل اولیه خود (مشکل باز و بسته شدن بازشوها)، خسارت به اجزای غیر سازه ای نظیر تیغه ها، نازک کاری و …  رو برو شویم. راهکارهای متفاوتی برای برطرف نمودن خیز دال وجود دارد به طور مثال قبل ازاجرا در مرحله طراحی میتوان خیز منفی اعمال نمود تا پس از اجرا و یکپارچه شدن سقف و وراد شدن بارهای وارده این خیز منفی حذف گردد.

راهکاری هم که برای رفع خیزی که بعد از اجرا و در مرحله بهره برداری ایجاد می‌شود استفاده و به کارگیری از سیستم های ™Injecta و ™Strata می‌باشد.

برای اینکه سیستم ™Injecta و ™Strata را برای مقاوم‌سازی دال بتنی دارای ترک بررسی کنیم ابتدا باید کاربرد هر کدام را بدانیم.

ابتدا سیستم srata را بررسی می کنیم سیستم strata سیستم مقاوم‌سازی سازه به کمک ژاکت بتنی است. سازوکار بدین صورت است که اطراف عضو آسیب دیده شناژبندی شده و سپس بتن جدید روی آن ریخته می‌شود تا هم سطح مقطع عضو افزایش یافته و هم توان باربری عضو بیشتر شده و هم ناحیه آسیب‌دیده در خیز تراز شود.

اگر دال بتنی در سطح دچار ترک خوردگی ناشی از خیز شود در اینجا سیستم ™Injecta وارد عمل می‌شود در ادامه بحث درباره سیستم ™Injecta بیشتر می‌خوانیم:

 Injecta™ یک سیستم تزریق با فرمول خاص است که راه حل های قابل اعتمادی را برای ترمیم آسیب های بتن از ترک‌های ریز گرفته تا تعمیرات بنیادی سازه، ارائه می دهد. سیستم ™Injecta برای ترمیم سوراخ‌ها، ریزش‌ها و ترک‌های بتن روی پل‌ها، مخازن، تونل‌ها، جاده‌ها، دال‌های کف و اعضای پس کشیده پس تنیده و یا هر گونه عضو بتنی که باری روی آن اعمال نمی‌شود قابل اجراست.

  Injecta™ از چسب با کارایی بالا و گیرش سریع استفاده می کند که از طریق پمپ تزریق به داخل ترک های بتن تزریق می شود. ترک های بتن ترمیم شده پس از پخت، دو تا سه برابر قوی تر از بتن اصلی خواهند بود و راه حل ترمیم ترک ماندگار و بادوام را تضمین می کنند.

رزین‌هایی که برای تزریق درون ترکها بکار می‌روند در بازه گسترده‌ای از غلظت‌ها و چسبندگی‌های متنوع موجود هستند که دربرگیرنده رزین‌های با گرانروی و روانی بسیار پایین تا چسب‌ها و رزین‌های غلیظ و با گرانروی بالا می‌باشند که برای تزریق کردن درون ترک‌هایی با عرض‌های مختلف استفاده می‌شوند و معمولاً در ترک‌های افقی، عمودی و بالای سر استفاده می‌شوند که در آن روش‌های مرسوم مقاوم‌سازی نمی‌توانند بکار گرفته شوند و یا بکارگیری آنها مستلزم هزینه‌های بسیار سنگین است.

به همین دلیل است که  Injecta™ یک انتخاب ایده‌آل برای ترک‌هایی است که نیاز به مقاوم‌سازی ساختاری و غیر ساختاری از طریق تزریق رزین‌ دارند.

ویژگی‌های کلیدی سیستم Injecta ™

    در سیستم Injecta™ از رزین‌هایی با زمان عمل‌آوری و سخت‌شدگی بسیار کوتاه استفاده می‌شود که این ویژگی برای مناطقی که نشت فعال مایعات دارند مناسب است و با گیرش سریع اجازه‌ی نشت بیشتر را نمی‌دهد.
    رزین سیستم خود‌به‌خود و به مرور زمان خشک شده و سخت میشود، خواه ترک‌ها نشت داشته باشند یا خیر.
    هر گونه نشتی در سازه بتنی را می توان به این روش آب بندی کرد.
    چسبندگی عالی به بتن، چوب و فلزات.
    این سیستم از چسب های ترمیم کننده با کارایی بالا برای تعمیر ترک های ساختاری و غیر ساختاری استفاده می کند.
    Injecta™دارای جدیدترین فناوری برای تزریق داخل بتن است که به ما امکان می‌دهد تا اطمینان حاصل کنیم که ترک یا حفره مطابق با نیاز مشتری تعمیر و ترمیم می‌شود.
    سیستم Injecta™ شامل طیف گسترده ای از رزین های تزریقی است که راه حل های قابل اعتمادی را برای هر موردی از ترمیم ترک ارائه می دهد.
    سیستم تزریق Injecta™ برای ترمیم ترک‌های بتن روی پل‌ها، مخازن، تونل‌ها، جاده‌ها و سایر بخش‌های بتن بدون بارگذاری ایده‌آل است.

