خانهوال‌ پست‌هاسیستم وال پست با مش فایبر گلاس

وال پست‌های مش فایبرگلاس، ایده یا راهکاری نوین و به روز هستند که به منظور تامین مهاری، تغییرشکل و کنترل حرکت خارج از صفحه  دیوارهای‌ غیرسازه‌ایی به کار گرفته می‌‌شوند. پیش بینی می‌شود که به زودی وال پست‌های مش فایبرگلاس، به طور کامل جایگزین وال پست‌های سنتی شوند. مش‌های فایبرگلاس، توری‌هایی با وزن و ابعاد چشمه مختلف بوده که در ابعاد و فواصل از پیش تعیین شده، به عنوان وال پست، مورد استفاده قرار می‌گیرند. وال پست‌‌های مش فایبرگلاس را می‌توان هم به صورت نواری و هم به صورت سرتاسری، اجرا نمود. وال پست مش فایبرگلاس،  جایگزینی مقرون به صرفه برای وادارهای قائم یا وال پست‌های میانی محسوب می‌شود. با استفاده از وال پست‌های مش فایبرگلاس، دیوارهای پیرامونی و یا داخلی غیر سازه‌ایی، در برابر آسیب‌هایی ناشی از نیروهای جانبی وارده از جمله نیروی باد و نیروی زلزله، در امان خواهند بود. این دسته از وال پست، به سادگی قابل اجرا بوده و اجرای آن نیازی به نیروی کار ماهر و متخصص ندارد. جهت اجرای وال پست مش فایبرگلاس، تنها کافیست مش در جایگاه مشخص، طبق ضوابط و مندرجات نقشه طرح، در جای خود قرار گیرد و در نهایت در لایه‌ایی از پلاستر سیمانی و یا پلاستر گچی مدفون شود. مش فایبرگلاس قائم مدفون شده در پلاستر، علاوه بر نقش وال پست، می‌تواند نقش یک مانع یا پوششی محافظ در برابر ترک خوردگی را ایفا نماید. با استفاده از این وال پست، پلاستر یا رویه مصرفی در دیوار، از ترک‌های انقباضی یا ناشی از جمع شدگی ملات یا پلاستر مصرفی در دیوار، جلوگیری می‌کند. در وال پست‌های مش فایبرگلاس، از نبشی‌هایی با ابعاد و فواصل از قبل تعیین شده به عنوان عامل کنترل کننده حرکت خارج از صفحه دیوار استفاده می‌‍شود. مش فایبر گلاس مصرفی در این نوع از انواع وال پست، از مشخصات و ویژگی‌های زیر برخوردار است :

  • مقاوم در برابر محیط‌های قلیایی همچون محیط‌های سیمانی
  • مقاوم در برابر حرارت
  • مقاوم در برابر خوردگی
  • سبک وزن
  • مقاومت بالا در برابر کشش
  • پایداری و دوام بالا در طولانی مدت
  • سازگار با انواع پلاستر گچی و سیمانی

برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با مش فایبرگلاس، مطالعه مقاله جامع ” توری فایبرگلاس چیست و چه کاربردهایی را شامل می‌شود؟ ” را به شما پیشنهاد می‌کنیم.

مزایا استفاده از وال‌پست‌ مش فایبرگلاس در دیوارهای غیر سازه‌ایی

  • جلوگیری از حرکت خارج از صفحه دیوار
  • مقاومت بالا در برابر شرایط محیطی مخرب
  • پایداری و دوام طولانی مدت
  • مقرون به صرفه
  • جلوگیری یا کاهش ترک‌خوردگی دیوار
  • جایگزین وادارها یا وال پست‌های میانی
  • سهولت در اجرا
  • سبک وزن
  • سازگار با انواع دیوارهای بلوکی، سفالی، آجری و…
  • عدم نیاز به مهارهای افقی از جمله میلگرد بستر، بست‌های فلزی،  ارتجاعی و…

برای آشنایی بیشتر با نقش وال پست در ساختمان‌ها، می‌توانید مقاله جامع ” اهمیت استفاده از وال پست در ساختمان‌سازی ” را مطالعه فرمایید.

مزیت و برتری وال پست مش فایبرگلاس نسبت به وال پست‌های سنتی

با توجه به اینکه در این نوع از وال پست‌ها، محدودیت طولی برای دیوار وجود نداشته و از استفاده پروفیل ها یا دیگر مقاطع به عنوان وادارهای قائم یا وال پست‌های میانی و همچنین مهارهای افقی مثل میلگرد بستر، بست‌های فلزی، ارتجاعی و… صرف نظر شده است، هزینه اجرای وال پست کاهش و مقرون به صرفه شده است.

