امروزه مقاوم سازی و محافظت از سازه های دریایی اهمیتی دو چندان پیدا کرده است. ماهیت خورنده محیط های دریایی می‌تواند باعث تخریب سازه های دریایی بشود. مقدار پوسیدگی این سازه ها با توجه به هر پروژه متفاوت است. شرکت افزیر پیشرو در زمینه مقاوم سازی سازه های بتنی مسلح با کامپوزیت های پیشرفته FRP در بهسازی، ترمیم و مقاوم سازی المان های سازه ای می‌باشد. برای پروژه های مقاوم‌سازی و محافظت از سازه های دریایی و اسکله ها ، مهندسان شرکت موقعیت موجود و سطح اجرای لازم را شناسایی می‌کنند ، پس از انتخاب طرح مناسب، تکنسین ها جکت های مورد نیاز را با استفاده از سیستمهای کامپوزیتی ویژه پیش سازی می‌کنند و نصاب های دوره دیده جاکتها را بصورت مشخص شده نصب و اجرا می‌کنند. این سیستمها به گونه ای طراحی می‌شوند تا استحکام و مقاومت در برابر خوردگی سازه های دریایی را افزایش دهند و بتواند در اعماق آبهایی به سردی 6 درجه سانتیگراد نیز نصب گردند. برای این منظور از الیاف استحکام بالا و اپوکسی های ویژه ساخته می‌شوند.

انواع روش های محافظت از سازه های دریایی

  • یکی از روشهای حفاظتی برای کاربردهای زیر آبی، جاکت های پیش ساخته FRP می‌باشد که از ترکیب الیاف پلیمری شیشه، کربن و آرامید با رزین اپوکسی (اپوکسی دو جزئی طراحی شده برای عمل آوری جزیی یا کلی در زیر آب) مخصوص تشکیل شده اند. ژاکت ها در هندسه های مختلف نظیر دایره، مستطیل، هشت ضلعی و H شکل متناسب با نیازهای هر پروژه طراحی و ساخته می شوند. این ژاکت ها پس از آغشته شدن به اپوکسی مورد استفاده قرار می‌گیرند و در بعضی موارد می توانند در ترکیب با سیستمهای قالب ریزی شده (Water lay-up)  مورد استفاده قرار گیرند. در این روش مقاوم‌سازی جهت آماده سازی سطح از گروت پایه اپوکسی استفاد می‌شود. این سیستم ها سطح تکمیل شده مناسب، نصب سریع و وزن سبکی دارند.
مقاوم سازی با FRP و محافظت از سازه های دریایی
مقاوم سازی و محافظت از سازه های دریایی با جاکت های FRP
  • روش دیگر مقاوم‌سازی سازه های بندر، استفاده از سیستم های ساخته شده با الیاف FRP در محل پروژه است که برای اشکال غیر معمول مناسب بوده و می‌توانند از نفوذ عوامل خورنده نظیر اکسیژن و ارگانیسم های دریایی جلوگیری کنند. از این روش می‌توان برای مقاوم سازی در زمینه جبران ظرفیت اصلی از دست رفته سازه نیز استفاده نمود، ضمن اینکه این امر مقاومت سازه را افزایش می دهد، آنرا در برابر عوامل خورنده نیز محافظت می کند.
  • یکی دیگر از راه حلهای موجود برای سازه های آبی، روش حفاظت کاتدیک می باشد. جزء اصلی سیستم حفاظت کاتدیک یک مش اکسید تیتانیوم یا روی به عنوان آند فداشونده است. این  مش  مانع از خوردگی های احتمالی آتی در فولاد می‌شود. هدف از استفاده از آند آن است که به جای فولاد مسلح کننده، خورده شود. لذا با این مکانیزم ، فولاد مسلح کننده به عنوان کاتد در سلول الکتروشیمیایی از خوردگی محافظت می شود. این روش می‌تواند برای نگهداری و محافظت المانهای سازه های دریایی، سازه های فولادی و بتن مسلح که تجربه خورده شدن دارند و همچنین برای اهداف پیشگیرانه در ساخت و ساز جدید مورد استفاده قرار گیرند.
3.9/5 - (7 امتیاز)