وال پستهای مش فایبرگلاس، ایده یا راهکاری نوین و به روز هستند که به منظور تامین مهاری، تغییرشکل و کنترل حرکت خارج از صفحه دیوارهای غیرسازهایی به کار گرفته میشوند. پیش بینی میشود که به زودی وال پستهای مش فایبرگلاس، به طور کامل جایگزین وال پستهای سنتی شوند. مشهای فایبرگلاس، توریهایی با وزن و ابعاد چشمه مختلف بوده که در ابعاد و فواصل از پیش تعیین شده، به عنوان وال پست، مورد استفاده قرار میگیرند. وال پستهای مش فایبرگلاس را میتوان هم به صورت نواری و هم به صورت سرتاسری، اجرا نمود. وال پست مش فایبرگلاس، جایگزینی مقرون به صرفه برای وادارهای قائم یا وال پستهای میانی محسوب میشود. با استفاده از وال پستهای مش فایبرگلاس، دیوارهای پیرامونی و یا داخلی غیر سازهایی، در برابر آسیبهایی ناشی از نیروهای جانبی وارده از جمله نیروی باد و نیروی زلزله، در امان خواهند بود. این دسته از وال پست، به سادگی قابل اجرا بوده و اجرای آن نیازی به نیروی کار ماهر و متخصص ندارد. جهت اجرای وال پست مش فایبرگلاس، تنها کافیست مش در جایگاه مشخص، طبق ضوابط و مندرجات نقشه طرح، در جای خود قرار گیرد و در نهایت در لایهایی از پلاستر سیمانی و یا پلاستر گچی مدفون شود. مش فایبرگلاس قائم مدفون شده در پلاستر، علاوه بر نقش وال پست، میتواند نقش یک مانع یا پوششی محافظ در برابر ترک خوردگی را ایفا نماید. با استفاده از این وال پست، پلاستر یا رویه مصرفی در دیوار، از ترکهای انقباضی یا ناشی از جمع شدگی ملات یا پلاستر مصرفی در دیوار، جلوگیری میکند. در وال پستهای مش فایبرگلاس، از نبشیهایی با ابعاد و فواصل از قبل تعیین شده به عنوان عامل کنترل کننده حرکت خارج از صفحه دیوار استفاده میشود. مش فایبر گلاس مصرفی در این نوع از انواع وال پست، از مشخصات و ویژگیهای زیر برخوردار است :
- مقاوم در برابر محیطهای قلیایی همچون محیطهای سیمانی
- مقاوم در برابر حرارت
- مقاوم در برابر خوردگی
- سبک وزن
- مقاومت بالا در برابر کشش
- پایداری و دوام بالا در طولانی مدت
- سازگار با انواع پلاستر گچی و سیمانی
برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با مش فایبرگلاس، مطالعه مقاله جامع ” توری فایبرگلاس چیست و چه کاربردهایی را شامل میشود؟ ” را به شما پیشنهاد میکنیم.
مزایا استفاده از والپست مش فایبرگلاس در دیوارهای غیر سازهایی
- جلوگیری از حرکت خارج از صفحه دیوار
- مقاومت بالا در برابر شرایط محیطی مخرب
- پایداری و دوام طولانی مدت
- مقرون به صرفه
- جلوگیری یا کاهش ترکخوردگی دیوار
- جایگزین وادارها یا وال پستهای میانی
- سهولت در اجرا
- سبک وزن
- سازگار با انواع دیوارهای بلوکی، سفالی، آجری و…
- عدم نیاز به مهارهای افقی از جمله میلگرد بستر، بستهای فلزی، ارتجاعی و…
برای آشنایی بیشتر با نقش وال پست در ساختمانها، میتوانید مقاله جامع ” اهمیت استفاده از وال پست در ساختمانسازی ” را مطالعه فرمایید.
مزیت و برتری وال پست مش فایبرگلاس نسبت به وال پستهای سنتی
با توجه به اینکه در این نوع از وال پستها، محدودیت طولی برای دیوار وجود نداشته و از استفاده پروفیل ها یا دیگر مقاطع به عنوان وادارهای قائم یا وال پستهای میانی و همچنین مهارهای افقی مثل میلگرد بستر، بستهای فلزی، ارتجاعی و… صرف نظر شده است، هزینه اجرای وال پست کاهش و مقرون به صرفه شده است.
وال پست درانواع مختلف با ویژگیها و مشخصات منحصر به فرد موجود است. بنابراین باید با شناخت تفاوت وال پست مش فایبرکلاس با وال پست FRP و دیگر انواع وال پست، از جمله وال پست مش الیاف کربن و وال پستهای سنتی، بهترین نوع و مناسب ترین وال پست را برای شرایط محیطی موجود انتخاب و استفاده نمود.
توجه : وزن، ابعاد، فواصل و نحوه اجرای وال پستهای توری فایبرگلاس، باید تمامی ضوابط مندرج در پیوست ششم استاندارد 2800 و نشریه 819 منوط بر طراحی وال پستها را ارضا نمایند تا بهترین عملکرد از این نوع وال پست، حاصل شود. در ادامه ضواط طراحی و ضواط اجرایی وال پستهای مش فایبرگلاس، ارائه شده است .