وال پست درانواع مختلف با ویژگی‌ها و مشخصات منحصر به فرد موجود است. بنابراین باید با شناخت تفاوت وال پست مش فایبرکلاس با وال پست FRP و دیگر انواع وال پست، از جمله وال پست مش الیاف کربن و وال پست‌های سنتی، بهترین نوع و مناسب ترین وال پست را برای شرایط محیطی موجود انتخاب و استفاده نمود.

توجه : وزن، ابعاد، فواصل و نحوه اجرای وال پست‌های توری فایبرگلاس، باید تمامی ضوابط مندرج در پیوست ششم استاندارد 2800 و نشریه 819 منوط بر طراحی وال پست‌ها را ارضا نمایند تا بهترین عملکرد از این نوع وال پست، حاصل شود. در ادامه ضواط طراحی و ضواط اجرایی وال پست‌های مش فایبرگلاس، ارائه شده است .

نکات مربوط به طراحی وال پست با مش فایبرگلاس

– در طراحی وال پست‌های مش فایبرگلاس، خمش دیوار، از نوع یک طرفه و به صورت قائم، می‌باشد. بدین منظور، دیوار از محدودیت طولی برخوردار نبوده و نیازی به اجرای وادارهای قائم و یا وال پست میانی نیست.

– در صورتی که نازک کاری یا پلاستر مصرفی روی دیوار، از جنس سیمان باشد، الیاف شیشه مصرفی باید باید در برابر قلیا مقاوم باشد. بدین منظور، در چنین شرایطی باید از مش فایبرگلاس AR استفاده شود. اما در صورت استفاده از گچ به عنوان لایه نازک کاری و یا پلاستر دیوار، می‌توان از الیاف شیشه نوع E-Glass، استفاده نمود.

– در وال پست‌های مش فایبرگلاس باید از مش فایبرگلاس یا شبکه الیاف شیشه با تنش تسلیم بالاتر از 1000 مگاپاسکال، استفاده شود.

– مش فایبرگلاس مصرفی به عنوان وال پست، در حالت نواری و سرتاسری باید از وزن الیاف به ترتیب حداقل 100gr/m2و 50gr/m2 برخوردار باشد.

– ابعاد یا فاصله بین چشمه مش فایبرگلاس مصرفی به عنوان وال پست ، نباید از 5 میلی‌متر، کوچکتر باشد.

– فاصله افقی نوارهای مش فایبرگلاس با عرض 25 سانتی‌متر در وال پست‌های مش‌ فایبرگلاس نواری، عمدتا 75 سانتی متر در نظر رفته می‌شود.

ضوابط مربوط به طراحی وال پست‌ها طبق ضابطه 819 مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی

روش اجرای الیاف حداقل مقدار الیاف در واحد سطح
نصب الیاف بصورت نواری  100gr/m2
نصب الیاف بصورت سرتاسری 40gr/m2

ضوابط مربوط به طراحی وال پست‌ها طبق ضابطه 819 مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی

نوع نازک کاری دیوار نوع الیاف تنش تسلیم مجاز
پلاستر سیمانی AR Glass 1000Mpa
پلاستر گچی E-Glass 1000Mpa

نکات اجرایی وال پست مش فایبرگلاس طبق نشریه 819 مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی و پیوست ششم استاندارد 2800

– مش فایبرگلاس باید در دو طرف دیوار و به صورت موازی، نصب شود.

– نبشی کنترل کننده حرکت خارج از صفحه دیوار طوری در نظر گرفته شود که مش فایبرگلاس نواری در آن قرار گیرد و از کناره بیرون نزند و در عین حال،علاوه بر در بر گیری مصالح متراکم جداسازی، بخشی از دیوار را نیز در بگیرد.

– نبشی باید با استفاده از اتصلات پیچی نصب شود. در صورت تعبیه شدن صفحه فلزی از قبل بر روی تیر و ستون اطراف دیوار، می‌توان نبشی را با استفاده از اتصالات جوشی نیز نصب نمود.

– وال پست مش فایبرگلاس، حتما باید در دو  لبه انتهایی دیوار، اجرا شود.

– در وال پست مش فایبرگلاس، دیوار از ستون کناری باید به فاصله 1 درصد ارتفاع، جداسازی شود. جهت جداسازی دیوار از ستون، می‌توان از مصالح متراکم مثل پشم سنگ یا پلی استایرن (یونولیت) استفاده نمود.

–  در وال پست‌های مش فایبرگلاس، دیوار از زیر سقف باید به اندازه 25 میلی‌متر جداسازی شود. برای جداسازی دیوار از سقف، می‌توان از مصالح متراکم از جمله پشم سنکگ و یا پلی استایرن (یونولیت)، استفاده نمود.