سیستم مورد استفاده جهت ترمیم و مقاوم سازی دال دارای خیز

سیستم ™Injecta

ترمیم ترک های ایجاد شده در بتن با استفاده از رزین اپوکسی

معرفی سیستم

سیستم ™Strata

مقاوم سازی سازه با استفاده از ژاکت بتنی

معرفی سیستم

ترمیم دال دارای خیز با استفاده از سیستم ™Injecta

  1. نصب جک و سیستم بالابر
  2. با توجه به بار مورد نیاز عمل بالا بردن را شروع کنید
  3. سطح موجود را به صورت خیلی نرم و کم تراش دهید تا به حالت مدرجی برسید
  4. دریل و ایجاد سوراخ در سطح جهت نصب پکر
  5. تمیز کردن و باد گرفتن سوراخ های ایجاد شده در مرحله قبل
  6. تزریق رزین های اپوکسی (محصول ™EIR) در ترک‌های ناشی از نیروی نامطلوب از طریق پکرهای نصب شده

مقاوم سازی دال دارای خیز با استفاده از سیستم ™Strata

  1. پس از اتمام مراحل سیستم ™Injecta انکرها و میلگردها را نصب کنید
  2. چسب کاشت میلگرد (محصول ™IEA) و سایر مواد پیوند دهنده را اعمال کنید
  3. سپس بتن جدید را ریخته گری کنید
  4. پس از 14 روز سیستم و جک بالابر را جدا کنید
ژاکت بتنی
  • اطلاعات فنی محصولات

  • اطلاعات ایمنی محصولات

  • آیین‌نامه‌ها و مراجع

  • گالری تصاویر

  • راهکارهای مرتبط

در صورت نیاز به اطلاعات ایمنی محصولات لطفا از طریق فرم تماس با ما درخواست خود را ثبت نمایید.

  • ترمیم بتن مطابق آیین نامه EN 1504 (تشخیص ، طراحی ، اصول و اجرا)دانلود
  • الزامات برای ارزیابی ، ترمیم ، نوسازی سازه‌های بتنی موجود ACI-562-19دانلود

پکیج بروشور و کاتالوگ فنی

برای دریافت پکیج بروشور و کاتالوگ فنی راهکار ارائه شده کلیک نمایید.

سوالات متداول

خیز در دالها به چه دلیل روی می دهد؟

با توجه به اینکه دال‌های بتنی به طور مداوم تحت اثر بارهای مرده و زنده می‌باشند و در طولانی مدت این بارها میتوانند باعث تغییر شکل و انحراف در دال‌ها بشود که این خیز و انحراف عموما در وسط دال به حداکثر خود می‌رسد.

خیز در دالها چه اثرات سوئی برجا می گذارد؟

ممکن است در هنگام بهره برداری با مشکلاتی همانند خارج شدن پنجره و درها از محل اولیه خود (مشکل باز و بسته شدن بازشوها)، خسارت به اجزای غیر سازه ای نظیر تیغه ها، نازک کاری و … رو برو شویم.

برای جلوگیری از خیز در دالها چه راههای پیشگیرانه ای وجود دارد؟

راهکارهای متفاوتی برای برطرف نمودن خیز دال وجود دارد به طور مثال قبل از اجرا در مرحله طراحی میتوان خیز منفی اعمال نمود تا پس از اجرا و یکپارچه شدن سقف و وراد شدن بارهای وارده این خیز منفی حذف گردد و پس از وارد اوردن بارهای گوناگون احتمال بوجود آمدن خیز از بین برود.

راهکارهای رفع خیز پس از بارگذاری و رخ دادن خیز روی دال چیست؟

راهکاری هم که برای رفع خیزی که بعد از اجرا و در مرحله بهره برداری ایجاد می‌شود استفاده و به کارگیری از سیستم های ™Injecta و ™Strata می‌باشد.

تزریق رزین اپوکسی درون ترک های ناشی از خیز چگونه انجام می شود؟

با استفاده از پکرهای نصب شده در محل تزریق.