– در صورت وجود 50 میلی‌متر کف‌سازی، نیازی به اجرای نبشی‌های کنترل کننده حرکت خارج از صفحه دیوار در پایین دیوار نیست. در غیر اینصورت، اجرای نبشی‌ها الزامی می‌باشد.

– جهت تثبیت مش یا شبکه فایبرگلاس در حین اجرا، بر روی بلوک دیوار، می‌توان موقتا از میخ استفاده نمود.

– به هیچ عنوان نباید نازک کاری، پلاستر و دیگر مواد رویه دیوار، بر روی نبشی به کار رود. چرا که نبشی‌های کنترل کننده حرکت خارج از صفحه، نباید به دیوار متصل باشند تا دیوار بتواند به راحتی در حین زلزله یا نیروی باد وارده، به سمت جابه جا شود.

– حداکثر اندازه سنگدانه در ملات نازکاری وال پست‌های مش فایبرگلاس، نباید از ابعاد چشمه مش، بزرگتر باشد.

برای اجرای صحیح وال مش، می‌توانید از مقاله جامع  ” وال مش و نحوه صحیح اجرای آن ” استفاده نمایید.

جدول مربوط به مشخصات فیزیکی مش فایبرگلاس مصرفی

نام تجاری ARFM™کد‏
وزن واحد سطح (gr/m2) ‏40 الی 600‏
رنگ سفید
بافت الیاف شبکه
راستای بافت الیاف شبکه عمود بر هم
ابعاد چشمه (برحسب میلی متر) 5*5

10*10

مدارک مرتبط

بروشور و کاتالوگ فنی

دانلود

دتایل‌ و نقشه‌ها

دانلود

گالری تصاویر

سوالات متداول

وال پست مش فایبرگلاس، چگونه دیوار را تقویت می‌‏‎کند ؟

وال پست مش فایبرگلاس، دیوار را با فرض خمش یک طرفه و در راستای قائم، مقاوم می‌سازد. درواقع، با قرارگیری و ‏مدفون شدن مش فایبرگلاس نواری یا سرتاسری در پلاستر سیمانی یا گچی، دیوار به یک المان منسجم، یکپارچه و مقاوم ‏در برابر ترک خوردگی، فروپاشی و یا فرو ریزش آنی و... تبدیل می‌شود.‏

وال پست مش فایبرگلاس، چه مزایایی را نسبت به وال پست‌های سنتی ارائه می‌دهد ؟

وال پست‌های مش فیبرگلاس نسبت به وال پست‌های سنتی، سبک تر و به مراتب از فرآیند اجرای راحت‌تری برخوردار ‏هستند. بدین منظور، با استفاده از این دسته وال پست، می‌توان اطمینان حاصل نمود که وزن سازه، چندان تغییر نمی‌کند ‏و عملکرد لرزه‌ایی سازه، به خطر نمی‌افتد. علاوه بر این، در این دسته از وال پست‌ها ، نیازی به استفاده از وادارهای قائم یا ‏مهارهای افقی مثل بست‌های فلزی یا میلگرد بستر نیست. بنابراین، استفاده از وال پست‌های مش فیبرگلاس، به مراتب ‏مقرون به صرفه تر از وال پست‌های سنتی است.‏

نحوه اجرای وال پست مش فایبرگلاس، چگونه است ؟

اجزای تشکیل ‌دهنده وال پست مش فایبرگلاس، شامل نبشی‌های کنترل کننده حرکت خارج از صفحه دیوار، پشم سنگ ‏یا پلی استایرن(یونولیت)، توری الیاف شیشه و پلاستر گچی یا سیمانی است. بنابراین، مراحل اجرای آن نیز به ترتیب با ‏نصب نبشی کنترل حرکت خارج از صفحه با اتصالات پیچی و یا اتصالات جوشی به قابی که تعبیه دیوار در آن مد نظر ‏است، شروع می‌شود. سپس مصالح جداکننده دیوار از قاب، در جایگاه خود قرار گرفته و دیوار چینی شروع می‌شود. ‏همزمان با دیوارچینی، مش الیاف شیشه نیز طبق مندرجات نقشه طر شده، در جایگاه، موقتا با استفاده از میخ، قرار ‏می‌گیرد. در نهایت، اجرای وال پست مش فایبرگلاس، با مدفون نمودن توری الیاف شیشه در پلاستری از جنس سیمان یا ‏گچ به پایان می‌رسد. پس از خشک شدن پلاستر، وال پست مش فایبرگلاس، آماده بهره‌برداری است.‏

مش فایبرگلاس مصرفی به عنوان وال پست، باید چه مشخصاتی داشته باشد ؟

توری فایبرگلاس مصرفی در وال پست مش فایبرگلاس، اگر به صورت نواری استفاده شود باید از حداقل الیاف ‏gr/m2‎‏100 ‏و اگر به صورت سرتاسری استفاه شود، باید ازمقدار الیاف ‏gr/m2‎‏50 برخوردار باشد. ابعاد چشمه توری الیاف شیشه مصرفی ‏در وال‌پست مش فایبرگلاس، به هیچ عنوان نباید از 5 میلی‌متر کوچکتر در نظر گرفته شود. علاوه بر این، در وال پست‌های ‏مش فایبرگلاس، توری الیاف شیشه مصرفی باید با تنش تسلیم بیش از 1000 مگاپاسکال، در نظر گرفته شود. ‏

در صورت استفاده از وال پست مش فایبرگلاس، آیا نیاز است از مهارهای افقی در دیوار استفاده شود ؟

در دیوار مهار شده با وال پست مش فایبرگلاس، نیازی به استفاده از مهارهای افقی اضافی مثل میلگرد بستر یا بست‌های ‏فلزی نیست. زیرا در این نوع از وال پست، مش‌های الیاف شیشه تقویت کننده دیوار در فواصل کم از هم قرار می‌گیرند و ‏می‌توانند اجزای تشکیل دهنده دیوار مثل بلوک یا آجر های مصرفی را به خوبی مهار کنند.‏

در صورت استفاده از وال پست مش فایبرگلاس، آیا نیاز است از وادار قائم در دیوار استفاده شود ؟

وال پست‌های مش فایبرگلاس، بر مبنای خمش یک طرفه و در راستای قائم دیوار طراحی و اجرا می‌شوند. بنابراین، با ‏استفاده از وال پست مش فایبرگلاس، محدودیت طولی برای دیوار وجود نداشته و نیازی به اجرا ی وادارهای قائم نیبست.‏

‏ چرا وال پست مش فایبرگلاس از وال پست‌های سنتی، مقرون به صرفه‌تر است؟ ‏

وال پست مش فایبرگلاس، به علت حذف وادارهای قائم و مهارهای افقی مثل میلگرد بستر و یا بست‌های فلزی و همچنین ‏سهولت در اجرا و کاهش تعداد نیروی کار مورد نیاز نسبت به اجرای وال پست‌های سنتی، مقرون به صرفه‌تر تلقی می‌گردد.‏

قیمت وال پست مش فایبرگلاس، چقدر است ؟

قیمت وال پست مش فایبر گلاس، بسته به ابعاد چشمه، میزان الیاف در هر متر مربع و کیفیت آن، متغییر است. نوسانات ‏موجود در بازار اقتصاد، امکان ارائه یک قیمت واحد به عنوان قیمت توری مش فایبرگلاس را فراهم نمی‌سازد. بدین منظور، ‏پیشنهاد می‌گردد جه کسب اطلاعات بیشتر از محصول، برطرف نمودن ابهامات و همچنین استعلام قیمت مش فایبرگلاس، ‏با کارشناسان ما در افزیر، از طریق راه‌های ارتباطی قید شده در سایت، تماس حاصل فرمایید.‏

آیا وال پست مش فایبرگلاس، در برابر شرایط محیطی، مقاوم است ؟

از آنجایی که پایه اجزای تشکیل دهنده وال پست‌ مش فایبر گلاس، الیاف شیشه است و این الیاف از عمر مفید، دوام بالا و ‏همچنین مقاومت بالا در برابر عوامل محیطی مخرب همچون حملات شیمیایی و قلیایی، بهره‌مند است، بنابراین وال پست ‏مش فایبرگلاس ساخته شده از آن نیز، می‌تواند دوام بالایی را در دراز مدت بدون آنکه از عملکردش کاسته شود، ارائه دهد.‏

نوع پلاستر مصرفی در نوع مش فایبرگلاس مصرفی به عنوان وال پست، چه تاثیری می‌گذارد ؟

در صورتی که توری الیاف شیشه مصرفی به عنوان یکی از اجزای تشکیل دهنده وال پست مش فایبرگلاس، قرار است در ‏پلاستر سیمانی مدفون شود، باید برای محیط قلیایی ایجاد شده توسط پلاستر سیمانی، طراحی شده باشد تا خورده نشود. ‏بدین منظور پیوست ششم استاندارد 2800، اشاره کرده که در صورت استفاده از پلاستر از جنس سیمان، از الیاف شیشه ‏مقاوم به قلیا (‏AR-Glass‏) و در صورت استفاده از پلاستر از جنس گچی، از الیاف شیشه ‏E-Glass‏ استفاده شود.‏

5/5 - (13 امتیاز)